(85Vasiyet) Hasta Ziyareti Sevabını Kaçırmayın

Hz Ali (ra) anlatıyor: “Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Kim bir hastayı akşam vakti ziyaret ederse onunla mutlaka yetmiş bin melek çıkar ve sabaha kadar onun için istiğfarda bulunurOna cennete bir bahçe hazırlanırKim de hastaya sabahleyin giderse, onunla birlikte yetmiş bin melek çıkar, akşam oluncaya kadar ona istiğfarda bulunurOna cennete bir bahçe hazırlanır” (Ebu Davud, Cenaiz 7)

Hz Ebu Hüreyre (ra) anlatıyor: “Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Kim Allah rızası için bir arkadaşını ziyaret eder veya bir hastaya geçmiş olsun ziyaretinde bulunursa, bir münadi ona şöyle nida eder: “Dünya ve ahrette hoş yaşayışa eresinBu gidişin de hoş olduKendine cennete bir yer hazırladın” (Tirmizi, Birr 67)

Hasta ziyaretinde okunacak dua:
İbnu Abbas (ranhüma) anlatıyor:
“Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
-“Kim eceli gelmeyen bir hastayı ziyaret eder ve yanında şu duayı yedi kere okursa, Allah ona bu hastalığından mutlaka şifa verir: Es`elullahe`l azime Rabbe`l-Arşi`l-azimi en yeşfike (Büyük Arş`ın Rabbi olan Allah`tan senin için şifa talep ediyoru)” (Ebu Davud, Cenaiz 12



alıntı