Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: tarih hýzla deðiþiyor...

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart tarih hýzla deðiþiyor...

--düne kadar nazým hikmet þair deðil hain idi. þimdi kahraman bir þair...hemde çok kahraman.
    --dersim olayý tamamen tuncelinin günahý idi. þimdi mazlum durumundalar. hatta muhakeme ile maddi tazminat bile alabilecek duruma geldiler.
    --deniz gezmiþ ve arkadaþlarý gerçekten fýdancýk lar konumuna geldiler...(silahlý bir örgüte üye olduklarý ve eylemlere katýldýklarý kimse tarafýndan söylenmemekte.katýldýklarý eylemlerde polislerin ve sivil halkýn öldüðünüde belirteyim. kahvehane taramalarý vs.)

yavaþ yavaþ yakýn tarihimiz deðiþiyor, bildiðimiz yada ezberlediðimiz tarih yani.

merak ediyorum bu deðiþim cumhuriyet in kuruluþuna ve öncesine gidecekmi?

ben isterim gitsin...herþey aydýnlansýn...ama bunu mahkemeler deðil tarihçiler yapsýn. sonuçta tarihi politikacý ve hukukçular yazarsa bizim çocuklar da çok uðraþýr bu meseleleri düzeltmeye...
    selametle

Kullanýcý Bilgi Menüsü

gitsin cumhuriyette gitsin türkiyede gitsin gitsinde ne gelsin birde onu söylese ya biri gidecekler vadesi gelince gidecek ama býraktýklarý enkazlarla mücadele edecek yine bizin coçuklarýmýz olaçak iþte o zaman bizim gittiðimiz yerde kulaklarýmýz hayýr için cýnlamayacak

Kullanýcý Bilgi Menüsü

hasbünallah yahu...can sen benim yazdýklarýmdan ne anlamlar çýkartýyorsun?
    ben bunu kastetmedimki? tarih olarak bize öðretilenlerin deðiþtiðini söylüyorum... yanlýþmý? politik olarak yapýlanlarý beðeniriz beðenmeyiz. bu ayrý konu... ben tarihten bahsediyorum...
    ben dersimi þimdiki anlatýlanlar gibi bilmezdim mesela...
    sonra deniz gezmiþin fidancýk olduðunuda...ama þuan kahraman adam...demekki birileri tarihe yanlýþ not düþmüþ...yada doðru düþmüþ ama þimdi deðiþtiriyorlar...bunu kasteddim... selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý osmann Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    hasbünallah yahu...can sen benim yazdýklarýmdan ne anlamlar çýkartýyorsun?
    ben bunu kastetmedimki? tarih olarak bize öðretilenlerin deðiþtiðini söylüyorum... yanlýþmý? politik olarak yapýlanlarý beðeniriz beðenmeyiz. bu ayrý konu... ben tarihten bahsediyorum...
    ben dersimi þimdiki anlatýlanlar gibi bilmezdim mesela...
    sonra deniz gezmiþin fidancýk olduðunuda...ama þuan kahraman adam...demekki birileri tarihe yanlýþ not düþmüþ...yada doðru düþmüþ ama þimdi deðiþtiriyorlar...bunu kasteddim... selametle...
    Osman usta Deniz geçmiþ olayýnýn iç yüzünü bilmem ama mantýk þudur.

Devletin karþýsýnda olan ve bu yanlýþý silah zoru barbarlýkla düzeltmeye çalýþan kiþiler hakszýdýr. Heee burda devlette ayný oranda güç kullandýysa buda yanlýþ ama þu var Devlet devlettir bunu kimse tarýþamaz. Bunu için ne kadar bu konuyu tartýþsak araþtýrsak sonuç olarak anayasa önunde belli kurallar gecerli.

Herkesýn býr ýdeolojýsý var ama bu ýdeolajileri bölmek yada kendý doðrularýný býrýne benýmsetmek gibi yargýlarla uygulamamalýdýr.

Tarihmize gelince malesefki bazý olaylarda geçmiþte yapýlmýþ hatalar var bunlarý sürdürmek yerine bunlarý düzeltmek daha iyidir. Yanlýþý surdurmek hatadýr. Ama beným kýzdýðým nokta mademký hatalar var dersým olayý olsun denýz geçmiþ olsun kurarsýn özel mahkemeyý konuyu ele alýrsýn böyle laf atýþmayla kafa karýþtýrmak güzel biþi deðil.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TÝVÝBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDÝASTAR MÝNÝ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELÝTEBOOK 8540p Notebook (Ý7) - - Xiaomi MÝ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taþý Delen Suyun Gücü Deðil Damlalarýn Sürekliliðidir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Tarih boyunca savaþý kaybedenler hep suçludur, bu bütün dünyada böyledir. Dersim olayýnda devlete karþý gelenler devlete karþý savaþmýþlardýr.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri