Sayın Osman Bey. Benim sünnete yada mezheplere karşı olduğumu söylediğim tek bir yazımı bulamazsınız. Benim için mezhep düşmanı yada sünnet düşmanı diyenleri Rabbim e havale ediyorum. Rahman herşeyi görendir bilendir.
Mezheplerde geçmişde bir ihtiyaçtan doğmuştur, çünkü toplum da okuma yazma bilmeyen kesim çoğunlukta idi ve bu toplum birilerinden Kur'anı öğrenmek durumundaydı. Elbette doğru yapanlarda olmuştur, bu toplumu kullananlarda. Tıpkı günümüzde olduğu gibi.
Merzhepler ne yazık ki beşerin elinde zamanla bozulmuş ve birçok hurafe inanç dine bu yolla sokulmuştur. Yahudilerde İslamı bozmak için bu yolla içimize girmiş ve başarılıda olmuşlardır. Bugün birçok hurafe inanç ne yazık ki Yahudilerden bize bahsettiğim yolla geçmiştir.
İşte ben tüm yazılarımda bunu anlatmaya çalışıyorum ve diyorum ki; Bizlere öğretilenleri doğrulamak için Kur'anı kullanalım ki, bizden öncekilerin hatalarını tekrar etmeyelim.
Zaten peygamberimizde bizlere bir hadisinde bu yolu öneriyor ve benim sözüm olup olmadığını anlamanız için, Kur'an ile karşılaştırınız demiyormuydu?
Bizler Allah ın halis kulları olabilmemiz ve Rabbin imtihanından geçebilmemiz için, kur'ana sarılmalıyız. Onu çok iyi anlamak içinde anladığımız dilden okumalı ve Rahman ne emrediyorsa onu yapmalıyız.
Birileri yalnız Kur'andaki hükümler yetmez diyorsa, onlara ihtiyatlı yaklaşarak Kur'an ile cevap vermeliyiz. Allah sizleri bu kitaptan hesaba çekeceğim diyorsa kur'anda, bunun tersini söyleyenler, bizleri imtihan olacağımız kitaptan uzaklaştırmaya çalışıyorlar demektir, uyanık olmalıyız. Benim yaptığımda bundan ibarettir kardeşim.
Bu sölerimdeki samimiyetimi elbette yalnız Rabbim bilir. Onun içindirki beşere güvenmek yerine Rahmana güvenmeliyiz. Bende hata yapabilirim, bizden önceki insanlarda hata yapabilir. Hatasız yalnız Rabbimdir. Onun içindir ki Allah velilerin ardına düşmeyin, veliniz yalnız benim diyor. Bizlere düşen bunu unutmadan imanımızı yaşamak olmalıdır.
Elbette seçim her kişiye aittir. Hesabınıda Allah a vereceğine göre, kime neye inanacaklarına kişiler kendisi karar verecektir. Bir Müslümana düşen din kardeşini yalnız KUR'AN İLE UYARMAK olmalıdır. Bende bunu yapmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar. Rabbim hatalarımı bağışlasın.
Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK

Teşekkur:
Alıntı

Yer imleri