Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: IQS sigarayý býraktýrýyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart IQS sigarayý býraktýrýyor

Bugüne kadar yüzde 90'a ulaþan bir baþarý oraný ile dünyada 300 bin kiþiye sigarayý býraktýran, garantili, doðal, acýsýz ve hýzlý sigara býraktýrma programý IQS, Türkiye'de bir yýlda 3500 kiþiye sigarayý býraktýrdý. IQS'in Türkiye'deki Sigara Býrakma Merkezleri'nde yeni bir hayata adým atanlarýn çoðunluðunu 35 yaþ üzeri, eðitim düzeyi yüksek erkekler oluþturuyor.

Türkiye'de ilk Sigara Býrakma Merkezi'ni Ýstanbul'da açan IQS Türkiye, bir yýl içinde franchise sistemi ile hýzlý bir büyüme kaydederek, baþta Ýstanbul olmak üzere Marmara, Ýç Anadolu, Akdeniz ve Ege'deki toplam 9 ilde Sigara Býrakma Merkezi sayýsýný 18'e çýkardý. Bu merkezlere baþvuranlar arasýnda yüzde 90'a ulaþan bir baþarý oraný ile yaklaþýk 3.500 kiþinin sigarayý býrakmasýna yardýmcý olan IQS, bir yýl boyunca gerçekleþtirdiði istatistiksel araþtýrma ile "Sigarayý Býrakanlarýn Profilini belirledi.

Yüksek öðrenim sýrasýnda sigarayla tanýþýyorlar
    IQS Sigara Býrakma Merkezleri'nde sigarayý býrakanlarýn daðýlýmý, Türkiye genelindeki sigara istatistikleri ile paralel sonuçlar ortaya koyuyor. Bu çerçevede sigarayý býrakanlar içinde, kadýnlarýn oraný %38 iken erkeklerin oraný %62'ye ulaþýyor. IQS Türkiye verilerine göre, yaþ ve eðitim seviyesi yükseldikçe, sigarayý býrakma eðilimi de artýyor.

Sigarayý Býrakanlar Profil Araþtýrmasýna göre IQS Sigara Býrakma Merkezleri'nde, yeni bir hayata adým atanlarýn %80'den fazlasý 30 yaþ ve üzeri grupta bulunuyor. Buna karþýn, bu grubun ortalama sigaraya baþlama yaþý da kadýnlarda 19, erkeklerde ise 20 olarak ifade ediliyor. Bu tablodan hareketle, eðitim düzeyi yüksek nikotin baðýmlýlarýnýn, sigara ile ilk kez üniversite sýnavlarý ya da hemen ardýndan yüksek öðrenim hayatlarý sýrasýnda tanýþtýklarý ortaya çýkýyor. Zaten eðitim durumuna göre deðerlendirildiðinde, sigara býrakmak için baþvuranlarýn erkeklerde %62'sini, kadýnlarda ise %61'ni üniversite mezunlarý oluþturuyor.

Ýstatistiðe göre, günde bir paketten fazla sigara içen ve "kolay býrakamaz" diye yorumlanan kitle, sigarayý býrakmakta daha baþarýlý oluyor. IQS merkezlerinde, terapiye katýlanlarýn sigara içtikleri dönemde, tükettikleri günlük ortalama sigara sayýsý erkeklerde 33 kadýnlarda ise 26 adet olarak belirtiliyor.

KAynak:Ýnternethaber

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu söylediðiniz yer ist te nerde bana bildirirseniz çok memnun olurum dostum

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Birde ücreti belli olsaydý iyi olurdu..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri