Milli Piyango Yýlbaþý Özel Çekiliþi’nde 40 milyon liralýk büyük ikramiyenin Ýstanbul’daki talihlisi 75 yaþýndaki Yusuf Akoðlu oldu. Akoðlu’nun, ikramiyenin kendisine çýktýðýný öðrendikten sonra ortadan kaybolduðu ortaya çýktý. Hayvancýlýk yapan ve avcýlýða meraklý olduðu öðrenilen yaþlý adamýn maddi durumunun da kötü olduðu belirtildi.
Akoðlu'nun komþusu olan Ahmet Babacan, "Talihli komþumuzdu. Sabah buraya gazeteler geldi. O geldi þuraya oturdu. Gazetelere baktý. Sonra dedi 'Bana büyük ikramiye çýkmýþ' dedi. Bir kaç arkadaþ daha baktý. Sonra arkadaþýn biri 'Al onu koy cebine' dedi. Sonra aldý bileti þu masaya geçti. 2 - 3 saat o masada oturdu. Emin olamadý. Çocuklarýnýn sonra haberi oldu. Bankaya gittiði , hastaneye gittiði söyleniyor. Yusuf Akoðlu emekli 75 yaþýnda . Doðma büyüme Haraçcýlý. 3 tane çocuðu var. Torunuyla birlikte yaþýyordu. Eþi vefat etti 4 - 5 ay önce. Þu an nerede olduðu belli deðil. Çocuklarý aldý gitti. Parayý almaya gitti büyük ihtimalle. Bileti de perþembe günü seyyar satýcýdan aldý. Piyangocudan 5-6 tane bilet aldý. 'Bana çýkmaz' dedi. Yýlbaþý sabahý da öðrendi" diye konuþtu.
KAHVEDE ÖÐRENDÝ
Talihliyi bilet alýrken gördüðünü söyleyen Ayhan Özer, Akoðlu'nun kendisine ikramiye çýktýðýný kendi kahvesinde öðrendiðini belirtti. Özer, "Yeðenimle birlikte gazeteye bakýyorlar. Bakýyorlar ki bilet buna çýkmýþ. Þok olmuþ. En son cumartesi burada Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. oynarken gördüm. Bir de pazar günü gelmiþ. Bir daha da gelmedi. Kahveme her gün gelirdi. Sürekli müþterimdi. Þu an nereye gittiðini bilmiyorum" diye konuþtu. Merkez Çay Bahçesi'ni iþleten Ayhan Özer, Akoðlu'nun kahvesine sýk sýk geldiðini belirterek, "Kahvemin ismi Merkez Çay Bahçesi ama ismini Þanslý Kahve diye deðiþtireceðim" ifadelerini kullandý.
ÞANSLI ADAM
Yusuf Akoðlu'nun biletini seyyar satýcýdan aldýðýný belirten Kadir Akkaya,"Dün sabah Yusuf Akoðlu geldi 'Biletlere bakar mýsýn?'dedi, 'Bakarým' dedim. Ýlk önce ufak ikramiyelere baktým. Sonra yine baktým daha sonra 'Al bunlarý cebine kay kaybol' dedim. O þok oldu. Bu masadan kalktý o masaya geçti. Çay içtik. Sonra ben çýktým dýþarý derneðe gittim. O da oraya geldi. Dedim 'Ne duruyorsun kaybolsana'. Kayboldu gitti" dedi.
Dünden beri kendisini hiç görmediðini söyleyen Akkaya, Akoðlu'nun 3 çocuðu olduðunu anlattý. Akkaya, "Þanslý adam o. Biz sadece vesile olduk. Ben de bilet aldým bana amorti çýktý" diye konuþtu.
güle güle harca amcam para sana asýl bu yaþta lazým hiç kimseye yük olmaz paranla gül gibi bakýlýrsýn!

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri