Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arasý

Konu: Rölanti Sensörü--ACÝL YARDIM LÜTFEN

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Rölanti Sensörü--ACÝL YARDIM LÜTFEN

Arkadaþlar Aracým 97 Model Daewoo Super Saloon Doch 2.0 Fakat Opel Vectra 2.0 ile ayný motoru taþýyo sanýrým.. Aracýmýn Rölanti halindeyken aþýrý bir titremesi var ve Lpg de de aynýsýný yapýyo Benzinde de ve bunu bi türlü kesemedim motoru refekte ettrdm ustanýn isteði ile 3. göz týkalý gibi ifadeler kullandýlar ama bi türlü sorunu çözemedim Son Olarak Ustam Rölant Sensöründe sýkýntý olabilir dedi Sizce Sýkýntý Ne Olabilir ?????

Böle Bir Durumla Karþýlaþan Arkadaþlardan ACÝLLLLLLLLLLLLLLL YYYAAAAAARRRRRDDIIIIIMMMMMMMMM
    Konu OquzhanTas tarafýndan (02-11-2011 Saat 15:19 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Arkdaþlar Hiç Böyle Sorunla Karþýlaþan Yok MUuuuu????

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Titremenin bir çok nedeni olabilir! Buji, buji kablolarý, boðaz kelebeði, LPG beyni, LPG ayarý... diye devam eder! Araç enjeksiyonlu mu? Araç birinci vitesde iken gaz vermeden debriyajý yavaþca býrakýn araç hareket ediyor ya da etmeye çalýþýyorsa mantýk olarak sensörde sorun yoktur. LPG ayarýný baktýrmakta ve/veya Boðaz kelebeðini temizletmekte fayda var.

Saygýlarýmla...
    next ye 2000 cx super plus usb
    By realraven :sunglasses2:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Evtt Enjeksiyonlu ve benzinde de ayný titreme var buji ve buji kablolarý bakýldý ve deðiþilmiþ, bide sýralý sistem Lpg var belirteyim. . . Baþka Öneriniz varsa bekliyorum yoksa Çok Saolun Yarýmýnýz Ýçin . . ..
    Konu OquzhanTas tarafýndan (03-11-2011 Saat 03:53 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

araç rolantide iken devri kaçta...(Bende polo var. benimkinin devri 9 da...)daha düþük te çalýþýyorsa (5 ve altýnda) titreme yapar. rolantinin yükseltilmesi gerek. buda motor kelebeði ile alakalý olabilir...
    eskiden araçlarýn (tofaþ ve reno) rolantisi manuel ayarlanýyordu. kýþýn cikle denen kolu çekince araç daha devirli çalýþýrdý. yazýn ise ittirilirdi. þimdi bunlar otomatik oldu. aracýn güç durumuna baðlý olarak otomatik devir yükselip iniyor. mesela klimayý açtýðýnda artý yük olunca otomatik artýyor devir. Bizim polonun boðaz kelebeði arýzalý idi. tamiride yokmuþ. fiyatýný servise sormuþtum 2 sene evvel 875 tl demiþlerdi. söylenerek almamýþtým. sonra aksaraydan orjinalini 350 tl ye aldým. seninkide arýzalý ise servise sor ama sakýn aksaraydaki parçacýlara sormadan alma. daha ucuza bulabilirsin. ayrýca aracýn bilgisayara baðlanmýyormu? baðlanýyorsa bir tamirci bul. (helal süt emmiþ esnaf birini. yoksa sadece kontrol için 50-100 arasý fiyat çekiyorlar. keza arýzasýný yaptýrayým dersen bayaa tuzluya mal olur. 20 tl ye arýza tespitini yaptýrabilirsin. sadece arýza tespiti. )
    geçmiþ olsun.selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Aracýmý ustaya götürdüðümü belirttim ilk yorumumda zaten rolantisi düþük deil o kadar küçük bi sorunu usta anlar heralde ama deil arabanýn rölantisi 900 devir ki normali bu. . Trabzonda Daewoo Servisi Yok ondan kendi yetkli servisine gösteremedim hiç ama klima ile alakalý bise olmuyo yani zaten hiç kullanmýyorm gibi biþe klimayý . . . bilgisayara baðlatmak için bi ustaya getirdim ama bulamadý baðlantý yerini bi türlü bilgisayarla arýza tespit iþi yattý yani , 3 aydr uðraþýyorum göstermedim usta kalmadý ama halen sorun çözülmedi son çare rölant sensörü ile boðaz kelebeði kaldý onlara baktýracam artýk inþ çözülür.

Tavsiyeler Ýçin Teþekkürler Saolun..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ayný sorun benim arabamda da mevcut 1996 Daewoo Espero 20 CDÝ

Merhaba,

Belirtmiþ olduðun sorun benim aracýmda da mevcut ve nihayet sorunun neden kaynaklandýðý saptadýk Rolanti Motoru (Rolanti Rolesi) Daewoo marka opel motorlarýnda bir hastalýk ve bu parça türkiye'de mevcut deðil Ýstanbul aksaray'da bulunan kore ve japon parçacýlara sipariþ vereceksin (140 TL) bu parçayý aldýktan sonra bilgisayara baðlatýp parçayý deðiþtireceksin sorunun düzelecektir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri