REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: İran'dan ABD ve İsrail'e gözdağı

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart İran'dan ABD ve İsrail'e gözdağı

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi ABD ve İsrail'in tehditlerini değerlendirdi. 'ABD ve İsrail'E savaşın ne demek olduğunu gösteririz' dedi


    Vahidi, Buşehr kentinde düzenlenen ''Besic Haftası'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, ABD ve İsrail tehditlerini değerlendirdi.

    Vahidi, ABD'den ne zamana kadar savaşabileceğini ve batırılacak gemilerinin hesabını yapmasını istedi.

    ''ABD, Afganistan ve Irak'ta savaştığını sanmasın. Irak'ta Saddam geri çekildi, Afganistan'da ise kimse yoktu ki savaşsın'' diyen Vahidi, bu ülkenin Vietnam'da ne hale düştüğünü herkesin gördüğünü söyledi.

    ABD ve müttefiklerinden İran'ın çok güçlü olduğunu bilmelerini isteyen Vahidi, ''ABD'ye savaşın ve savaşçının ne olduğunu göstereceğiz'' ifadesini kullandı.

    İsrail'in Sabra ve Şatilla ve Gazze'deki katliamlarının hesabını henüz vermediğini kaydeden Vahidi, ''İran'a saldırı halinde, bu katliamların intikamını alacağız. Şimdi, eğer savaşa hazırlarsa ileri çıksınlar'' dedi.

    Vahidi, savaş halinde İsrail'e nefes alma fırsatı dahi verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

    İngiltere Büyükelçisine sınır dışı

    İran Meclisi, İngiltere ile diplomatik ilişkileri maslahatgüzarlık seviyesine düşürmeyi öngören tasarıyı ana hatlarıyla ve ayrıntılarıyla görüştükten sonra nihai kararını verdi.

    Meclisin kararına göre, İngiltere'nin Tahran Büyükelçisinin sınır dışı edilmesi için Dışişleri Bakanlığına iki hafta süre verildi.

    Yeni denizaltılar teslim edildi

    Öte yandan, devlet televizyonu, Savunma Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri işbirliğiyle inşa edilen ''Kadir'' sınıfındaki üç denizaltının orduya teslim edildiğini duyurdu.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    adamlar tüp yekün abd ye posta koyuyorlar ama dedikleri gibi güçlülermi bilemiyorum...
    gerçi israil boş durmuyordur... ajanları araştırıyordur herhalde iranı. bunca zaman saldırmadıklarına göre irandan tırsıyorlar herhalde... tabi bunda bizim ülkemizinde katkısı olabilir. he desek herhalde önce bizi sonrada kendilerini sokarlardı irana...
    selametle...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •