Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: hıspasatı eutelsat yapacağım yardım..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart hıspasatı eutelsat yapacağım yardım..

Selam arkadaşlar.
    Ss2 kartım türksat, hotbird ve hıspasata bakan 3 çanağım var.

Şu anda hıspa pek bi işe yaramadığından w3 e çevireceğim offline download için.

Bunu kolay yoldan nasıl yapabilirim eutelsat ne tarafa bakar lnb de değişiklik gerekirmi?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Eutelsat W3A 7.0°E dir...
    Yani Hotbird (13.0°E) ile aralarınada 6° vardır. Hotbirdün solunda ayarlanacak. Alında ikisini çift lnb kullanarak bir çanakta ayarlanabilir. Hispasat ta yerinde kalır. Çünkü bir birlerine çok yakınlar..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hordbit uydusu çanağının, arkasından bakınca hafif sağa doğru çevirin çanağın önünü biraz aşağı doğru bakacak. uydunun sinyalleri çok güçlü oldugu için bulmakta zorluk çekmezsiniz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ®adakoglu Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Hordbit uydusu çanağının, arkasından bakınca hafif sağa doğru çevirin çanağın önünü biraz aşağı doğru bakacak. uydunun sinyalleri çok güçlü oldugu için bulmakta zorluk çekmezsiniz.
    Sola doğru olacak sanırım..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sağda mı solda mı arkadaşlar...
    lnb de değişikliğe gerek yok değil mi? (şimdi hafif sağa dönük durumda)
    satfinder diye bir program varmış. işe yarıyormu bilginiz var mı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hotbirde göre sağda, hispasata göre solda. Sen hispasatı w3 yapacaksın sanırım..radakoğlu hotbirde göre tanımlamış... hispasat çanağını hotbird gibi yap önce.. sonra radakoğlunun dediğini yaparsan olur..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hem hispasatta çanak kuşağın gereği biraz yere doğru bakar, W3 te ise biraz yukarı doğru, hotbirde olduğu gibi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sağol arkadaşım. Bu soruyu 2 gündür soruyorum en sonunda cevabını burada buldum. Bizim receiverde de süpersat forum diyo şifre hanesinde burası olsa gerek :00000002:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı compart Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    sağol arkadaşım. Bu soruyu 2 gündür soruyorum en sonunda cevabını burada buldum. Bizim receiverde de süpersat forum diyo şifre hanesinde burası olsa gerek :00000002:
    Bu tip şeyler zamanla öğrenilir. Herkes ilkin yabancıdır çok şeye. Zamanla tecrübe sahibi olunur. Sonraları aletsiz elinle koymuş gibi bulursun uyduların yerlerini..Birde ilk zamanlar yakınlardaki çanakların yönünden faydalanabilirsiniz.. Cevabınızı aldıysanız mesele yok demektir..

Kolay gelsin..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Ödül Avcısı Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sola doğru olacak sanırım..
    Hortbid uydusunu bulsun.Sonra çanığın arkadasından sağa doğru hafif çevirin çevirme yaparken çanağın ön tarafı biraz daha yere doğru bakacak.
    NOT:Çanağın önüne geçerseniz.Sola dogru çevirirsiniz.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri