Turistin mantar merakı pahalıya patladı

10 Ağustos 2006 00:46



Sanrılar görmeye neden olan halüsinojen mantardan yiyen bir ABD'li turist, İsviçre'nin Morges kasabasını altüst etti.




İsviçre'nin ATS Ajansı'nın bildirdiğine göre, Hollanda'da satın aldığı halüsinojen mantarı İsviçre'nin Morges kentinde yiyen turist, önce kaldığı otelin lobisinde soyundu, ardından rıhtımda çıplak dolaştı, sonra bir kiliseye girdi ve 1898'den kalma bir İncil'i yaktı ve vitrayları kırdı.

Polis tarafından yakalanan ABD'li, kaçmayı başardı ve sonra Leman Gölü'ne atladı. Ardından bir tekneye tutunmayı başaran çılgın turist, kendisini kurtarmaya gelenleri ısırdı.

Kimliği açıklanmayan 34 yaşındaki turist, çıkarıldığı mahkemede tüm yaptıklarını kabullenirken, verdiği zararı karşılama sözü verdi ve ısırdığı kişilere de 250'şer dolarlık çek gönderdi. 23 Temmuz'da meydana gelen olayın ardından 1 hafta tutuklu kalan turist, daha sonra ülkesine döndü.