arkadaşlar. ben farklı bişey soracağım...
bir anten kablosuna 2 adet recever bağladım ama ikisinide aynı anda kullanamıyorum...biri sinyal zayıf diyor...bunu nasıl düzeltirim? yada düzeltebilirmiyim? (bina anteni yanlız bu...çift çıkışlı lnb takma şansım yok)
selametle...
selamaleykim gardaş cihazın çivt türelimi çivtünerlise arkada iki giriş yeri vardır bir çanak türksat birçanakta deyelim sürüz de yokardan ikisini kalosu ayrı ayrı uydunun yanına gelecek uydunu arkasında iki uydu girişi vardır türksatı ayarladımın geçecen ikinci tünere ordanda suruzu bulacan kayıt yapacan iyi seyirler![]()
arkadaşlar uydu cıyazı next 18000 biz bu uydu cıyazınla iki televizyon izlemek istiyoruz görüntü iki tv de ayni olması lazım bilen arkadaşlar varsa yardım ederse sevinirim şimdiden tşk...
ikisindede aynı görüntü olunca çok kolay... video çıkışından veya rf çıkışından ikinci tv kablo bağlantısı yapınca aynı yayını seyredersiniz..
slm osman usta sakın böyle bir şey yapmaya kalkma hem cihazına zarar verirsin hemde tunerler bile yanabilir dikkat!!!
tekli lnb ye diyelim diseag koydun bir recevır çalıştı ikinci cihazı açtın oda çalıştı bundan sonra problemler başlar,lnb nin voltajı düşer ve görevini yapamaz hale getirir cihazın birini kapadınmı normal yayınına döner ancak 2.cihazı açtıgın anda !!!
çift li lnb takma şansınız yoksa izliyemezsiniz 2.cihazla bırakın izlemiyi cihaza zarar bile verebilirsiniz kolay gelsin....
konuyu yanlış anlamışsın sanırım çift tuner olayı ile alakası yoktur aynı yayın aktarma olayı çift tunerli cihaz emusuz bir cihazdır şifreli yayınları açma özelligi yoktur ben öyle biliyorum örnek SUNNY 9050 MRCI bu çift tunerlidir ancak kutusunu bulamadık bulsaydık öbür odada farklı yayın öteki odada istedigin kanal tabi bu durumda çift tuner oldugu için çiftli LNB ve + cihazın öteki yerden izlenmesi için kendi küçük kutusu ve kumandası olması lazım saygılar....
Bunu düzeltme şansın yok.bir hatta yanlız bir cihaz kullanabilirsin.13 Volt ve 18Volt meselesinden dolayı.ancak Bir cihaz hangi polarizasyona ait kanalı izlerse diğer cihazında o polaritedeki kanalları izlemesi mümkündür (denemelerle sabittir.)
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri