TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, UEFA’dan gelen yazıyı F.Bahçe Başkan vekili Nihat Özdemir’e gösterdiklerini ve kendisinin “Tamam başkan gidip karar alacağız, Şampiyonlar Ligi’ne katılmayacağız” dediğini açıkladı.

Futbolda şike soruşturmasında iddianamenin açıklanmasının ardından gündem yeniden saha dışına çıktı. Dün Kanaltürk’teki Telegol programında CAS’ta F.Bahçe’nin davasına bakan avukat Emin Özkurt’un sözleri üzerine canlı bağlanan Aydınlar şunları kaydetti:

“Konunun çarpıtıldığını görüyorum. İlk defa yaşadığımız süreci açıklıyorum. UEFA’nın yazısı TFF’ye geldiğinde kulüp başkanlarıyla toplantı halindeydim. F.Bahçe Başkan vekili Nihat Özdemir ve Asbaşkan Ali Koç da toplantıdaydı. Toplantı çıkışı Nihat Bey’e yazının Türkçesi’ni, Ali Bey’e de İngilizcesi’ni verdim. Nihat Bey ‘Tamam başkan bu yazı geldikten sonra gidip katılmama kararı alacağız’ dedi. Ertesi gün F.Bahçe’den sürenin yetersizliğiyle ilgili yazı geldi. UEFA’ya verdiğimiz cevapta kısıtlı sürede F.Bahçe’nin karar alamadığını belirttik ve TFF olarak biz F.Bahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden men ettik. Ben Türkiye’yi nasıl riske edebilirim. Burada asıl problem Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ne kabul edilmesinden sonra çıktı. Yoksa F.Bahçe yönetiminin Şampiyonlar Ligi’ne gidilememesi hususunda hiçbir problemi yoktu. Ne zaman Trabzon alındı ki biz de bunu sonradan öğrendik problem yaşandı. Çok zor durumda kalıp, haksız suçlandığım için konuşuyorum. Yeter artık, insaf artık.”