Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: iPhone'u gölgede bırakacak teknoloji

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart iPhone'u gölgede bırakacak teknoloji

ABD'li araştırmacılar insan vücudu da dahil olmak üzere bütün düz yüzeylerin dokunmatik ekran işlevi görmesini sağlayan bir projeksiyon cihazı üretti.

ABD'deki Carnegie Mellon Üniversitesi ve Microsoft'tan araştırmacılar, insan vücudu da dahil olmak üzere bütün düz yüzeylerin dokunmatik ekran işlevi görmesini sağlayan bir projeksiyon cihazı üretti.

İnsanlar yakın gelecekte avuçlarına yansıyan numaraları tuşlayarak cep telefonu görüşmesi yapabilecek ya da kâğıt üzerindeki web sayfasına girerek e-postalarını okuyabilecek.

'OmniTouch' adı verilen giyilebilir projeksiyon cihazı, omzun üzerine yerleştiriliyor. Cihazdan yansıyan ışınlar, el, kol, kağıt ve duvar gibi tüm düz alanları interaktif yüzeylere dönüştürüyor. Üzerinde bir derinlik algılayıcı kamera bulunan OmniTouch, parmak hareketlerini takip ediyor. Bu sayede kullanıcı, tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlarda olduğu gibi sürükleme ve tıklama işlemini istediği yüzeyde gerçekleştirebiliyor. OmniTouch'ı giyen kişi, düz yüzeyde beliren klavye, ekran ya da diğer tuşlara dokunabiliyor. Ekran, otomatik olarak yansıdığı bölgenin şeklini alabiliyor. Buna göre büyüyüp küçülebilen klavye ve tuşlar, kullanıcıya alan sıkıntısı yaşatmıyor.

OmniTouch, omuzda kapladığı yer ve ağırlığı açısından şu an çok işlevsel olmasa da, sürekli geliştirilmekte olan bu yeni teknolojinin gelecekte gözlük ya da kulaklık içine yerleştirilebileceği belirtiliyor.
    Projenin mimarlarından bilim insanları Hrvoje Benko ve Andrew D. Wilson, araştırma sonuçlarını yarın California'daki bir teknoloji sempozyumunda açıklayacak.

Star
    Bana Ümit Bağlama Ben Toprağa Sözlüyüm....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gerçekten dahice bir cihaz kutluyorum eminim keşfedilmedik hiç bir icat kalmayacak.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı celik22 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    gerçekten dahice bir cihaz kutluyorum eminim keşfedilmedik hiç bir icat kalmayacak.
    insan oglu nun daha keşfdedecegi çok şeyler var ...bence keşif sonsuzdur insan var oldıgu sürecek

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Adamlara bak be

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri