Domuz tuzağına düştü, felç oldu
Rize'nin İkizdere ilçesinde, komşularının, domuzları vurmak için pompalı tüfekle bahçeye kurduğu tuzağa düşerek, 17 yaşındayken sırtından vurulup felç kalan Erhan Yazıcı, 5 yıldır yürüyemiyor.
21 Ağustos 2006 11:47
Rize'nin İkizdere ilçesinde, komşularının, domuzları vurmak için pompalı tüfekle bahçeye kurduğu tuzağa düşerek, 17 yaşındayken sırtından vurulup felç kalan Erhan Yazıcı, 5 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşıyor. Alınan bilgiye göre, İkizdere ilçesinin Kızıltepe köyünde yaşayan R.Y, domuzların bahçesine zarar vermelerini engellemek için komşusu M.K'nın da yardımıyla bir tuzak hazırladı. İki armut ağacı arasına bir tel geren R.Y, bu tele bağladığı başka bir teli, 5 metre uzaklığa yerleştirdiği pompalı tüfeğin tetiğine bağladı. R.Y'nin kurduğu tuzaktan habersiz olan Tahir Yazıcı'nın 17 yaşında olan oğlu Erhan Yazıcı, armut almak için girdiği bahçede, ayağının tele takılmasıyla tüfeğin ateşlenmesi sonucu sırtından vuruldu. Tuzağa domuz vurduğunu sanan R.Y. tarafından kanlar içinde bulunan Erhan Yazıcı, hemen hastaneye kaldırıldı. Saçmaların parçaladığı böbreklerinden biri alınan Yazıcı, omuriliğinde meydana gelen hasar nedeniyle, 2001 yılında felç oldu.
PSİKOLOJİSİ DE BOZULDU
Erhan Yazıcı'nın 76 yaşındaki babası Tahir Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belden aşağısı felç olan oğlunun 2001 yılında beri tekerlekli sandalyeye mahkum yaşadığını belirterek, ''O talihsiz olay onu da bizi de yıktı'' dedi. Vurulmasının ardından oğlunun psikolojisinin gittikçe bozulduğunu ifade eden Yazıcı, ''Annesine ve bana karşı agresif davranışlar sergiliyor. Acı çekiyor ama derdini sorduğumuzda bize kızıyor ve konuşmuyor. Talihsiz olay nedeniyle özürlü kalması yetmiyormuş gibi akli dengesini de yitirmek üzere. Hiçbir ihtiyacını kendisi karşılayamıyor. Perişan durumdayız'' diye konuştu.
HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYORLAR
Tahir Yazıcı, olayın ardından oğlunun vurulmasına neden olanların kendisine 2.5 milyar lira verdiğini ifade ederek, şunları anlattı: ''Ancak o para oğlumu 2 kere Ankara'ya götürmeme bile yetmedi. 5 yıldır oğlumun tedavisi için çok para harcadım. İkizdere Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından aylık 125 YTL yardım alıyoruz. Ancak bu oğlumun bez masrafını bile karşılamıyor. Çoğu kere Erhan'ın ilaçlarını alacak paramız olmuyor. Sancıları yüzünden Erhan çok acı çekiyor ve geceleri uyuyamıyor. Dayanacak gücümüz kalmadı. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz.''
AA

Teşekkur:
Alıntı

Yer imleri