Doktora fazla gidildi tedavi giderleri artmýþ


Ýlaç harcamalarýnda 2011 yýlýnda hedefin bir milyar lira aþýlmasýndan sonra tedavi giderleri için belirlenen bütçede 2,5 milyar liralýk sapma meydana geldi.


Bunda en büyük etken, hastaneye gidiþlerdeki artýþlar oldu. Deiyorda dasý bu!!!

sen yedir millete (GDO) mun þeyini
mllet hasta olmayacak da ne olacak


Geçen yýl çýkarýlan Biyogüvenlik Kanunu çerçevesinde kurulan Biyogüvenlik Kurulu, ilk kez genetiði deðiþtirilmiþ organizma (GDO) içeren üç soya fasulyesi çeþidinin "hayvan" yemlerinde kullanýlmasýna izin verdi.

Söz konusu GDO'lu soya çeþitlerinin ithalatý konusundaki son kararý, Biyogüvenlik Kurulu'nun kararlarýný dikkate alarak, Tarým ve Köyiþleri Bakanlýðý verecek.

Biyogüvenlik Kurulu'nun, Türkiye Yem Sanayicileri Birliði'nin (TÜRKÝYEM-BÝR) baþvurusu üzerine GDO içeren 3 soya fasulyesi çeþidinin hayvan yemlerinde kullanýlmasýna izin vermesine iliþkin kararlarý, Resmi Gazete'nin bugünkü sayýsýnda yayýmlandý.

Gýda Tarým ve Hayvancýlýk Bakaný Mehdi Eker'e atfen 'GDO zarar verirse hayvana verir, insana bir þey olmaz' þeklindeki ifadelere yer verilerek haber, program ve yorumlar yapýldýðý hatýrlatýldý.

Açýklamada, þöyle denildi:

''Gýda Tarým ve Hayvancýlýk Bakaný Eker'in bazý basýn yayýn organlarýnda yer aldýðý þekilde herhangi bir beyaný söz konusu olmayýp haberde yer alan ifadeler Sayýn Bakana ait deðildir denilmiþtir.AA.ihlas