Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
17 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: 22/08 Türkiye'de Neler oluyor

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart 22/08 Türkiye'de Neler oluyor

    Domuz yerine arkadaşlarını vurdular
    Kırıkkale'de domuz avına çıkan 4 genç, yanlışlıkla arkadaşlarını vurdu. Yaralanan gencin tedavisi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi yoğun bakımda sürüyor.
    22 Ağustos 2006 00:12


    Kırıkkale'nin Kılevli köyünde mahsule zarar veren domuzları vurmak için bir grup genç ava çıktı. Bir süre sonra Kırlangıç Deresinde domuzları gören gençler ateş etmeye başladı.

    Bu sırada Raşit Aslan (24), arkadaşlarının açtığı ateş sonucunda vuruldu. Ağır yaralanan Aslan, arkadaşlarının yardımıyla Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne getirildi.

    Acil serviste tedavisi yapılan Aslan, buradan yoğun bakıma alındı. Gencin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Jandarma ise, olayla ilgili soruşturma başlattı. Kırıkkale çevresinde son günlerde domuz sayısında belirgin bir artış olduğunu söyleyen köy sakinleri, ürüne zarar veren hayvanları kendi imkanlarıyla yok etmeye çalıştıklarını söyledi.



    CİHAN

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Maganda kurşunu küçük Fatih'i vurdu


    İzmir'in Bergama ilçesi Kozak Hacamzalar köyünde, bakkal dükkanında patlayan av tüfeği, sokakta bulunan 15yaşındaki çocuğun ölümüne neden oldu.
    22 Ağustos 2006 00:19


    Kozak Hacamzalar köyündeki Fatih Bakkal dükkanı önünde arkadaşlarıyla duran Fatih Yakar (15), patlama sesinin ardından birden yere yığıldı. Başına saçmalar isabet ettiği belirlenen Yakar, olay yerinde yaşamını yitirdi.

    Olay yerine gelerek araştırma başlatan jandarma, olay sırasında bakkalda bulunan 2 genci gözaltına aldı. Gözaltındaki 2 gencin, ''balık pişirdikleri sırada duvarda asılı bulunan tüfeğin kendiliğinden patladığını'' iddia ettikleri öğrenildi. Yakar'ın ailesi, tek çocuklarının ölüm haberi üzerine sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Manavgat söndürüldü, Kaş hala yanıyor
    Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, Manavgat'taki orman yangının tamamen söndürüldüğünü, Kaş'taki yangının ise devam ettiğini bildirdi.
    22 Ağustos 2006 00:25


    Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, Manavgat'ın Bucakşıhlar ve Dikmen köyü sınırında çıkan ve Sarılar beldesini de etkileyen orman yangınında 18 hektar alanın tahrip olduğunu açıkladı.

    Yangının tamamen söndürüldüğünü belirten Gedikağaoğlu, ekiplerin soğutma çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.
    Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kemer köyü yakınlarında 19 Ağustos tarihinde başlayan yangının ise halen devam ettiğini bildiren Gedikağaoğlu, “Şu an 250 hektarın üzerinde bir alan tahrip oldu. Ekiplerimiz yangının etrafını çevirdi. Şu an ekiplerimiz müdahale edemiyor. Sabah erkenden çalışmalara tekrar başlayacağız” dedi.


    AA

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Minibüs şarampole uçtu: 32 yaralı


    Uşak'ın Eşme ilçesinde, tütün işçilerini taşıyan midibüs şarampole yuvarlandı, 32 kişi yaralandı. Yaralılardan 6 tanesinin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.
    22 Ağustos 2006 06:33



    Alınan bilgiye göre, Adem Karakurt yönetimindeki 45 K 7083 plakalı minibüs, Eşme-Yeşilkavak yolunda seyrederken şarampole yuvarlandı. Minibüste bulunan sürücü Karakurt (51) ile Kula'dan Eşme'ye tütün işlemeye gittikleri öğrenilen 31 tütün işçisi yaralandı.

    Yaralılardan, sağlık durumlarınının ağır olduğu bildirilen Elif Ertürk (37), Elif (36) ve Fadime Serin (36), Bahar Babun (24), Nurcan Erdoğan (24), Çiğdem Karakurt (24) ile Minal Gökazı (24) Uşak Devlet Hastanesine sevk edilirken, diğer yaralılar ise Eşme Devlet Hastanesinde tedavi altına alındılar.

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Soma'daki orman yangını söndürüldü
    Manisa'nın Soma ilçesi Naldöken köyü yakınlarında çıkan yangında yaklaşık 13 hektar orman alanının tahrip olduğu bildirildi.
    22 Ağustos 2006 08:05


    İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sevişler sulama barajı yakınında bulunan, fidanlar ve kızılçamla kaplı ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Soma, Akhisar ve Gördes orman işletme şefliklerine bağlı dozer, arazöz, söndürme ekipleri ile çevre belediye itfaiyelerinin müdahaleleri sonucu, yangın sabaha karşı kontrol altına alındı. Yangında, ilk belirlemelere göre, yaklaşık 13 hektar orman alanının yandığı, soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Fatih'te trafik kazası; 1 ölü, 3 yaralı
    Fatihte aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, ölen şahsın cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
    22 Ağustos 2006 08:15


    Edinilen bilgiye göre, kaza saat 05.00 sıralarında Saraçhane Haşim İşcan Geçidi altında meydana geldi. Seyithan Ç. (25) idaresinde Yenikapı'dan Unkapanı istikametine seyreden 34 VK 0698 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Bariyerleri parçalayarak karşı şeride geçen otomobil bir süre sürüklendikten sonra güçlükle durabildi. Kazada otomobil içinde bulunan Murat Taşkıran (37) hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı. Yaralılardan araç sürücüsü Seyithan Ç. Taksim İlkyardım Hastanesi'ne, Nesibe Viyatova isimli Türkmenistan uyruklu bir kadın da Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan ve ismi öğrenilemeyen bir kadın ise kazanın ardından kayıplara karıştı. Kazada hayatını kaybeden Murat Taşkıran'ın cesedi olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Aracın içindeki yaralılar sağlık ekipleri gelene kadar çevredeki vatandaşlar tarafından dışarı çıkarıldı.

    Görgü tanıkları, aracın Taksim istikametine giderken kortrolden çıktığını, kazazedelerden bir kadın ve bir erkeğin ticari taksi ile olay yerinden ayrıldığını söyledi. Kazada hayatını kaybeden Murat Taşkıran'ın üzerinden 4 bin 300 dolar çıkması dikkat çekti.

    Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Otomobil devrildi: 2 ölü


    Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi yakınlarındaki trafik kazasında otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle devrildi. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti.
    22 Ağustos 2006 09:05


    Taşköprü'den Kastamonu istikametine seyreden, Tayyar Yıldız'ın (32) kullandığı 11 AY 157 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle devrildi.

    Sabah saat 06.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında aracın sürücüsü ve yanında bulunan Fatih Çetin(72) olay yerinde hayatını kaybetti. Tayyar Yıldız ile Fatih Çetin'in cesetleri Taşköprü Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Kaza ile ilgili tahkikatın devam ettiği öğrenildi.


    AA

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Maskeli soyguncular kuyumcuyu öldürdü Ankara'da kuyumcu dükkanını soymaya kalkan 5 kişi kendilerine direnen kuyumcuyu kurşun yağmuruna tuttular...
    22 Ağustos 2006 09:47



    Ankara Siteler'de bulunan bir kuyumcu dükkanına gelen maskeli 5 soyguncu, işyeri sahibi kendilerine direnince ortalığı savaş alanına çevirdi.

    Kuyumcu dükkanına kurşun yağdıran soyguncular işyerinde bulunan 1 kişinin ölümüne ve 2 kişininde yaralanmasına sebep olduktan sonra kayıplara karıştı.

    Edinilen bilgilere göre, saat 08.30 sıralarında Siteler Karapürçek Caddesi Numara 2'de bulunan Çavuşoğlu Kuyumculuk maskeli 5 soyguncu silahlı halde geldi.

    İşyeri sahibinin kendilerine direnmesi üzerine yaşanan arbede sonrası maskeli soyguncular kuyumcunun üzerine kurşun yağdırdı.

    Soyguncuların açtığı ateş sonucu 1 kişi olay yerinde hayatını kaybederken 2 kişide yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.




    Cihan

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Orman yangınlarını PKK üstlendi
    Türkiye'nin dört bir yanında günlerdir süren orman yangınlarını PKK'ya bağlı TAK örgütü üstlendi.Örgüt bu tür eylemlerin devam edeceğini söylüyor...
    22 Ağustos 2006 09:58



    Türkiye'de son 4 gündür Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde devam eden orman yangınları ile ilgili olarak sabotaj şüphesinden sonra PKK terör örgütüne bağlı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) kendi doğal üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

    Örgüt orman yangınlarını üstlenirken konu ile ilgili açıklama nasname.com internet sitesinde yer aldı.

    Örgüte bağlı TAK, ulusal değerlerine yapılan saldıranlara eylemleri ile aynı dilden cevap verdiklerini ve vermeye devam edecekleri şeklinde kin kustu. Kürdistan bölgesinde yapılan saldırılara karşılık olarak intikam ile cevap verdiklerini belirten örgüt, intikam çağrıları üzerine Türkiye üzerinde dumanlar yükseldiğini iddia etti.

    Açıklamada Kürdistan olarak dile getirilen doğu illerinde ormanların yakıldığını ileri süren örgüt, bu ormanlara karşılık, İstanbul, Antalya, Bodrum, Muğla, İzmir, Çankırı, Kastamonu, Karaman, Balıkesir, Bolu, Amasya, Sakarya, Denizli, Karabük, Manisa, Çanakkale, Aydın illerindeki ormanların yakıldığı savunuldu.

    Açıklamada, nasıl Tunceli, Bingöl, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır ve Elazığ'taki ormanlar cam kırıkları, yoğun sıcaklar, piknik duyarsızlığı nedeniyle yanmıyorsa; Türkiye'de de yangınlar bu nedenlerle olmadığı ve eylemlerinin sonucu olduğu iddiası tekrarlandı.

    Kürdistan'ı yakma politikası terk edilmediği sürece sabotaj eylemlerinin yanında, orman yakma eylemlerinin şiddetlenerek devam edeceği belirtildi.




    Cihan

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    En sıcak 10 günü yaşadık
    Türkiye genelinde etkisini sürdüren sıcak ve kuru havanın ağustos ortalamasının üzerinde gerçekleştiği bildirildi. Türkiye 10-20 Ağustos günleri arasında en sıcak günlerini yaşadı.
    22 Ağustos 2006 15:03


    Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkisini sürdüren sıcak ve kuru havanın ağustos ortalamasının üzerinde gerçekleştiğini bildirdi. Meteoroloji, Türkiye’nin 10-20 Ağustos günleri arasında en sıcak günlerini yaşadığını bildirdi.

    Devlet meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nde yapılan açıklamaya göre, ağustos ayı içerisinde yurt genelinde gölgede ölçülen en yüksek hava sıcaklığı değerleri, ağustos ortalamalarının üzerinde gerçekleşti.

    Açıklamada, özellikle 10 Ağustos gününden bu yana Basra Alçak basıncı ve buna bağlı sıcak ve kuru havanın, Türkiye’deki etki sahasını daha da artırdığı, bu nedenle gölgede ölçülen en yüksek hava sıcaklığı değerlerinde bir miktar daha artış olduğu kaydedildi.

    Meteoroloji açıklamasında, 10-20 Ağustos tarihleri arasında uzun yıllar normal sıcaklık değerleri ile ölçülen değerler arasındaki farka ilişkin de bilgi verdi. Buna göre, Akdeniz bölgesinde 2–4, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde 4-5, Ege ve Güneydoğu Anadolu’da 6–7, İç ve Doğu Anadolu’da 7-8 derecelere kadar çıktı. Açıklamada, “Halen Türkiye genelinde yaşanan sıcaklığı değerleri uzun yıllar aylık ortalamalarının üzerinde olmasına rağmen, fark geçtiğimiz günlerdeki değerinden azdır” denildi.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, tahmin ettiği ya da ölçtüğü sıcaklık değerlerinin, Dünya Meteoroloji Teşkilatı’nın belirlediği standartlarda rüzgar akımlarına uygun, Rasat siperi içinde gölgede ve yerden yaklaşık 2 metre yükseklikte elde edilen değerler olduğu bildirildi.

    Meteoroloji, değişik zeminlerde ya da tamamen güneş altında yapılan ölçümlerin farklı sonuçlar vereceğine dikkat çekerek, “Bu tür ölçümler Dünya Meteoroloji Örgütü Standartlarına uygun değildir” uyarısında bulundu.

    AA

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •