Galatasaray Kulübü Baþkaný Ünal Aysal, transferiyle ilgili haberler çýkan Baros'un takýmda kalabilmesi için daha çok çalýþmasý gerektiðini söyledi. Aysal, ayrýca eski yönetici Iþýn Çelebi'nin ihracýyla ilgili çarpýcý açýklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü Baþkaný Ünal Aysal, kendilerinin de en az sahada sporcular kadar baþarý heyecaný yaþadýklarýný söyledi.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleþtirilen kulübün 106. kuruluþ yýlý etkinliði sonunda basýn mensuplarýnýn sorularýný yanýtlayan Aysal, ''Sahadaki sporcularýmýz kadar biz de yüreklerimizde baþarý heyecaný ve isteðiyle doluyuz. Bunu gerçekleþtireceðiz. Önümüzde de hiçbir engel duramaz'' dedi.

Sporcularýn içlerindeki heyecanýn çok önemli olduðunu düþündüðünü aktaran Ünal Aysal, ''Benim anladýðým kadarýyla sporcular artistler gibi. Heyecanlarýyla yaþayýp, heyecanlarýyla üretiyorlar. Sahaya kazanma hýrsýyla çýkan, morali yerinde bir oyuncunun yapamayacaðý, baþaramayacaðý yok. Hocamýz Fatih Terim, oyuncularýn içindeki bu cevheri çýkartmakta hüner sahibi biri. Galatasaray'daki fark, hocamýz ve bizim heyecanýmýzdan, oyuncularýn da bu heyecaný paylaþmasýndan geliyor. Bu baþarý devam edecek, önünde hiç kimse duramaz'' ifadelerini kullandý.

''GELÝÞMEYÝ BURSASPOR MAÇINDA DAHA NET GÖRECEÐÝZ''

Aysal, Galatasaray Futbol Takýmý'nýn ligin ilk 5 haftasýndaki performansýyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, ''Ben her zaman yavaþ baþlayan ama sonra süratlenen sistemleri seviyorum. Bunlarý daha devamlý buluyorum. Bu sene öyle baþladýk. Ýlk maçlarýmýzda biraz bocaladýk. Çünkü, yepyeni bir takým. Bir sürü transfer. Ýyi olmalarýna raðmen birlikte oynamamýþ bir grupla beraberdik. Zaman içinde aralarýndaki uyumu geliþtiriyorlar. Futbolda geldiðimiz noktadan hepimiz çok ümitliyiz ama Bursaspor'la yapacaðýmýz maçla daha net bir þekilde geliþmeyi göreceðiz'' yanýtýný verdi.

''BAROS'LA ÝLGÝLÝ KARAR KENDÝSÝNE BAÐLI''

Devre arasýnda takýmdan gönderileceði yönündeki haberler basýna yansýyan Çek futbolcu Milan Baros'un durumunun hatýrlatýlmasý üzerine Ünal Aysal, oyuncunun performansýnýn, verilecek kararda etkili olacaðýný aktararak, ''Ýyi oyuncular için her zaman teklif gelir. Baros için de geldi. Onu kendi sistemimiz içinde deðerlendirebileceðimize inanýyoruz. Sene sonuna kadar daha zaman var. Hocamýz en iyi þekilde deðerlendiremeye çalýþacak. Baktýk ki ümit yok, o zaman gayet tabii satýþý düþünürüz. Bütün oyuncular için bu geçerli, sadece Baros için geçerli deðil. Biz baþarýya odaklanmamýþ oyuncularla Galatasaray'ýn istikbalini baðlayamayýz. Baros kendisi buna karar verdirecek. Karar kendisine baðlý. Ýyi çalýþýr, kendisini gösterirse muhakkak camia ve takým içinde kalacaktýr. Çok yararlý ve iyi bir oyuncu. Kaybetmek istemeyiz'' dedi.

"ÝNÞALLAH IÞIN ÇELEBÝ GAZETEDEKÝ BEYANLARININ ARKASINDA DURMUYORDUR"
Aysal, Galatasaray'ýn eski yönetim kurulu üyesi Iþýn Çelebi'nin disiplin kuruluna sevk edilip edilmediði konusuna da açýklýk getirdi.

Çelebi'nin disipline sevki konusunda çok önemli bir kurumlarýndan talep geldiðini aktaran Ünal Aysal, ''Yönetim kurulu bu talebin arkasýndaki gerçeði araþtýrýyor þu anda. Evvela kendisiyle de görüþeceðiz. Sonra da gereði yapýlacaktýr. Ama yönetimimizin prensibi, hiçbir geçmiþ yöneticimizi suçlamak, onlarý cezalandýrmak, kaybetmek deðil, bilakis onlarý kendisine daha yararlý hale getirmek, tecrübelerinden yararlanýp, kulübe katkýlarýný devam ettirmektir. Bu konuda kimsenin endiþesi olmasýn. Art niyetimiz yok. Ýnþallah Iþýn Çelebi kardeþim, gazetedeki beyanlarýnýn arkasýnda duruyor deðildir. En kýsa zamanda bunu yalanlar ve o zaman zaten ortada bir þey kalmaz'' þeklinde konuþtu.

''FENERBAHÇE DÝMDÝK DURUYOR''
Basýn mensuplarýna yaptýðý açýklama öncesi bazý gazetecilerle sohbet eden Aysal, sarý-kýrmýzýlý eski yönetici Ali Haþhaþ'ýn yaptýðý ve Fenerbahçe ile ayný duruma düþmesi halinde Galatasaray'ýn ayakta kalamayacaðý þeklindeki yoruma deðindi.

''Fenerbahçe'nin içine düþtüðü bir durum görmüyorum'' diyen baþkan Aysal, ''Bu hukuki bir süreç. Fenerbahçe dimdik. Maçlarýna çýkýyorlar ve gördüðünüz gibi baþarýlýlar. Galatasaray niye kalkamasýn, tüm takýmlar kalkar. Baþarý, sporcularýn kalbinde ve ruhundadýr. Eðer sporcular yürekleriyle oynarlarsa, baþarýlarý devam eder. Fenerbahçeli sporcular böyle. Esas sporcuyu takdir etmek lazým. Geçen seneki performanslarýný devam ettiriyorlar'' diye konuþtu.

NTVSpor