Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Hulusi Belgü bir dönem yöneticilik yaptýðý Fenerbahçe’ye gönülden baðlý. Oðullarýna Fenerbahçe’nin yýldýz futbolcularýnýn adýný veren Belgü’nün hedefi de Fenerbahçe baþkanlýðý...

Süleyman Arat'ýn haberi
"Psikoloða gitmeyi çok düþündüm. Tedavi edilmesi gerekecek kadar Fenerbahçeliyim...” Bu sözler Forum Alýþveriþ Merkezleri’ni de bünyesinde barýndýran Multi Development’ýn Türkiye CEO’su Hulusi Belgü’ye ait. Oðullarýna Alex ve Deivid isimlerini koyacak kadar Fenerbahçe sevdalýsý Hulusi Belgü bu tutkusunu ‘Ailem, iþim ve Fenerbahçe’ motto’luyor.

Ýlk oðluna babasýnýn adý Affan’ý koyan Belgü, ikinci oðluna Alex Emir, üçüncüyeyse Deivid Erim isimlerini koymuþ. Fenerbahçe’ye gelmiþ geçmiþ en iyi futbolcu olarak nitelediði Alex’in adýný oðluna verdikten sonra Belgü, 2008’de Deivid’in Galatasaray’a lig maçýnda attýðý muhteþem golden çok etkilenmiþ ve ertesi gün dünyaya gelen oðluna da bu oyuncunun ismini koymuþ. Oðullarýna isim seçerken ABD vatandaþý eþi Aydan Haným’a da danýþtýðýný ve onun desteðini aldýðýný söyleyen Belgü oðullarýnýn isimleri nedeniyle þu ana kadar hiçbir sýkýntý yaþamamýþ.
CEMÝL TURAN’A SÖZ VERDÝ
Hulusi Belgü, üç oðlunun da kendisi gibi fanatik derecede Fenerbahçeli olduðunu söylüyor. “Ailece formalarýmýzý giyip maça gidiyoruz. Ýþin tuhaf yaný kaptan Alex gol atýnca bizim Alex de sanki kendisi atmýþ gibi seviniyor. Anladýðým kadarýyla þimdiden kendisini onunla özdeþleþtiriyor.”
Dedesinin memuriyeti nedeniyle Sivas’ta doðduðunu ama aslen Buldanlý bir aile olduklarýný belirten Belgü nasýl Fenerbahçeli olduðunu ise þöyle anlatýyor: “Futbol oynamaya hiç yetenekli olmadýðým için çocukken babam beni Fenerbahçe yelken takýmýna yazdýrmýþtý. O dönemin efsane futbolcusu Cemil Turan yanýmýza gelerek yelkencilerle sohbet etti ve bana da hangi takýmý tuttuðumu sordu. Ben ona takým tutmadýðýmý söyleyince ‘Fenerbahçe’de spor yapýyorsun, mutlaka Fenerbahçeli olman gerekir. Þimdi bana Fenerbahçeli oldum de ve söz ver’ dedi. Ýþte o gün bu gündür sözümü tutuyorum.”
Fenerbahçe sevgisini ayný zamanda evlat sevgisine benzetiyor Belgü. “Ýkisi de tarif edilemeyecek kadar güzel duygular. Her ikisinde de kendinizden bir þeyler verirsiniz ve hiç karþýlýk beklemezsiniz. Ýkisi de size sadece gurur verebilir. Ýleride hedefim Fenerbahçe’ye baþkan olmak.”
BAÞKANLIK AZÝZ BEY’Ý BOZDU
1998-2000 yýllarý arasýnda Fenerbahçe Spor Kulübü’nde amatör þubelerden sorumlu yöneticilik yaptým. Aziz Yýldýrým’la da çalýþtým. Aziz Bey özünde çok mütevazý birisi. Ancak bu yönünü Fenerbahçe baþkanlýðý bozdu. Fazla takdir edilmek hata yapmasýna sebep oldu. Onunla baþarýlý bir iþbirliði yürüttük. Ancak bir noktada ters düþtük: Süreyya Ayhan bizim kulüpte atletken hem çok yüksek maaþ alýyordu hem de bazý konularda kendisinden kuþkulanýyorduk. Ben de yönetici olarak yollarýmýzý ayýrdým. Bu sporcu þampiyonluk kazandýðý halde onu kulüpten gönderdiðim için Aziz Bey bana kýzdý.”
ALEX TÜRKÝYE’YE GELMÝÞ EN BÜYÜK FUTBOLCU
Fenerbahçeli futbolcularýn hepsi iyi niyetli ve düzgün çocuklar, profesyonelliklerinin bilincindeler ve kulüplerine sahip çýkýyorlar. Diðer rakip takýmlarýnda görünen hýrçýnlýktan çok uzaktalar ve giydikleri formanýn deðerini biliyorlar. Alex Türkiye ’ye gelmiþ geçmiþ en büyük futbolcu ve gerçek bir lider. Alex dýþýnda Özer, Emre, Gökhan, Volkan ‘ý çok beðeniyorum. Belki þaþýrtýcý ama bir de Cristian Baroni’yi çok beðeniyorum. Türkiye’de onun deðerini anlamakta zorlanýyoruz.
(Hürriyet)
_________