73Vasiyet) Edepli Olun

İbnu Abbas (ranhüma) anlatıyor: “Ben Resulullah aleyhissalatu vesselam`ın terkisinde idimBana şu nasihatte bulundu:
-“Yavrun! Allahà karşı (emir ve yasaklarına uyarak edebini) koru, Allah da seni (dünya ve ahirette) korusun! Allah`ın üzerindeki hukukunu koru ki onu karşısında (dünya ve ahiretin fenalıklarına karşı hami) bulasın veya önünde demişti: Bollukta Allah`ı tanı ki, darlıkta da O, seni tanısın(Dünay ve ahrettle ilgili) bir şey isteyince Allah`tan isteYardım talep edeceksen Allah`tan yardım dileZira kullar, Allah`ın yazmadığı bir hususta sana faydalı olmak için bir araya gelseler, bu faydayı yapmaya muktedir olamazlarAllah`ın yazmadığı bir zararı sana vermek için bir araya gelseler, buna da muktedir olamazlarKalemlerin mürekkebi kurudu ve sayfalar dürüldüSen, yakini bir imanla, tam bir rıza ile Allah için çalışmaya muktedir olabilirsen çalış; şayet buna muktedir olamasan, hoşuna gitmeyen şeyde, sabırda çok hayır varŞunu da bil ki Nusret sabırla birlikte gelir, kurtuluşta sıkıntıyla gelir, zorlukta da kolaylık vardır, bir zorluk iki kolaylığa asla galebe çalamayacaktır”

alıntı