Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arasý

Konu: ÖTV artýþý 300 bin can kurtaracak

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart ÖTV artýþý 300 bin can kurtaracak

SSUK açýklamasýnda, komite olarak, tütün mamullerini de kapsayan ÖTV ile ilgili deðiþiklikten dolayý Maliye Bakanlýðý'ný kutladýklarýný ifade etti.

Türkiye'de halen 16 milyon sigara ve diðer tütün ürünleri kullanýcýsý bulunduðu ve herhangi bir önlem alýnmamasý halinde hayatta olan 8 milyon kiþinin tütün kullanýmý nedeniyle hayatýný kaybedeceði bilgisine yer verilen açýklamada þöyle denildi:
    ''Bu ölümlerin önüne geçecek 6 bilimsel reçetenin en etkin maddesi fiyat ve vergilerin arttýrýlmasýdýr. Uluslararasý bilimsel çalýþmalar her yüzde 10 vergi artýþýnýn tüketimi yüzde 5 azalttýðýný, böylelikle hem saðlýðý düzelttiðini, hem de gelirleri arttýrdýðýný ortaya koymuþ, Maliye Bakanlarýnýn hekimlerden daha fazla hayat kurtarabileceðini göstermiþtir. Son Bakanlar Kurulu kararnamesi ile tütün ürünleri vergileri yüzde 63’den 69’a çýkmýþ ve tüm tütün ürünleri eþit vergilendirilmiþtir. Tütün vergisi artýþý 300 bin kiþinin ölümünü engelleyecek.''

MALÝYE BAKANLIÐI'NA KUTLAMA
    SSUK açýklamasýnda, komite olarak, tütün mamullerini de kapsayan ÖTV ile ilgili deðiþiklikten dolayý Maliye Bakanlýðý'ný kutladýklarýný ifade etti.
    Türkiye'de halen 16 milyon sigara ve diðer tütün ürünleri kullanýcýsý bulunduðu ve herhangi bir önlem alýnmamasý halinde hayatta olan 8 milyon kiþinin tütün kullanýmý nedeniyle hayatýný kaybedeceði bilgisine yer verilen açýklamada þöyle denildi:
    ''Bu ölümlerin önüne geçecek 6 bilimsel reçetenin en etkin maddesi fiyat ve vergilerin arttýrýlmasýdýr. Uluslararasý bilimsel çalýþmalar her yüzde 10 vergi artýþýnýn tüketimi yüzde 5 azalttýðýný, böylelikle hem saðlýðý düzelttiðini, hem de gelirleri arttýrdýðýný ortaya koymuþ, Maliye Bakanlarýnýn hekimlerden daha fazla hayat kurtarabileceðini göstermiþtir. Son Bakanlar Kurulu kararnamesi ile tütün ürünleri vergileri yüzde 63’den 69’a çýkmýþ ve tüm tütün ürünleri eþit vergilendirilmiþtir. Tütün vergisi artýþý 300 bin kiþinin ölümünü engelleyecek.''

AA
    Bana Ümit Baðlama Ben Topraða Sözlüyüm....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

demokratik ül***iz herkez istediðini söyleyebilir herkes istediðini yapabilir sigara içen kiþilerin saðlýðýný düþünüyorlarmýþ sigaraya karþý savaþ açmýþlar ozaman kaldýrýn sigara içmeyi yasaklayýn tabi yapamazsýnýz 100de70vergi nerden alacaksýnýz ama ginede þükür en azýndan temel ihtiyaç maddelerine zam gelmiyor

Kullanýcý Bilgi Menüsü

sigaraya ve içkiye verilen ÖTV zammý bence az mademki insanlar ***fine çok düþkün demekki bunlara verecekleri paracok ben bu konuda hangi hükümet olursa olsun destekliyorum..

Kim ne derse desýn yok sýkýntýdan içiyorum yok derdýmden içiyorum . O zaman anasýný babasýný çocuðunu eþini kaybeden bir ýnsan kendini heralde atar ama öyle insanlar var ki her zoruuða raðmen yaþamaya inanmaya devam ediyorlar..

Bence bu zam bile az. Tabi bu zamlarý yaparken özellikle kaçak içki ve sigaraya geçit vermemeleri gerek.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kaçak sigaraya teþvik var her köþe baþýnda sigara satýcýlarý var ama ne gariptirki hiçbir polis onlarý görmüyor?uyan türkiye uyan yarýn çok geç olacak

Kullanýcý Bilgi Menüsü

temel ihtiyac maddelerine nasýl zam gelmiyor diyorsun anlamak cok güç benzin vede dogal gaza zam yapýlmasý demek senin belslenme vede temel harcamalarýný ilgilendirir biraz kafaný yukarýya kaldýr gelen zamlara karþýlýk senin maaþýna o kadar zam gelmiyorr bu ülkede herkes sigarayý içkiyi ***findenmi içiyor, hem halkýn saglýg düþünlüyorsa yasaklamakla en güzel cözümm vede gelecek nesilleride bu kötü alýþkanlýktan kurtarýlmýþ olur.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ben devletin kayýtlarýna gore 1 senedýr sýgara içmiyorum cunku kacak sýgara iciyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri