mehmet ali aydýnlarýn söylediklerine yalanlama geldi
TFF Baþkaný Sayýn Mehmet Ali Aydýnlar, dün, UEFA Þampiyonlar Ligi’ne gönderilmememizle ilgili programa, avukatlarýmýzdan Sayýn Emin Özkurt’a cevap vermek amacýyla katýlmýþ; UEFA’dan gelen ilgili mektubu Baþkanvekilimiz Sayýn Nihat Özdemir ve Asbaþkanýmýz Sayýn Ali Koç ile paylaþtýðýný, yöneticilerimizin bu mektubu gördükten sonra; "Þampiyonlar Ligi’ne katýlmama kararý alýrýz" dediðini iddia etmiþtir.
Bu iddia kesinlikle gerçekleri yansýtmamaktadýr.
Sayýn Aydýnlar, 23 Aðustos 2011’de gerçekleþen toplantýda söz konusu evraký, Türkçe tercümesiyle birlikte yöneticilerimizle paylaþmýþ; bu doðrultuda TFF’nin kulübümüze göndereceði mektubu da yöneticilerimize teblið etmiþtir. Bu mektuba istinaden 24 Aðustos 2011, saat 12:00’ye kadar turnuvadan çekilme yönündeki kararýmýzý kendilerine bildirmemizi talep etmiþlerdir.
Yöneticilerimiz, bu talep karþýsýnda konunun Yönetim Kurulu’nda istiþare edilmesi gereðini aktararak, TFF’den ayrýlmýþtýr.Yönetim Kurulumuz, ayný gece konuyu görüþerek turnuvadan çekilme kararýnýn alýnmasýnýn mümkün olamayacaðý kararýna varmýþtýr.
Sayýn Ali Koç, yönetim kurulumuz adýna, 24 Aðustos 2011 sabahý, Sayýn Aydýnlar’ý arayarak, bu süre zarfýnda böyle bir karar alýnmasýnýn mümkün olmadýðýný, ayrýca böyle bir kararýn hukuki haklarýmýzýn tamamýndan feragat anlamýna geleceðini kendisine iletmiþtir.
Sayýn Ali Koç ve avukatlarýmýzdan Sayýn Özkurt, ayný gün, Sayýn Aydýnlar’ý ve yardýmcýlarýný ziyaret etmiþ; böylesi bir kararýn sakýncalarýný ve uluslararasý arenadaki emsalleri kendilerine aktararak, bunun aslýnda, UEFA’nýn bir gözdaðý olduðunu ve TFF’nin bunu asla kabul etmemesi gerektiðini anlatmýþlardýr.
Gerçekler böyleyken, Aydýnlar tarafýndan iddia edilen yöneticilerimizin, "Þampiyonlar Ligi’ne gitmeme kararýný kabul ettiler" açýklamasý gerçekleri kesinlikle yansýtmamaktadýr.
Öte yandan, tüzüðümüz gereði, uluslararasý müsabakadan çekilme anlamýna gelecek böylesi bir kararý Genel Kurul yetkisi olmaksýzýn vermek mümkün deðildir. TFF’ye cevaben verilen mektubumumuzda da bu hususa dikkat çekilmiþtir. Kulübümüzde, yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapmýþ Sayýn Mehmet Ali Aydýnlar bunu son derece iyi bilmektedir.
DÝKKAT ÇEKEN BÝR ÇELÝÞKÝ DAHA
Kulübümüzün, 29 Kasým 2011’de düzenlediði basýn toplantýsýna cevaben, bir gün sonra, medyanýn karþýsýna geçen Sayýn Aydýnlar,UEFA yetkilisi Sayýn Cornu’nun beyaný ile ilgili aþaðýdaki ifadeleri kullanmýþtýr.
30.11.2011 TFF BasýnToplantýsý, TFF Baþkaný Sayýn Mehmet Ali Aydýnlar:
" … UEFA’dan henüz bu mektubu reddeden bir yazý ulaþmamýþtýr. Sayýn Ali Koç bizimle görüþseydi bizim verdiðimiz bu beyaný görecekti…biz böyle bir konu gelmiþ cevap vermiþiz. Böyle birþeyden rahatsýz olan bir taraf varsa onlar neden bize sormaz. Bakýn sizin hakkýnýzda böyle söyleniyor demez…bunu neden Fenerbahçe’nin basýn toplantýsýnda onlara sormadýnýz???"
Yani, kulübümüzün Sayýn Cornu’nun beyaný ile ilgili kendisi ile temasa geçilmediðinii söylemiþtir. Ancak, Sayýn Aydýnlar dün gece telefonla baðlandýðý TV programýnda bu kez þu ifadeleri kullanmýþtýr.
04.12.2011 Telegol Programý,TFF Baþkaný Sayýn Mehmet Ali Aydýnlar:
"Bu belgeden 18 Kasým’da haberim oldu. O gün öðleden sonra Cihan Kamer (Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi) federasyona geldi. Cihan Kamer bana böyle bir yazýdan bahsetti. Ben de "evet bugün öðrendik ama bu ifadeler tamamen yanlýþ" dedim. Bu yazýnýn doðru olmadýðýný bildireceðiz dedim."
Yukarýdaki ifadeler Sayýn Aydýnlar’ýn söylemleri arasýndaki çeliþkiyi net bir biçimde ortaya koymaktadýr. Son günlerde yaþanan ve merkezinde TFF ve yöneticilerinin bulunduðu bu çeliþkilerle ilgili yorumu kamuouyunun takdirine býrakýrýz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
fenerbahçe.org

Teþekkur:
Beðeni: 

Yer imleri