Ýstanbul'da týp öðrencileri, branþ doktorlarý, pratisyen doktorlar ve yardýmcý saðlýk çalýþanlarý için sanal hastane açýlacak.
Ýstanbul'da týp öðrencileri, branþ doktorlarý, pratisyen doktorlar ve yardýmcý saðlýk çalýþanlarý için sanal hastane açýlacak.
Ýstanbul Ýl Saðlýk Müdürü Ali Ýhsan Dokucu, Medikal Eðitim Merkezi'nin 2013 yýlý baþýnda hizmete gireceðini açýkladý.
Türkiye Medikal Simülasyon Sempozyumu Ýstanbul WOW Otel'de baþladý. Sempozyum öncesinde bir basýn toplantýsý düzenleyen Ýl Saðlýk Müdürü Dokucu, sanal hastane müjdesi verdi. Ýstanbul Medikal Eðitim Merkezi için eski Koþuyolu Kalp Hastanesi’nin arazisinin tahsis edildiðini aktaran Dokucu, Levent’te çalýþmalarýný sürdüren SÝMMERK’in bu merkezle daha kapsamlý bir hale geleceðini kaydetti. Dokucu, yeni merkezde tüm branþlarda ve tüm uzmanlýk seviyelerinde eðitim verileceðini söyledi.
Dokucu, "Ýstanbul Medikal Eðitim Merkezi e-learning, simülasyon, wet lab, standardize hasta ve deneysel hayvan çalýþmasýna imkan verecek. Týp eðitimine önemli katkýlar saðlarken, uzman hekimlerin kullanýma giren yeni teknikleri öðrenmesine de imkan verecek. Bu merkez Saðlýk Bakanlýðý’na baðlý ve kar amacý gütmeyen bir yapýdadýr. Bünyesinde hemen hemen tüm týp branþlarýný barýndýracak." dedi.
SANAL HASTANENÝN CÝHAZ PARKI ÝÇÝN 12 MÝLYON TL AYRILDI
Sanal hastanenin Avrupa’daki benzerleri arasýnda en büyük ve en kapsamlý 'multidisipliner merkez' olmasýnýn hedeflendiðini belirten Ali Ýhsan Dokucu, bu merkez için eski Koþuyolu Kalp Hastanesi’nin arazisinin tahsis edildiðini ve sanal hastanenin 2013 yýlý baþýnda hizmete açýlmasýnýn planlandýðýný açýkladý. Dokucu, sanal hastanenin cihaz parký için 12 milyon TL bütçe planlamasý yapýldýðýný belirtti. Dokucu, sanal hastanede verilecek eðitimlere yurtdýþýndan da katýlým saðlanacaðýný söyledi.
ROBOTÝK CERRAHÝ UYGULAMASI DA YAPILACAK
Sanal hastanede, cerrahinin yararlandýðý ve günümüzün en yüksek teknolojilerinden biri olan robotik cerrahi sistemi konusunda eðitim imkaný saðlanacak. Robotik cerrahi ameliyathanesinin de bulunacaðý birinci katta, wet lab kapsamýnda 12 ameliyathane, laparoskopik cerrahi simülasyon ve box trainer laboratuarlarý, göz ve K.B.B. simülasyon laboratuarlarý, beyin cerrahisi simülasyon laboratuarý, malzeme depolarý, alet yýkama üniteleri ile katýlýmcýlar için toplantý, soyunma ve dinlenme odalarý olacak.
HÝBRÝT AMELÝYATHANEDE BÝRÇOK GÝRÝÞÝM AYNI ANDA YAPILABÝLECEK
Sanal hastanenin ikinci katýnda, birçok cerrahi disiplinin radyoloji ile ayný hasta üzerinde birarada çalýþabilmesine olanak saðlayan hibrit ameliyathane olacak. Ýkinci katta, wet lab kapsamýnda 14 ameliyathane, laparoskopik cerrahi simülasyon laboratuarlarý, box trainer ve P.O.P laboratuarlarý, ortopedi simülasyon laboratuarlarý (anatomik model ve sawbone table üniteleri ile artroskopi simülasyon laboratuarý), kardiyoloji simülasyon laboratuarlarý (anjiyo simülatörü ünitesi) ve elektrofizyoloji laboratuarý, tüm sterilizasyon basamaklarýnýn anlatýlacaðý uygulamalý eðitim bölümü ile katýlýmcýlar için toplantý, soyunma ve dinlenme odalarý olacak.
CÝHAN

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri