TFF Baþkaný Mehmet Ali Aydýnlar, UEFA’dan gelen yazýyý F.Bahçe Baþkan vekili Nihat Özdemir’e gösterdiklerini ve kendisinin “Tamam baþkan gidip karar alacaðýz, Þampiyonlar Ligi’ne katýlmayacaðýz” dediðini açýkladý.

Futbolda þike soruþturmasýnda iddianamenin açýklanmasýnýn ardýndan gündem yeniden saha dýþýna çýktý. Dün Kanaltürk’teki Telegol programýnda CAS’ta F.Bahçe’nin davasýna bakan avukat Emin Özkurt’un sözleri üzerine canlý baðlanan Aydýnlar þunlarý kaydetti:

“Konunun çarpýtýldýðýný görüyorum. Ýlk defa yaþadýðýmýz süreci açýklýyorum. UEFA’nýn yazýsý TFF’ye geldiðinde kulüp baþkanlarýyla toplantý halindeydim. F.Bahçe Baþkan vekili Nihat Özdemir ve Asbaþkan Ali Koç da toplantýdaydý. Toplantý çýkýþý Nihat Bey’e yazýnýn Türkçesi’ni, Ali Bey’e de Ýngilizcesi’ni verdim. Nihat Bey ‘Tamam baþkan bu yazý geldikten sonra gidip katýlmama kararý alacaðýz’ dedi. Ertesi gün F.Bahçe’den sürenin yetersizliðiyle ilgili yazý geldi. UEFA’ya verdiðimiz cevapta kýsýtlý sürede F.Bahçe’nin karar alamadýðýný belirttik ve TFF olarak biz F.Bahçe’yi Þampiyonlar Ligi’nden men ettik. Ben Türkiye’yi nasýl riske edebilirim. Burada asýl problem Trabzonspor’un Þampiyonlar Ligi’ne kabul edilmesinden sonra çýktý. Yoksa F.Bahçe yönetiminin Þampiyonlar Ligi’ne gidilememesi hususunda hiçbir problemi yoktu. Ne zaman Trabzon alýndý ki biz de bunu sonradan öðrendik problem yaþandý. Çok zor durumda kalýp, haksýz suçlandýðým için konuþuyorum. Yeter artýk, insaf artýk.”