dt nin tek yapacaðý þey fiyatlarý düþürüp üyeyi arttýrmak

Teþekkur: 0
Beðeni: 0
dt nin tek yapacaðý þey fiyatlarý düþürüp üyeyi arttýrmak
ben inanmýyorum zarar ettigine cünkü bu ihaleyi 116 milyon dolra olmýþ þimdi ise 400 küsre aldý ve kazanmasaydý ihaleyi türk telekoma býarakýrdý neden býrakmadý ozamn eger yine telekom girmeseydi ihaleye yine ayný paraya kapatacakdý ve ben 2008 dt üyesi oldum 2 yýl ama bu yýl yine sordum yine ayný fiyat..önceki senelerde müþterilerini kazýkladýgýna saysýn
yapamaz onu iþde ben 2008 2yýllýk üye oldum ve ihaleyi 116 milyon dolra almiþlardý bu sene yine üye olmak için sordum yine ayný fiyattý ama ihaleyi 400 küsüre aldýgý halde yine ayný fiayat üyelik anlýcagýnýz kazýklamýþ oluyor müþterelerini
ihaleyi 400 milyon dolar küsür e almamýþmýydý nasýl 321 oluyorVE DIGITURK, KULÜPLER ÝLE TFF'DEN ÝNDÝRÝM ÝSTÝYOR YOKSA YARGIYA GÝDECEK!
19.12.2011 09:27
Play-off icadý çare olmadý, futbolda yeni kriz kapýda... Þike soruþturmasý ile yaþanan abone kaybý ve dolar kurundaki artýþý öne süren Digiturk, yýllýk ihale bedelinde indirim istiyor.
Spor Toto Süper Lig’in yayýn hakkýna sahip olan Digitürk, þike soruþturmasýnýn ardýndan aboneliklerin iptal edilmesiyle gelirlerinin ciddi anlamda düþtüðünü bildirdi.
Zararý 100 milyon dolarý aþan þirket,Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kulüplerden, mevcut zararýn giderilmesi konusunda olumlu yanýt alamamasý halinde, 321 milyon dolar tutan ihale bedelinin düþürülmesi için mahkemeye baþvuracaðýný açýkladý.
Digital Platform Ýletiþim Hizmetleri A.Þ. (Digiturk) yetkilileri, þike soruþturmasý kapsamýnda gözaltýlarýn baþlamasýyla büyük oranlarda abonelik iptal talepleriyle karþýlaþtýklarýný açýkladý. Soruþturmanýn geniþletilmesiyle mevcut abonelerin iptal taleplerinin yaný sýra yeni abone olmak isteyen futbolseverlerin bu fikrinden vazgeçmesinin, gelirlerde ciddi düþüþe neden olduðu da kaydedildi.
Ýhale bedelinin revize edilmesini isteyen Digiturk’un açýklamasýnda özetle þu ifadeler kullanýldý:
“Sözleþmeyle dolar cinsinden ödemekle yükümlü olduðumuz bedel, dolarýn aþýrý yükselmesiyle aleyhimize iþledi. Maliyetlerdeki 50 milyon dolarlýk bu artýþý, yaþanan süreç nedeniyle futbol sevgisi ve izleme alýþkanlýðý derinden etkilenmiþ abonelerimize yansýtmadýk. TFF’nin Süper Lig’de Play-Offuygulamasýný baþlatmasý abone kayýplarýndaki büyük düþüþün önüne geçmesine raðmen, hedeflenen abone sayýsýnýn çok altýnda kalýndý. Bu sezon için ortaya çýkan toplam zarar 100 milyon dolara ulaþtý.”
En büyük gelirin beklendiði 2011-12 sezonunda yaþananlar nedeniyle hesaplarýn alt üst olduðunu kaydeden Digiturk yetkilileri þöyle devam etti:
“Þirketimizin yaþananlarýn bedelini hiçbir suçu olmamasýna raðmen tek baþýna üstlenmesi hakkaniyete ve hukuka aykýrýdýr. Bu konuda TFF ve kulüplerle yapýlan görüþmelerde soruna duyarlý bir biçimde çözüm üretilmemesi durumunda þirketimiz istemeyerek de olsa bedel revizesi için hukuki yollara baþvurmak durumunda kalacaktýr.” MÝLLÝYET
Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)