Medya sektörüne girmelerinin üzerinden sadece altý ay geçtiðini belirten Demirören, “Gazete patronunun dostu olmaz derlerdi. Bu sözün ne anlama geldiðini bu kýsa sürede bile çok iyi anladým. Dostlarýnýz her haberi sizin yazdýrdýðýnýzý düþünüyorlar ve kýzýyorlar. Oysa biz de haberleri gazeteler yayýnlandýktan sonra görüyoruz” dedi.

Büyüka’nýn “Medyada baþka atýlýmlarýnýz olacak mý” sorusunu ise þöyle yanýtladý:
“Evet, Demirören Grubu olarak üçüncü bir gazetenin yayýnýna baþlamayý, bir de televizyon kurmayý düþünüyoruz. Bunlar her an için olabilir ama önce ortaðýmýzla sorunlarýmýz yüzünden bekletiyoruz. Yeni binamýz da tamam… Þu anda restorasyon devam ediyor…”

"BÝR SÜRÜ FUTBOLCU GÝTTÝ, ÇETE GÝTMEDÝ!"
"Oluþturduðumuz kadronun karþýlýðýný alamýyoruz. 3 Temmuz'dan beri yaþanan süreç bizi çok etkiledi. Deðerli hocamýz içeride, bizim için çok deðerli olan arkadaþýmýz Serdar Adalý, çok sevdiðimiz Ahmet Ateþ cezaevinde. Diðer takýmlardan pek çok oyuncu terkedip giderken; herkesin Portekiz Çetesi olarak adlandýrdýðý oyuncularýmýz çok büyük fedakarlýk yaparak Türkiye'de kaldý. Ama bu kaosda oyuncularým sýrtýnda kambur taþýyor. Bu süreçte bazý þeyleri beklemiyorum. Maç yoðunluðu bu süreci biraz unutturdu, takým istediðimiz seviyeye gelmedi. Beþiktaþ'tan þu anda %60 memnunum...."

"TAYFUR HOCA GELENE KADAR CARLOS KALACAK"
"Ýniþli çýkýþlý grafikten dolayý Carvalhal gönderilsim diye bir þey baþladý. Ben Carlos hocayý, Tayfur hoca çýkana kadar göndermeyeceðim. Çünkü Carlos hoca Tayfur hocanýn temsilcisi. Bir sürü teklif geliyor, yönetim kurulu arkadaþlarýmdan da geldi. Onun için Tayfun hoca gelene kadar Carlos hoca kalacak. Carvalhal'den çok memnunuz. Sporting Lisbon'da pek çok baþarý elde etti. Ýnsan olarak da çok seviyorum. Oyuncularýmýz da onu seviyor..."

"ÇETE, TAKIMA KARIÞMIYOR"
"Oyunculara Portekiz Çetesi dendi ama hiç biri takýma karýþmýyorlar. Sadece ellerinden geleni yapmaya çalýþýyorlar..."

"QUARESMA'YA GELEN TEPKÝLER HAKLI"
Taraftarýmýz Quaresma'nýn takým için oynamasýný istemekte haklý. Q7 bir yýldýz ama takým için oynamalý. Takým için oynamazsan bu tepkiyi alýrsýn. Takým için ne olursan ol takým için ne yaptýðýn önemlidir. Hatta seyirci ile bir konuþmasý oldu 'Ýstersen sen gel oyna' diye. Aslýnda o oynayamamanýn verdiði bir þeydi. Ama bu kaos varken bu oyuncular çýkýp birþey demiyorsa bizim de onlarý desteklememezi lazým."

"GUTI GÝTSE DE OLUMLU SÝNYALERLE GÝTMELÝ"
"Guti teklifi bize iletirse deðerlendiririz. Guti'nin oynayýp oynamamasý hocanýn kararýdýr. Ben bugüne kadar hiçbir hocaya 'Bunu oynat, bunu oynatma' demedim, demem de. Önemli olan Guti'nin ayrýlýrken Türkiye'den olumlu izlenimle ayrýlmasý. Geçenlerde bir Real Madrid maçýna gittim, hala Guti formasýyla gelenler vardý... Böyle önemli bir futbolcu o... Önemli olan ayrýlýrken olumlu sinyaller verip gitmesi..."

"QUARESMA'YI BÝLE SATABÝLÝRÝZ"
"Almeida'ya iyi bir teklif gelirse satarýz. Bu, Quaresma için de geçerli, her futbolcu için geçerli"

YÖNETÝCÝLERÝ SUÇLADI!
"Artýk gerçekleri konuþmanýn zamaný geldi. Çünkü yönetimdeki bazý arkadaþlarým ve camiada bazý isimler içerideki arkadaþlarýmý kullarak benim üzerime geliyorlar! 2. Baþkaným (Metin Keçeli) dahil herkes haddini bilecek"

"Q7'YÝ GETÝRÝNCE HERKES MENDEZ'Ý ALKIÞLIYORDU"
"Mendez konusuna gelelim. Anlaþtýðýmýz fonun baþýnda Peter Kanyon var. Genç Türk futbolcularýmýz için oyuncu baþýna 6 milyon Euro'ya denk gelen bir anlaþma yapacaðýz. Bunlarýn arasýnda Muhammed de var. Biz Türk futbolcularý Avrupa'da tanýnsýn diye yapýyoruz. Q7'yi getirirken herkes Mendez'i alkýþlýyordu. Hatta bir yönetici arkadaþým Deron'ý da mý Mendez getirdi diye espri yaptý. Aslýnda bu beni üzdü... Ben Mendez'i getiriyorsam bu alkýþlanmalý... Mendez Beþiktaþ'i yönetiyor diyenler, gidip ona yarýn Beþiktaþ'ýn kiminle oynayacaðýný sorsun, bilmez.

"ALVES'Ý ÝLK 11 ÝÇÝN ALMADIK"
"Biz Alves'i ilk 11 için almadýk ki... A2 takým için aldýk... Yetiþsin, yeterli ise A Takým'da oynasýn diye aldýk. Uzun vadeli bir transferdi..."

"KALECÝLER HEP HATA YAPAR"
"Beþiktaþ Cenk ile çok önemli bir kaleciye kavuþtu. Rüþtü de bizim için çok deðerli ama maalesef sakatlandý. Kaleciler hep hata yapar, ama Cenk Beþiktaþ'a çok faydalý olacak..."

YÖNETÝCÝLERE 2. BÜYÜK SUÇLAMA!
"3 Temmuz'a dönelim. O gün kimse bunlarý beklemiyordu. Sudan çýkmýþ balýk gibiydik. Arkadaþlarýmýz tutuklandý. Ertesi sabah saat 8'de bana 1-2 yönetici gildi. Ve onlar maalesef bugün gidip benim aleyhime dolduruylorlar. O gün dediler ki 'istifa edelim'. Yani 'arkadaþlarýmýz bu iþi yaptý, býrakalým' demeye getirdiler. Ben de dedim ki "Siz istiyorsanýz istifa edin, ben sadece kupayý teslim ederim, süreci beklerim." dedim. Ben sadece Fenerbahçe'nin gösterdiði agresiifliði göstermedim. O tavrýn yanlýþ olduðunu Fenerbahçe de gördü ki bugün o tavýrdan uzaklar... Bizim tek yaptýðýmýz biz iddianame süreci var. Aldýðýmýz duyumlara göre Kasým ayý sonunda iddianame açýklanacak. Bu tabii ki hukuki boyutu... Bir de federasyon ayaðý var. TFF bu konuda kararý bir an önce vermeli..."

"MÜCADELEM, F.BAHÇE MARKASINI KORUMAK ÝÇÝN"
"Ben Aziz Yýldýrým'a en çok karþý çýkan ismim zamanýnda... Hatta Kulüpler Birliði toplantýlarýna bile katýlmadým. Ama Fenerbahçe büyük bir camia, önemli bir marka. Bu markanýn deðerinin korunmasýný istedim. Çok önemli bir markanýn korunmasýdýr benim mücadelem..."

"ÜZDÜYSEM ÖZÜR DÝLERÝM"
"Ben BJK Baþkaný olarak, bu süreçte olaylara kulübü, tutuklu arkadaþlarýmý düþünerek karar verdim. Maalesef aldýðýmýz bir karar diðer tarafý üzebilirim. Ben üzdüysem özür dilerim. Ama bu süreci en iyi yöneten kulüp Beþiktaþ'týr. Çýkýp baðýrmak, gazetelerde yer almak baþta iyi gibi görünebilir ama Fenerbahçe de bunu býraktý."

BÝLET FÝYATLARI VE TRÝBÜNLERÝN DOLMAMASI...
"Sezon baþý kembineleri açýkladýðýmýzda biraz pahalý açýkladýk, bu doðru. Sebebi transferlerdi... taraftarýn geleceðinden þüphemiz yoktu. Ama yaþanan süreç insanlarý futboldan soðuttu. Yani tribünlerin dolmamasýnýn sebebi biletlerin pahalý olmasý deðil. Bilet fiyatlarýný indirdik Kiev maçý için. Bunun diðer maçlarda böyle olup olmayacaðý belli deðil. Buna bakacaðýz. Çünkü çok indirdiðiniz zaman da kombine alanlar 'Bu kadar ucuz olacaðýný bilsek gidip kombine almazdýk' diye tepki gösteriyor. Sebep budur, yani bedava bilet isteyen yok."

BORCUN 300 DEÐÝL 500 MÝLYON OLDUÐU ÝDDÝASI HAKKINDA...
"Doðrudur Beþiktaþ'ýn son açýklanan borcu 370 milyon TL'dir. Kamuoyunda psikolojik olarak 400 derler önce, sonra 500 derler... Seçim yaklaþýyor, koltuk merakýyla Beþiktaþ'a zarar veriyorlar. Ben Beþiktaþ'ý devraldýðýmda da borç vardý. Real Madrid'in 700 milyon euro borcu var. Barcelona renkli print bile çektirmiyor. Manchester United'ýn 1 milyar paund borcu var. 5 lira maaþ olan insanýn 10 lira borcu var. Borçsuz yaþamak, büyümek imkansýz. Evet nakit sýkýntýsý var ama bu bütün kulüpler için geçerli. Forma gelirleri düþük, sponsorlar gelmiyor... Çünkü insanlar futboldan geri çekildi... Beþiktaþ'ýn borcunu önce rakipleriyle kýyaslasýnlar, ondan sonra Beþiktaþ'ýn borcunu konuþalým. Bu rakamlar hep konuþuluyordu... Bu bana deðil Beþiktaþ'a zarar veriyor. Seçim süreci son 3 aydýr, ondan önce yapýlan konuþmalar Beþiktaþ'a zarar verir... Bu süreci daha da kaosa dönüþtürmemek lazým. Ýnsanlar meydaný boþ bulup konuþuyor..."

"CEBÝMDEN VERÝYORUM, ÇÜNKÜ..."
"Benim para vermem þu açýdan faydalý: Bankadan alsak faizler belli... Benim asýl derdim amatörlere 10-15 milyon dolar arasý verip 1 lira geliri olmamasýdýr..."

"BURASI BAKKAL DÜKKANI DEÐÝL"
"Gelen baþkan adayýyla otururum, ödeme vadesini belirler, paramý geri alýrým. Beþiktaþ Baþkaný olmak kolay deðil, burasý bakkal dükkaný deðil. Ben bu bedeli ödüyorum. Camia olmak farklý birþeydir. Camia olmak içeride eleþtirmektir. Bizdekilerde çözüm yok, sadece konuþma var. Beni üzen bu, çünkü Beþiktaþ'a zarar veriyor. SPK'ya yapýlan baþvuru da bana deðil sadece Beþiktaþ'a zarar verir. Bunun,Beþiktaþlýlýkla da ilgisi yoktur."

"BJKTV ÝSTEDÝÐÝM NOKTADA DEÐÝL"
"BJKTV istediðim noktada deðil. Sebebi de bu süreç... Maaþ ödeyemez hale geldik. Ama bunlarýn da konuþulmasý Beþiktaþ'a zarar veriyor. Eminim rakiplerimiz de ödemelerinde geriden gidiyordur. Bu doðru bir olay mý? Deðil... Ama önemli olan bu süreci atlatmak..."

BEÞÝKTAÞ DERNEKLERÝ F.BAHÇE VE G.SARAY DERNEKLERÝ AKDAR FAYDALI MI?
"1907'dekiler Türkiye'nin önde gelen þirketlerinin sahipleri. Beþiktaþlý iþ adamlarý da var ama dernek çatýsý altýnda deðiller. Ne yapýyorlarsa kiþisel olarak yapýyorlar..."

"F.BAHÇE TAM BÝR CAMÝA ÖRNEÐÝ VERDÝ"
"Fenerbahçe bu süreçte tam bir camia örneði verdi. Biz ise Beþiktaþ'ýn rakamlarýný tartýþýyoruz. Türk futbolu olarak fýrtýna öncesi sessizlik yaþýyoruz."

HIDDINK'E ELEÞTÝRÝ...
"Yerle-yabancý takýmda ne kadar kaliteli oyuncu olursa avantaj. Milli takýma seçilip seçilmemesi ayrý bir olay, Milli Takým teknik heyetinin tercihidir. Oyuncu tercihlerinin doðruluðunu sonuçlar gösterir. Sonuç da ortada, play-off'a kaldýðýmýza göre yanlýþ seçimler yapýldý demektir."

"YARIN KAZANAMAZSAK...."
"Yarýnki maça kazanmak için çýkmalýyýz, herkes bunun bilincinde. Ama futbol 3 ihtimalli, kazanamazsak yola devam etme þansýmýz %30'lara iner"

"ÇALIÞAN ÝNSAN HATA YAPAR, BEN DE YAPTIM"
"Çalýþan insan hata yapar, tabii ki hatam vardýr. Zaten her kulüp baþkanýnýn hatasý vardýr. Geçmiþtekilerin de hatasý oldu, bu soruyu soranlar da yarýn baþkan olsa hata yapacak."

"DÝYELÝM KÝ CAVALHAL BÖYLE BÝR KONUÞMA YAPTI..."
"Diyelim ki Carvalhal sezon baþý futbolculara böyle bir konuþma (çocuklarýnýn öldüðüne dair) yaptý. Eleþtirilmesi niye? Hocamýzýn özel yaþamýdýr bu... Hocamýzýn acýyý unutmak adýna paylaþmasýndan doðal birþey yok ki..."

"ÞÝKE YAPAN HAPÝS YATMASIN DEMEDÝK"
"Kanunda deðiþiklik istememizin nedeni 1-2 kiþiyi affettirmek deðil. Ama 10 yýllarla cezalandýrmak çok aðýr. Siyasi partilerle görüþtük, sayýn býçakçý'nýn hazýrladýðý taslaðý gönderdik. Bunun siyasi bir malzeme olarak kullanýlmasýný istemiyoruz. Çünkü bu toplumsal bir olay. Acele etmemizin sebebi o. O Maddelerin deðiþmesine partilerimiz olumlu yaklaþtý, haber bekliyoruz. Bilinsin ki bizim talebimiz þike yapanýn hapis yatmamasý deðil."

"ÝDDÝANAMEDEN SONRA CEZA ÝÇÝN SEZON SONU BEKLENEMEZ"
"Ýddianame açýklandýktan sonra futbolu çok büyük bir kaos bekliyor. Kasým sonunda iddianame açýklandýktan sonra karar için kimse sezon sonunu bekleyemez. Karar þu ya da bu, ne karar çýkarsa çýksýn 3-4 gün sürer dalgasý. Sezon sonunun beklenmesi size bile zarar verir."

DERBÝLERDE DEPLASMAN YASAÐI KONUSUNDA...
"Biz bunu birkaç baþkan aramýzda konuþtuk. En son Beþiktaþ-Fenerbahçe maçý öncesi Nihat özdemir ile konuþtuk ve deplasman taraftarý gelmesin diye hem fikir olduk. Maç izlemek herkesin hakký ama bu hakký verirken kiþileri üzmemek gerekiyor. Yaþanan süreç nedeniyle aldýk bu kararý... Valilikle falan ilgisi yok bu kararýn, biz 2 kulüp aldýk bu kararý."

"KULÜPLER BÝRLÝÐÝNDE ÝLÝÞKÝLER ÇOK ÝYÝ"
"Kulüplerle iliþkimiz iyi. Saðolsun 18 kulübümüz bir olup beni seçti. Bu süreçte TF kadar Kulüpler Birliði de önemli. Bu süreci kýrmadan, kötü beyanlar vermeden içimizde çözmekte hem fikiriz. Ama toplanamýyoruz, çünkü 3 günde 1 maç oynuyoruz. Ama 18 kulübün de dileði bu sürecin en kýsa sürede çözülmesi."