Heinz: "Deli miyim gideyim!"
Galatasaray geçen sene teknik direktör Erik Gerets’in isteðiyle büyük umutlarla transfer edilen ancak tam bir hayal kýrýklýðý yaþayan ve yaþatan Marek Heinz, Cimbom için tam bir baþaðrýsý oldu. Sarý kýrmýzýlý kulüp, istediði verimi alamadaðý Çek futbolcuyu göndermek istiyor, gönderemiyor. Buna karþýn Heinz halinden memnun. Takýma girip oynamasa da parasýný alýyor ve bu þartlar altýnda baþka bir takýma gitmenin delilik olacaðýna deðinerek ekliyor:
Sorunum yok ki
"Benim takýmla sorunum yok, yine de beni göndermek istiyorlar. Ben G.Saray’da mutluyum. Niye burada aldýðým paranýn çok altýnda bir fiyata baþka takýma gideyim."
G.Saray’ýn Turkcell Süper Ligi’nde bir çok takýma önerdiði Heinz, "Türkiye’de G.Saray’dan baþka takýmda oynamak istemiyorum" diyerek karþý çýktý. Heinz, Borussia Moenchengladbach’ta yýllýk 400 bin Euro’ya oynarken, geçen sezon G.Saray’a 1 milyon 300 bin Euro’ya imza attý. Geçen sezon sadece 16 maçta forma giyse de Heinz’ýn parasý ve alacaklarý týkýr týkýr ödendi.
Peþimden koþtular
Ancak Çek futbolcunun, bu sezondan sözleþmesi gereði peþin ödenmesi gereken alacaklarý var. Buna bir de G.Saray’ýn Alman kulübüne Çek futbolcunun transferi döneminden zamanýnda yapmadýðý 1 milyon Euro’luk ödeme eklenince, Heinz konusunda G.Saray’ýn mali olarak eli kolu baðlanýyor. Cimbom, mali sakýncalar nedeniyle Çek futbolcunun sözleþmesini tek taraflý feshedemiyor.
G.Saray’ýn kendisi yüzünden içinde bulunduðu sýkýntýyý gayet iyi bilen Heinz da kulüp bulmak için çaba sarfetmiyor. Sarý kýrmýzýlýlarýn kendisini transfer etmek için aylarca peþinde koþtuðunu ifade eden Heinz þöyle dedi:
G.Saray’ý seviyorum
"Galatasaray beni almak için 3 ay peþimde koþtu. Þimdi Herkes bana kulüp bulmak için seferber oldu. Benim de çabalarým var, ama þu anda görüþtüðüm kulüpler Galatasaray’dan aldýðým paranýn çok çok altýnda rakamlar teklif ediyorlar. Tabii ki bu önerileri kabul etmedim, edemem de. Burada aldýðým paranýn altýnda bir kulübe niye gideyim.
Ben Galatasaray’ý çok seviyorum. Türkiye’de de baþka bir kulüpte oynamayacaðýmý yöneticilerimize de söyledim. Antrenmanlara çýkýyorum ve çalýþýyorum. Hocamýz Erik Gerets’in de beni sevdiðini biliyorum. Benim kulüple hiçbir sorunum yok, ama göndermek istiyorlar. Eðer bana bir kulüp bulunmazsa her halde Galatasaray’da kalacaðým."
Erik Gerets: Heinz’ýn transferi hataydý
G.Saray Yönetimi’nin göndermek istediði Marek Heinz’ý, transferi için bastýrýp onu sarý kýrmýzýlý kadroya dahil ettiren teknik direktör Gerets de defterinden sildi. Belçikalý teknik adam, G.Saray yönetiminin almasýný istediði futbolcular içinde transferini gerçekleþtirdiði tek futbolcu olduðunu belirttiði Heinz için, "Transferini ben istemiþtim. Kendisi iyi futbolcu, ancak Galatasaray’da bir türlü istenileni veremedi. Takýmla kimyasý uyuþmadý. Onun transferinde hata yaptýk" dedi.
740 dakika oynadý
Marek Heinz, geçen sezon Süper Lig’de 16, Avrupa’da 2, Türkiye Kupasý’nda 4 maçta forma giydi. Ligde 1 maçta 90 dakika olmak üzere 740 dakika forma giydi 3 gol (Trabzon, Gaziantep, Denizli) attý. Kayseri ile oynanan þampiyonluk maçýnda sadece 1 dakika oynadý. Tromsö ile UEFA Kupasý’ndaki iki maçta da 90’ar dakika forma giydi. Kupada ise 4 maçta 276 dakika oynayýp, 1 gole (Diyarbakýr) imza attý.
16.08.2006
Kaynak : Hürriyet

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri