Manavgat Suyu, Libya'ya satılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manavgat Çayı’ndan elde edilecek arıtılmış suya Libya’nın talip olduğunu belirterek, "Libya yönetimi, Manavgat suyuna talip oldu. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Manavgat sahilinden suyu teslim edebilecek durumdayız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Libya’da Mustafa Abdulcelil liderliğindeki Geçici Ulusal Konseyinin (GUK) Manavgat suyu için kendileriyle irtibata geçtiğini ve ön mutabakatın sağlandığını bildirdi.

"Hatlar onarıldı su vermeye hazırız"

Manavgat Çayı’nın değerlendirilmesi için çalışmaların Turgut Özal döneminde başlatıldığını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Merhum Özal, Manavgat suyunun boşa akmaması için talimat vermiş.

İçmesuyu arıtma tesisi kurulması ve bunun iki boru hattıyla sahile uzatılması için çalışma başlatılmış. Sahilde de ana yükleme depoları inşa edilmiş, hatta son kısmını da ben tamamladım. Çok az bir kısmı kalmıştı. Bu proje için 150 milyon dolar para harcanmış. Bu suyu satmak için çok uğraştık, fakat taşıma maliyetinin yüksekliği sebebiyle olmadı. Taşıma maliyeti ton başına 1,5 doları geçiyordu. Biz de ’Madem bu tesisler yapıldı, Manavgat’ın 30 kilometre doğusunda ve 30 kilometre batısındaki bütün yerleşim yerlerine bu suyu verelim’ dedik.

Kırmızıgül'ün filminde tarihi ev yakıldı!

BU ay içerisinde ATV’de ekrana gelmesi beklenen ’Hayat Devam Ediyor’ isimli dizinin Kapadokya bölgesi çekimleri sırasında, Ürgüp İlçesi Mustafapaşa beldesindeki tarihi Rum evi senaryo gereği yakıldı. Bir film çekimi için tarihi değerlerin yok edilmesine yönelik söz konusu girişim, bölgede büyük tepki topladı.

24 şehidin nedeni korucu ihaneti çıktı!

24 şehidin nedeni korucu ihaneti çıktı! Hakkâri Çukurca’da 24 askerin şehit olduğu, 18 askerin yaralandığı baskını gerçekleştiren PKK’lı terörist grubunun, koruculardan kıyafetlerini alarak ilçe merkezine sızdığı belirlendi

Terör örgütü PKK tarafından 19 Ekim’de gerçekleştirilen 24 askerin şehit düştüğü Çukurca’daki hain saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Jandarma istihbarat birimlerince hazırlanan raporda saldırıda teröristlerin korucu elbisesi giydikleri, gece bölgede görevli korucuların görev yerlerini terk ettikleri bilgisi yer aldı.

Örgütle ilişkisi olduğu tespit edilen 20 korucunun görevlerine son verildiği de öğrenildi.

müteahhit Ali Ağaoğlu bir itirafta bulunmuş.

“Ben de İstanbul’da çürük binalar yaptım. Ben de deniz kumu kullandım. Herkes yaptı. Yaptığım binaların çoğu Van depreminde yerle bir olanlardan daha kötü durumda.”

Önemli bir açıklama.

Ama eksik.

Ali Ağaoğlu “çürük” yaptığı binaların hangileri olduğunu da açıklamalı.

O binalarda da binlerce kişi oturuyor.

Bilsinler ki, sağlam binalara taşınsınlar.

"HERKES GİBİ BİZ DE ÇÜRÜK BİNALAR YAPTIK!"

İnşaatçı Ali Ağaoğlu, duyanların kanını donduran bir itirafta bulundu. 1998’den önce yapılan binalarda deniz kumu kullanıldığını söyleyen Ağaoğlu “Boğaz’ın iki yakası kum deposuydu. Eski takalar denizden kumu alır, kamyona yükler inşaatlara giderdi. O çürük binaları ben dahil, herkes yaptı, çünkü malzeme yoktu” diye konuştu.

vs vs vss bu memlekete ne oLUYOR ???