SözLüK Programlarııı..

MoonStar Sözlük
Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Tanıtım:
Türkçe-Ingilizce ve Ingilizce-Türkçe çeviriler yapabilen, Türkçe kelimelerin eş anlamlılarını gösteren, Türkçe yazım denetimi ve adam asmaca oyununu içeren güzel ve kullanışlı bir sözlük.

Sözlüğün Kurulumundaki 1 No'lu "Disketi Takınız" uyarısı giderilmiştir. Zip dosyasını innDirip bir klasöre çıkarttıktan sonra direkt olarak programın Exe dosyasını çalıştırarak kullanabilirsiniz.

* Windows XP için Uyarı: Eğer programı Windows XP üzerinde çalıştırmakta zorluk çekerseniz, C:\Windows\repair klasöründeki autoexec.nt dosyasını C:\Windows\system32 klasörünün içine kopyalayıp sisteminizi yeniden başlatın.

Useful Dictionary
Tanıtım:
Useful Dictionary 'nin en son sürümü olan Useful Dictionary 1.3 yeni özellikleriyle çıktı.

Useful Dictionary 1.3 sürümünde 1.2 de olan bazı hatalar giderilmiş, ayrıca artık program simge durumunda değilken windows araç çubuğunda görünüyor.

Useful Dictionary oldukça başarılı ve kullanışlı bir sözlük programı, Moonstar sözlük kullanmaktan sıkılanlar için muhteşem bir alternatif.

Useful diğer sözlük programlarından farklı olarak hem kendini hem de sözlük veri tabanını güncelleme özelliğine sahip.

Devasa bir veritabanına sahip sözlüğü innDirip denemenizi öneririm.

Lodos LUGAT2000

Tanıtım:
Türkçeden İngilizce'ye, Fransızca'ya yada Almanca'ya; aradığınız kelimenin karşılığını hemen veren, kelime ekleme özelliğine sahip en iyi yerli yazılımlardan biri olan mükemmel bir sözlük.
Kelime ezberletme özelliği ile dil öğrenimini kolaylaştırır ayrıca ezberlettiği kelimelerle belli aralıklarda test yapar.
Özellikleri:
»Dört dilde 65 bin kelime kapasite.
»Türkçe-İngilizce-Almanca-Fransızca.
»Kullanımda CD gerektirmez.
»Aranan kelimeyi çok hızlı bulur.
»Kelimenin hangi dilde olduğunu otomatik anlar.
»Dört dilde karşılığını verir.
»Eşanlamlılarını verir.
»Yeni kelime eklenebilir.
»Her kelime için açıklama eklenebilir.
»Tek tuşla karşınıza gelir, gider.
»Her an kullanıma hazır bekler.
»Kelime ezberletir.
»Ezberlettiklerinden test eder.
»Kullanımı çok pratiktir.
Çalışması için gereken sistem özellikleri; Windows 95,98,NT,ME,2000,XP işletim sistemi ile çalışan bir bilgisayar sistemi, CD-ROM sürücü ve 40 MB boş disk alanı gerektirir.

Osmanlıca Lûgat

Tanıtım:
Türk Mûsikîsi Klasik eserlerinin özellikle şiir yada güftelerinin 57.800 kelimelik Osmanlıca Lûgat programını.Bu programda "kelime" arama yapacağınız gibi kelimenin izahatları içerisinde de arama yapabileceksiniz. Ekleme ve düzeltmeler de yapabilecek kelimeleri izahatları ile beraber tek tek yada grup halinde yazıcıdan da alabileceksiniz. Kullanımı oldukça kolay olan bu programı sizlere sunuyoruz. İstifade edeceğiniz ümidi ile..

TurkSA Sözlük
Tanıtım:
Yaklaşık 40.000 kelimeye sahip ve her kelimeye tek bir harfle ulaşabileceğiniz, eğer isterseniz kendinizde veri tabanında kelime ilavesi yapabileceğiniz Türkçe-İngilizce, İngilizce-Türkçe güzel bir sözlük

mutlak kullanın bu programları...