Microsoft, bu hafta Novell’in açtýðý bir dava için mahkeme karþýsýna çýkacak.

Novell, Microsoft'un Windows 95 iþletim sistemini özellikle geç piyasaya sürdüðü gerekçesiyle 2004 yýlýnda firmaya dava açmýþtý. Microsoft bu hafta kendini savunacak
Microsoft, bu hafta Novell’in açtýðý bir dava için mahkeme karþýsýna çýkacak.

ShiftDelete.Net teknoloji sitesinin verdiði habere göre, 2004 yýlýnda açýlan dava, Microsoft’un Windows 95 iþletim sistemini piyasaya özellikle geç sürdüðü yönünde.

Novell, Microsoft’un bunu WordPerfect ve Novell’in diðer ofis uygulamalarýnýn satýþlarýný engellemek için yaptýðýný savunuyor.
Her ne kadar Novell, WordPerfect ve Quattro Pro uygulamalarýný 1996 yýlýndaCorel’e satmýþ olsa da davayý kazanmasý halinde 500 milyon dolar ila 1.2 milyar dolar arasýnda bir maddi tazminata sahip olacak.
Bill Gates de gelebilir
Diðer taraftan Microsoft ise, Windows 95 iþletim sisteminin gecikmesindeki en büyük sebebin, kýsa gelecekte ne gibi yeniliklerin olacaðý ve çýkacak bu yeni iþletim sisteminde hangi özelliklerin bulunmasý gerektiðine karar verebilmek olarak açýklýyor.
Microsoft’un kucusu Bill Gates’in de duruþmaya çaðrýlabileceði de verilen bilgiler arasýnda.

Rotahaber