Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/2 İlkİlk 12
17 sonuçtan 11 ile 17 arası

Konu: 15/08 Türkiye'de Neler oluyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kendisini taciz eden işadamını öldürdü
    BURSA’da kendisine elle tacizde bulunduğunu öne sürdüğü 60 yaşındaki işadamı Hacı Demir'i, otomobilde kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki A.A.'nın yargılanmasına başlandı.
    15 Ağustos 2006 13:40

İlk duruşmada susma hakkını kullanan genç kızın ömür boyu ağırlaştırılmış hapsi isteniyor.

Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 8 firmaya çalışan yazıhanenin sahibi olan ve 4 otobüsü bulunan 4 çocuk babası Hacı Demir, geçen mayıs ayında, merkez Nilüfer İlçesi’ne bağlı Misi Köyü Üçevler mevkiindeki ormanlık alanda, 16 HD 006 plakalı otomobilinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Hacı Demir’in, incelenen telefon kayıtlarında olaydan kısa bir süre önce, annesi ve babasının boşanmasının ardından babaannesinin yanında kalan ve lise eğitimini yarıda bırakan A.A. ile görüştüğünü belirledi. Çocuk Şubesi’ne götürülen A.A., sözlü ifadesinde suçunu itiraf etti. Polise verdiği ifadesinde, “Annem Nafize Toprak, Hacı Demir’i tanıyordu. Önceki hafta birlikte Misi Köyü’ne pikniğe gittik. Eğlendik. Olay günü Hacı Demir beni evden arayarak, annemle birlikte tekrar pikniğe gideceğimizi söyledi. İnandım. Anneme telefon açma ihtiyacı duymadım. Aracına bindik ve Misi Köyü’ne gittik. Annem yoktu. Nedenini sordum. Bana elle tacizde bulunmaya başladı. Olası gasp ve taciz olaylarına karşı yanımda taşıdığın bıçağı sağ göğsüne sapladım. Kan kaybediyordu. Ölmemesi için torpido gözünde bulunan bezi yaraya tampon yaptım. Can çekişiyordu. Kurtaramayacağımı anlayınca bu kez iki kez daha sapladım'' diyen A.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan A.A. ilk kez hakim karşısına çıktı. A.A., susma hakkını kullanırken, mahkeme heyeti sanığın yaşının küçük olması nedeniyle duruşmalarda gizlilik kararı aldı. Olayla ilgili 6 tanığın dinlendiği duruşma, eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Göçük altında kalan işçi öldü

Rize'de kepçe operatörü bir kişi taş ocağında meydana gelen göçük altında kalarak öldü...
    15 Ağustos 2006 13:47

Rize'nin Ardeşen ilçesi Fırtına Vadisi üzerinde bulunan taş ocağında meydana gelen göçükte kepçe operatörü göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre; Köprüköy girişindeki Karedeniz Sahil Yolu'na dolgu malzemesi çıkarılan taş ocağında göçük meydana geldi. Olayda, kepçe operatörü Mehmet Gültekin (31) göçük altında kaldı. Hayatından umut kesilen Gültekin'i göçük altında çıkartma çalışmaları sürüyor.

Cihan

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Şanlıurfa'da trafik kazası: 2 ölü
    Şanlıurfa'da kum yüklü kamyon karşı yönden gelen mazot yüklü tankerle çarpıştı. Kaza sonucu 2 kişi öldü.
    15 Ağustos 2006 13:55
    Yazı boyutunu büyütmek için

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa'dan-Gaziantep'e giden Muzaffer Taksin (25) yönetimindeki 63 AD 226 plakalı kum yüklü kamyon, karşı yönden gelen Veysi Malgir (50) idaresindeki 47 DA 687 plakalı mazot yüklü tankerle karayolunun 20. kilometresindeki OrganizeSanayi Bölgesi yakınlarında, gece geç saatlerde çarpıştı.
    Kazada, sürücüler Muzaffer Taksin ve Veysi Malgir olay yerinde öldü. Çarpışmanın etkisiyle çıkan ve iki aracın büyük ölçüde kullanılamaz hale gelmesine neden olan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürüldü.
    Araç içerisinde sıkışan ve yanan cesetler, 112 Acil servis ekipleri tarafından Şanlıurfa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

AA

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ölmediğini ispatlamaya çalışıyor
    Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yeğeni tarafından nüfus müdürlüğüne ölü olarak gösterildiğini iddia eden 96 yaşındaki bir kadın, ölmediğini ispat etmeye çalışıyor.
    15 Ağustos 2006 13:59

Küçükimalı köyünde yaşayan 96 yaşındaki Fatma Gözel, AA muhabirine
    yaptığı açıklamada, kendisinin 3 yıl önce nüfus dairesine ölü olarak bildirildiğini, ancak bu durumu bankadan para almaya gittiğinde öğrendiğini söyledi.

Yaşadığını ispat etmek için mahkemeye başvurduğunu anlatan Gözel, ''Yaşadığımı ispat etmek için mahkemeden karar çıkarmamız gerekiyormuş. Bu yaşta başıma gelenler beni gerçekten öldürecek, ne yapacağımı bilmiyorum'' dedi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımlarından ya da diğer yardımlardan resmi olarak ölü göründüğü için faydalanamadığını kaydeden Gözel, mirasından faydalanmak için yeğeninin kendisini ölü olarak gösterdiğini ileri sürdü.

Küçükimalı Köyü Muhtarı Mehmet Aslan ise yalnız yaşayan Fatma ninenin dramını yeni öğrendiğini ve çok üzüldüğünü, kendisine yardım
    etmeye çalıştığını söyledi.

Fatma ninenin çeşitli yardımlardan faydalanması için yardımcı olacağını, böyle bir yanlışlığın nasıl yapıldığına anlam veremediğini kaydeden Aslan, Fatma Gözel'in, 2003 yılında yeğeni tarafından kayıtlara ölü olarak geçirildiğini, durumun düzeltilmesi amacıyla mahkemeye başvuruda bulunduğunu bildirdi.

AA

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Çalıştıkları şirketi dolandırdılar
    Bursa'da internet üzerinden, çalıştıkları şirketi 2.5 milyon YTL dolandırdıkları gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alındı
    15 Ağustos 2006 15:21

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda internet üzerinden, çalıştığı şirketi 2.5 milyon YTL dolandırdığı iddiasıyla 1'i muhasebe müdürü olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması tamamlanan 5 kişi; 'Sahte belge belge düzenlemek suretiyle internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık suçlarından' adliyeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suç ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bir ihbarı değerlendiren mali büro ekipleri, özel bir şirkette muhasebe müdürü olarak çalışan Kadir P.'yi(40) gözaltına aldı. Şahsın, çalıştığı şirkete ait hesaplardan havale yapabilmek için, şirket sahibi adına sahte yetki belgeleri düzenleyerek bankaya faksladığı öğrenildi. İnternet yolu ile yaptığı havalelerle şirketin 2 yıl içerisinde 2.5 milyon YTL'sini zimmetine geçirdiği iddia edilen Kadir P.'nin 94 bin YTL'yi şirket çalışanları, O.A. (43) Ş.A (40) T.B. (48) E.K. (22) adına havale yaptığı tespit edildi. Gözaltına alınan işçilerin, "Biz bu paraları borç olarak aldık" dediği belirtildi.

Paranın büyük kısmını kendi hesabına havale eden Kadir P.'nin ise "Şirket beni buna zorladı" dediği öğrenildi. Holdinge bağlı 6 şirketin muhasebe müdürlüğünü de yapan Kadir P. "Sahte belge düzenlemek suretiyle internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık" suçundan diğer şüpheliler ise bu suça iştirak iddiasıyla mahkemeye sevk edildi.

Cihan

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İstanbul'a inen uçağın lastiği patladı

Atatürk Havalimanına iniş yapan özel uçağın iniş sırasında lastiği patladı. Mürettebatla Bir süre sürüklenen 4 kişinin bulunduğu uçak, pist dışına çıkmadan son anda durabildi.
    15 Ağustos 2006 16:35

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, özel bir şirkete ait ''Beech Craft C-90'' tipi ''EMI'' adlı uçağın sol arka lastiği, 06-24 pistine inişinden hemen sonra patladı.

Mürettebatla birlikte 4 kişinin bulunduğu uçak, kısa bir süre sürüklendikten sonra pist dışına çıkmadan durdu. Haritacılık çalışmalarında kullanıldığı belirtilen uçak, daha sonra bakıma alındı.

AA

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Katil kayınpeder yakalandı
    Şişli'de 1.5 yıl önce gelinini öldürdüğü, eşini de yaraladığı iddiasıyla aranan şüpheli, tatil yaptığı Muğla'da yakalandıktan sonra getirildiği İstanbul'da tutuklandı tutuklandı.
    15 Ağustos 2006 17:04

Alınan bilgiye göre, Gayrettepe Süleyman Bey Sokak'taki evinde 23
    Mart 2005 tarihinde gelini Dilek Öztekin'i silahla öldürdüğü, eşi Zümrüt Öztekin'i de yaraladığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Şerafettin Ö.'nün Muğla'da tatil yaptığı belirlendi.

Bunun üzerine İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği
    ekiplerince Muğla'da yakalanan Ö., İstanbul'a getirildi. Şerafettin Ö, sevk edildiği adliyede hakkındaki yakalama kararı vicahiye çevrilerek cezaevine konuldu.

Cihan

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri