Bursalý bir kaporta ustasý, 1970 model vosvos motoru ile Avusturya'dan getirdiði özel tasarým kasayý biraraya getirip farklý bir spor otomobil geliþtirdi. Seri üretim yapmak isteyen orta okul mezunu Hasan Sarýpýnar, görünüm projesinin Makine Mühendisleri Odasý'ndan kabul görmesini beklediðini söyledi.Gazcýlar Caddesi'nde 30 yýldýr kaportacýlýk mesleðiyle uðraþan orta okul mezunu Sarýpýnar, Wolsvagen Bagi türü araçlarý yeniliyor. 3-4 yýldýr bu iþi yaptýðýný söyleyen Sarýpýnar, "Bu tür araçlara merakým olduðundan uðraþýyorum. Mühendisler Odasý bu tür eski araçlarýn görünüm projeleri ile oynanmasýný yasakladý. Bu sebeple ikinci Bagi'nin üretimini durdurdum. En kýsa zamanda görünüm projesinin makine Mühendisler Odasý tarafýndan kabul edilmesini bekliyorum. Bagi türündeki yeni araçlarý modern hale getirmeye devam edeceðim" dedi.
Aracýn kasasýnýn tamamen el yapýmý olduðunu anlatan Sarýpýnar, "Müsait olduðum zamanlarda yapmaya çalýþtýðým araç, 1200 motor ve 38 beygir güce sahip olmaktadýr. Trafikte kaydý bulunan sarý renkteki 64 model Bagi serisi aracý günlük yaþamýmda sýk sýk kullanýyorum. On yýlda büyük zorlukla tamamladýðým aracý satýn almak isteyen çok kiþi oldu. Ama bu türde bir araca ileride belki sahip olamam ve plaka taktýramayacaðým için gelen tekliflere ret cevabýný verdim" dedi.
Geçmiþte yapýlan otomobil yarýþlarýnda Bursa çapýnda þampiyonluklarýnýn bulunduðunu söyleyen Sarýpýnar, "95 yýlýnda bir þampiyonluðum var. Ama 38 beygirli bir araçtan yarýþ yapýlamayacaðýndan, herhangi bir yarýþa katýlmayý düþünmüyorum. Ama ileride motorunu güçlendirirsem, yarýþa katýlabilirim" diye konuþtu.
![]()

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri