Malzemeler
* 24 adet kalamar
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 diş dövülmüş sarmısak
* 6 çorba kaşığı vermut
* 2 limonun suyu
* 1 tutam safran
* tuz ve karabiber
* 1 demet taze kişniş
Yapılışı
Hazırlama süresi: 15 dk.
Pişirme Süresi : 20 dk.
Kalamarları temizleyin, yıkayın ve kurulayın. Tencereye koyun, yağ ve dövülmüş sarımsak karışımında kızartın. Tuz ve biberini koyduktan sonra vermutu ilave edin. Limon suyu ve safran ile birlikte 2 bardak su koyun. Kapağını kapatın ve 10 dakika kadar pişirin. Pişmiş kalamarlardan her tabağın ortasına bir miktar koyarak üzerlerini çok ince kıyılmış kişniş ile süsleyin.
Yer imleri