araç rolantide iken devri kaçta...(Bende polo var. benimkinin devri 9 da...)daha düşük te çalışıyorsa (5 ve altında) titreme yapar. rolantinin yükseltilmesi gerek. buda motor kelebeği ile alakalı olabilir...
eskiden araçların (tofaş ve reno) rolantisi manuel ayarlanıyordu. kışın cikle denen kolu çekince araç daha devirli çalışırdı. yazın ise ittirilirdi. şimdi bunlar otomatik oldu. aracın güç durumuna bağlı olarak otomatik devir yükselip iniyor. mesela klimayı açtığında artı yük olunca otomatik artıyor devir. Bizim polonun boğaz kelebeği arızalı idi. tamiride yokmuş. fiyatını servise sormuştum 2 sene evvel 875 tl demişlerdi. söylenerek almamıştım. sonra aksaraydan orjinalini 350 tl ye aldım. seninkide arızalı ise servise sor ama sakın aksaraydaki parçacılara sormadan alma. daha ucuza bulabilirsin. ayrıca aracın bilgisayara bağlanmıyormu? bağlanıyorsa bir tamirci bul. (helal süt emmiş esnaf birini. yoksa sadece kontrol için 50-100 arası fiyat çekiyorlar. keza arızasını yaptırayım dersen bayaa tuzluya mal olur. 20 tl ye arıza tespitini yaptırabilirsin. sadece arıza tespiti. )
geçmiş olsun.selametle...
Yer imleri