Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Ýki Ayrý Türk Subayý, Ýki Ayrý Vasiyet

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ýki Ayrý Türk Subayý, Ýki Ayrý Vasiyet

Þehit Yüzbaþý Mehmet Tevfik Efendi

31 Mayýs 1915 Pazartesi.
    Ovacýk yakýnlarýndaki ordugah.
    Yüzbaþý Mehmet Tevfik, annesi ve babasýna son mektubunu, diðer manasý ile, vasiyetini yazmaktadýr.

"Sevgili babacýðým, valideciðim,

Arýburnu'nda ilk girdiðim müthiþ muharebede sað yanýmdan ve pantolonumdan hain bir Ýngiliz kurþunu geçti. Hamdolsun kurtuldum. Fakat bundan sonra gireceðim muharebelerden kurtulacaðýma ümidim olmadýðýndan bir hatýra olsun diye þu satýrlarý yazýyorum.

Hamdü senalar olsun Cenab-ý Hakk'a, beni bu rütbeye kadar ulaþtýrdý. Yine mukadderat-ý ilahiye olarak beni asker yaptý.

Siz de ebeveynim olmak dolayýsýyla beni vatan ve millete hizmet etmek için nasýl yetiþtirmek lazýmsa öyle yetiþtirdiniz. Sebeb-i feyzi refikim ve hayatým oldunuz.

Þimdiye kadar milletin bana verdiði parayý hak etmek zamanýdýr. Vazife-i mukaddese-i vataniyeyi ifaya cehdediyorum. Rütbe-i þehadete erersem Cenab-ý Hakk'ýn sevimli kulu olduðuma kanaat edeceðim. Asker olduðum için bu, her zaman bana pek yakýndýr.

Sevgili babacýðým ve valideciðim,

Göz bebeðim olan zevcem Münevver ve oðlum Nezih'ciðimi evvele Cenab-ý Hakk'ýn saniyen sizin himayenize tevdi ediyorum. Onlar hakkýnda ne mümkün ise lütfen yapýnýz.

Oðlumun talim ve terbiyesine siz de refikamla birlikte lütfen sa'yediniz. Servetimizin olmadýðý malumdur. Mümkün olandan fazla bir þeyi isteyemem, istesem de pek beyhudedir. Refikama hitaben yazdýðým matuf mektubu lütfen kendi eline veriniz. Fakat çok müteessir olacaktýr, o teessürü izale edecek vechile veriniz. Aðlayacak üzülecek tabi teselli ediniz. Mukadderat-ý ilahiye böyleymiþ. Malumat ve düyunatým hakkýnda refikam mektubumda laf ettiðim deftere ehemmiyet veriniz. Münevver'in hafýzasýnda ve yahut kendi defterinde mukayyet düyunat da doðrudur. Münevver'e yazdýðým mektubum daha mufassaldýr kendisinden sorunuz.

Sevgili baba ve valideciðim,
    Belki bilmeyerek size karþý birçok kusurlarda bulunmuþumdur. Beni affediniz, hakkýnýzý helal ediniz, ruhumu þad ediniz, iþlerimizi tavsiyesinde refikama muavenet ediniz ve muin olunuz.

Sevgili Hemþirem Lütfiyeciðim,
    Bilirsiniz ki sizi çok severdim. Sizin için vesayemin yettiði nisbette ne yapmak lazýmsa yapmak isterdim. Belki size karþý da kusur etmiþimdir, beni affet, mukadderatý ilahiye böyle imiþ hakkýný helal et ruhumu þadet, yengeniz Münevver hanýmla oðlum Nezih'e sen de yardým et, sizi de Cenab-ý Hakk'ýn lütuf
    ve himayesine tevdi ediyorum.

Ey akraba, dostlar ve yakýnlar, cümlenize elveda, cümleniz hakkýnýzý helal ediniz.Benim tarafýmdan cümlenize hakkým helal olsun. Elveda, elveda. Cümlenizi Cenâb-ý Hakk'a tevdi ve emanet ediyorum.

Ebediyen Allah'a ýsmarladým. Sevgili Babacýðým ve Valideciðim....

Oðlunuz Mehmet Tevfik"

Yüzbaþý Mehmet Tevfik, bu mektubu yazdýktan 2 hafta sonra þehit oldu. Þehit Yüzbaþý Mehmet Tevfik Efendi'nin hakkýnda çok þey bilmesek de, yazdýðý mektubun, Çanakkale Savaþlarý'ndan geriye kalmýþ en uzun mektup olduðu bilinmektedir.

Þehit Binbaþý Bedir Karabýyýk

4 Mart 1994
    Sarýkamýþ
    Piyade Binbaþý Bedir Karabýyýk eþi ve annesine son mektubunu, diðer manasý ile, vasiyetini yazmaktadýr.

"Güzel Hanýmcýðým,

Þimdi ayrýlýk zamanýdýr. Sen genç, oðulcuklarým çok küçüksünüz. Sizi mesut ve bahtýyar etmek için çok çalýþtým. Çileli bir hayattý bu beraber yaþadýk. Beni anlamýþsýnýzdýr. Göðsümün içindeki kafesine sýðmýyordu. Çok dua aldým bu sebepten uzun ömür ve hayýr ümidim vardýr.

Fakat ben kefenimi hep üzerimde hissettim. Ecel gelirse sefa gelsin, onunla arkadaþým ben. Yeter ki son nefesde mümin olarak göçeyim. Hak vaki olur, inþaallah þehit olurum. Sana aðlama demiyorum. Seven sevdiði için elbet aðlar. Müsterih ol. Haram lokma yemediniz. Yedirmedim. Bilmeden iþlediklerimizi Allah affetsin.

Çocuklarý hoþ tut, hep tatlý sözler söyle. Onlar Allah'ýn izniyle hayýrlý insan olurlar. Büyük oðlum hýrçýndýr ama merhametlidir, küçük oðlum hem akýllý, hem iyi huyludur. Ýkisinde de siyasî zeka vardýr. Devlet adamý olabilirler, o yöne yöneltmeye çalýþ. Benim dostlarým kimlerdiyse onlarla irtibatý kesmeyin. Ben senden razýyým, Allah da razý olsun. Allah cennet nasip ederse, seni de yanýma versin. Ýffet, namus ve hanýmefendiliðinle her zaman bir yýldýzdýn. Güzel yüzünü, Allah nasip ederse tekrar görürüm Ama dünyada, ama ahirette.

Hakkýnýzý helâl edin.
    Evin Babasý Bedir

Caným anneciðim,

Her þeyimi ama her þeyimi sana borçluyum.

Anneciðim, dünyayý sevemedim. Tad da alamadým. Allah'ýn emir ve rýzasýna aykýrý her þey beni rahatsýz etti. Elhasýl dünya bana küstü, ben de ona.

Bilmiyorum ama zannediyorum, senin dualarýnýn bereketiyle ömrüm uzun olur. Eðer sen veya ben önce gidersek, önce giden kucaðýný açýp beklesin. Elbette kavuþacaðýz. Saçýndan bende bir tutam var. Onu yanýmda taþýyorum. Ölürsem, Allah'ýn izniyle bu kahramanca olacaktýr. Saçýnýn telleri yanýmda kalsýn. Sakýn aðlama. Bil ki, göðsümde Kur'an var. Dudaklarým da son olarak Allah'ý zikretti.

Gönlün müsterih olsun. Ýbadetlerimi, zikirlerimi hep baðýþladým, elimde bir þey kalmadý. Rabbim'in huzuruna bomboþ gidiyorum, onun gufranýnýn kuþatacaðýný umuyorum.

Sana baþka ne yazayým. Evvel gidene selam olsun.

Oðlun Bedir"

Binbaþý Bedir Karabýyýk, bu mektubu yazdýktan tam bir ay sonra, 4 Nisan 1994 günü Sarýkamýþ'a baðlý Kýzýlçubuk Köyü'nde þehit oldu. Þehit olduðunda Bedir Karabýyýk'ýn sað üst cebinde bir Türk bayraðý, annesinin saç teli ve ufak Kur'an-ý Kerim vardý.

Binbaþý Bedir Karabýyýk, þehit çocuðudur. Abisi de þehit Pilot Cengiz Karabýyýk'dýr. Odasýnýn kapýsýnda, "Lütfen Kapýyý Vurmadan Giriniz" yazan ve her namazýnda Allah'dan þehadet istediðini arkadaþlarýna söyleyen Binbaþý Bedir Karabýyýk hakkýnda, beraber çalýþtýðý erinden, subayýna kadar herkes saygýyla sözetmektedir.

Bu iki þehidimizin de mekaný cennet olsun. Askerler arasýnda sýkça kullanýlan bir deyiþ vardýr: "Þehitler düþman mermisiyle ölmez. Onlar unutulduklarý zaman ölürler."
    Þehit Yüzbaþý Mehmet Tevfik, Þehit Binbaþý Bedir Karabýyýk ve tarih boyunca bu milletin varlýðý için varlýðýný armaðan eden þehitlerimizi asla unutmadýk. Unutmayacaðýz...

Mektuplarýn Kaynaklarý:

- Recep Þükrü Apuhan - Sina'dan Galiçya'ya Mehmetçik
    - Þehit Mektuplarý - Koray Gürbüz, Hüseyin Özlük

allah rahmet etsin...kabirleri nur,mekanlarý cennet olsun...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

allah rahmet etsin ruhlarý sad olsun

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Allah rahmet etsin...kabirleri nur,mekanlarý cennet olsun...
    AMÝN
    yanýklarda iz býrakmaz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri