BAÞBUÐ ATATÜRK'ÜN SÖYLEV VE DEMEÇLERÝ, ATATÜRKÇÜLÜÐÜN ÖZÜDÜR
"Ben her þeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doðdum. Böyle öleceðim. Türk birliðinin, bir gün hakikat olacaðýna inancým vardýr. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyalarý içinde kapayacaðým. Türk birliðine inanýyorum, onu görüyorum. Yarýnýn tarihi, yeni fasýllarýný Türk birliðiyle açacaktýr. Dünya sükununu bu fasýllar içinde bulacaktýr. Türk'ün varlýðý bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneþ ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bu memleket, dünyanýn beklemediði, asla ümit etmediði bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aþaðý bir Türk beþiðidir. Beþik tabiatýn rüzgarlarýyla sallandý. Beþiðin içindeki çocuk tabiatýn yaðmurlarýyla yýkandý. O çocuk tabiatýn þimþeklerinden, yýldýrýmlarýndan, kasýrgalarýndan evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alýþtý; onlarý tabiatýn babasý tanýdý onlarýn oðlu oldu. Bir gün o tabiat çocuðu tabiat oldu; þimþek, yýldýrým, güneþ oldu; Türk oldu. Türk budur. Yýldýrýmdýr. Kasýrgadýr, dünyayý aydýnlatan güneþtir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Tanrý nasip eder, ömrüm vefa ederse; Musul, Kerkük ve Adalarý geri alacaðým. Selanik de dahil Batý Trakya'yý Türkiye hudutlarý içine katacaðým" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Ýstanbul'da çýkan bir gazeteyi Kaþgar'da ki Türk de anlayacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türkiye Türklerindir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Kanýný taþýyandan baþkasýna inanma!" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Dünya yüzünde, Türk'ten daha büyük,ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlýk tarihinde görülmemiþtir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bir gün, ressamlar Türk'ün simasýný kaybederlerse, yýldýrýmý alsýnlar, yapýversinler." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Milli benliðini bulamayan milletler baþka milletlerin avý olacaklardýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk'lerin yaþadýklarý her yer misak-ý milli hudutlarý içindedir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Hayattaki yegane üstünlüðüm, Türk doðmaktýr! Muhterem milletime þunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiþtirerek baþýnýn üstüne kadar çýkaracaðý adamlarýn kanýndaki, vicdanýndaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Biz doðrudan doðruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanaðý Türk topluluðudur. Bu topluluðun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluða dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Beni olaðanüstü bir kiþi olarak yorumlamayýnýz. Doðuþumdaki tek olaðanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk budur: Yýldýrýmdýr, kasýrgadýr, dünyayý aydýnlatan güneþtir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Eðer bende bazý fevkaladelikler görüyor, buluyorsanýz bunlarý sadece ve yanlýz Türk olmama, Türklüðüme baðlayýnýz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Ülkeniz sizindir, Türklerindir. Bu ülke, tarihte Türk'tü bugün de Türk tür ve sonsuza dek Türk olarak yaþayacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Yetiþecek çocuklarýmýza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, herþeyden evvel Türkiye'nin istikbaline, kendi benliðine, millî an'anelerine düþman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öðretilmelidir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk aydýnlarýnýn kendi kendisini bilmemesinden ve baþka milletlerde þu veya bu sebeple üstünlük olduðunu sanarak, kendini onlardan aþaðý görmesinden doðmaktadýr. Bu yanlýþ görüþe son vermek için Türklüðümüzü bütün asaleti ve tarihi ile tanýmak ve tanýtmak þarttýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türkiye bir maymun deðildir ve hiç bir milleti de taklit etmeyecektir. Türkiye ne Amerikanlaþacak, ne de Batýlýlaþacaktýr; o sadece özleþecektir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Yüksek Türk! Senin için yüksekliðin hududu yoktur. Ýþte parola budur." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk çocuðu ecdadýný tanýdýkça daha büyük iþler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Taþ kýrýlýr, Tunç erir, ama Türklük ebedidir" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk aleminin en büyük düþmaný komünizmdir. Her görüldüðü yerde ezilmelidir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan, her þeyden önce ve kesinlikle Türkçe konuþmalýdýr. Türkçe konuþmayan bir insan Türk kültürüne, topluðuna baðlýlýðýný iddia ederse buna inanmak doðru olmaz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Millet sevgisi kadar büyük sevgi yoktur. Kurtuluþ Savaþý'nda benim de milletime ettiðim birtakým hizmetler olmuþtur zannederim. Fakat, bunlardan, hiçbirini kendime maletmedim. Yapýlanýn hepsi milletin eseridir dedim. Aranacak olursa doðrusu da budur. Mazide sayýsýz medeniyet kurmuþ bir ýrkýn ve milletin çocuklarý olduðumuzu ispat etmek için, yapmamýz lazým gelen þeylerin hepsini yaptýðýmýzý ileri süremeyiz. Bugüne ve yarýna býrakýlmýþ daha birçok büyük iþlerimiz vardýr. Ýlmi araþtýrmalar da bunlar arasýndadýr. Benim arkadaþlarýma tavsiyem þudur: Þahsýnýz için deðil fakat mensup olduðumuz millet için elbirliði ile çalýþalým. Çalýþmalarýn en büyüðü budur." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Büyük devletler kuran ecdadýmýz, büyük ve þümullü medeniyetlere de sahip olmuþtur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüðe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Asla þüphem yoktur ki, Türklüðün unutulmuþ büyük medeni özelliði ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki geliþmesi ile geleceðin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneþ gibi doðacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Yeni Türk yazýsý, Türk'ün yaradýlýþtan gelen zeka ve kabiliyetini geliþtirebileceðinden yeni yazýmýzý tarlalarýnda çalýþan çiftçilerimize, sürüleri baþýnda daðlarda dolasan çobanlarýmýza kadar en az bir zamanda yaymaya çalýþmak hepimizin vicdan ve milli haysiyet borcudur." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Kanýný taþýyandan baþkasýna inanma!" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Milletleri yükselten bu hususa bir amil daha ilave edelim; Milletlerin kalbinde intikam hissi olmalý. Bu alelade bir intikam deðil, hayatýna, istikbaline, refahýna düþman olanlarýn zararlarýný dermeyi hedef tutan bir intikamdýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bütün dünya bilmeli ki; karþýmýzda böyle bir düþman oldukça onu affetmek elimizden gelmez ve gelmeyecektir. Düþmana merhamet, aciz ve zaaftýr; bu insaniyet göstermek deðil, insanlýk hassasýnýn yok olduðunu ilan eylemektir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Yurttaþlarým! Az zamanda çok ve büyük iþler yaptýk. Bu iþlerin en büyüðü, temeli Türk kahramanlýðý ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk Milletinin karakteri yüksektir, Türk Milleti çalýþkandýr, Türk Milleti zekidir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Þu anda, büyük Türk Milletinin bir ferdi olarak, bu kutlu güne kavuþmanýn, en derin sevinci ve heyacaný içindeyim." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk, Türk olduðu için asildir. çoðumuz, büyük babamýzýn babasýný hatýrlamayýz. Bütün soy gururumuzu, Türk olmanýn içinde buluruz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türklük, benim en derin güven kaynaðým, en engin övünç dayanaðýmdýr" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Mensup olduðum Türk milletinin þan ve þerefi varsa, benim de bir ferdi olmak sýfatýyla þaným ve þerefim vardýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk Milleti yüzyýllardan beri hür ve müstakil yaþamýþ ve istiklâli yaþamak için þart saymýþ bir kavmin kahraman evlatlarýndan ibarettir. Bu millet istiklalsiz yaþamamýþtýr, yaþayamaz ve yaþamayacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Az zamanda çok büyük iþler yaptýk. Bu iþlerin en büyüðü, temeli Türk kahramanlýðý ve yüksek Türk kültürü olan, Türkiye Cumhuriyetidir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bundaki muvaffakiyeti Türk milletinin ve onun deðerli ordusunun bir ve beraber olarak azimkârane yürümesine borçluyuz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalýþkandýr, Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiþtir. Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduðu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasýnda tuttuðu meþale, müspet ilimdir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Asla þüphem yoktur ki, Türklüðün unutulmuþ medeni vasfý ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkiþafý ile âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneþ gibi doðacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bana, insanlar üstünde bir doðuþ yüklemeye kalkýþmayýnýz. Doðuþumdaki tek olaðanüstülük, Türk olarak dünyaya gelmemdir." Baþbuð Atatürk
"Türklük, benim en derin güven kaynaðým, en engin övünç dayanaðýmdýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Ulusal varlýðýmýza düþman olanlarla dost olmayalým. Böylelerine karþý...'Türk'üm ve düþmaným sana, kalsam da bir kiþi!' diyelim." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Evvela, millete tarihini, asil bir millete mensup bulunduðunu, bütün medeniyetlerin anasý olan ileri bir milletin çocuklarý olduðunu göstermeliyiz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"TÜRK çetin iþler baþarmak için yaratýlmýþtýr!" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Muhtaç olduðun kudret damarlarýndaki ASÝL kanda mevcuttur!" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bir Türk, cihana bedeldir!" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuþ bir milletiz" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlýk karþýsýnda uþak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyýk sayýlamaz" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Özgürlük ve baðýmsýzlýk benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadýmýn en deðerli mirasý olan baðýmsýzlýk aþký ile dolu bir adamým. Çocukluðumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatýmýn her safhasýný yakýndan bilenler bu aþkým malumdur. Bence bir millete þerefin, haysiyetin , namusun ve insanlýðýn vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve baðýmsýzlýðýna sahip olmasýyla kaimdir. Ben þahsen bu saydýðým vasýflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasýflarýn kendimde mevcut olduðunu iddia edebilmek için milletimin de ayný vasýflarý taþýmasýný esas þart bilirim. Ben yaþabilmek için mutlaka baðýmsýz bir milletin evladý kalmalýyým. Bu sebeple milli baðýmsýzlýk bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlýðý teþkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabý olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansýz düþmanýyým." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karþýsýnda zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliði üzerine kurulmuþ müesseseler her tarafta yýkýlmaya mahkumdurlar. " Türkçü Baþbuð Atatürk
"Egemenlik kayýtsýz ve þartsýz milletindir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bilelim ki milli benliðini bilmeyen milletler baþka milletlere yem olurlar." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Milli mücadelelere þahsî hýrs deðil, milli ideal, milli onur sebep olmuþtur." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk Milletinin istidadý ve kesin kararý medeniyet yolunda, durmadan, yýlmadan ilerlemektir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Medeni olmayan insanlar, medeni olanlarýn ayaklarý altýnda kalmaya mahkumdurlar." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türkiye Cumhuriyeti þeyhler, derviþler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doðru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatýdýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bizim devlet idaresinde takip ettiðimiz prensipleri, gökten indiði sanýlan kitaplarýn dogmalarýyla asla bir tutmamalýdýr. Biz, ilhamlarýmýzý, gökten ve gaipten deðil, doðrudan doðruya hayattan almýþ bulunuyoruz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Milletimiz her güçlük ve zorluk karþýsýnda, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir. Büyük Türk Milletinin bu yoldaki hýzýný, her vasýtayla arttýrmaya çalýþmak, bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir. " Türkçü Baþbuð Atatürk
"Ey kahraman Türk kadýný, sen yerde sürünmeye deðil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layýksýn." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Analarýn bugünkü evlatlarýna vereceði terbiye eski devirlerdeki gibi basit deðildir. Bugünün analarý için gerekli vasýflarý taþýyan evlat yetiþtirmek, evlatlarýný bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasýflar taþýmalarýna baðlýdýr. Onun için kadýnlarýmýz, hattâ erkeklerimizden çok aydýn, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eðer hakikaten milletin anasý olmak istiyorlarsa." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Ben icap ettiði zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canýmý vereceðim." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduðunuz terbiye ve irfan ile insanlýk ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kýymetli timsali olacaksýnýz. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaþatacak sizsiniz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Benim naçiz vücudum nasýl olsa bir gün toprak olacaktýr. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaþayacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatlarý! Yorulsanýz dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliði gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Biz cahil dediðimiz zaman, mektepte okumamýþ olanlarý kastetmiyoruz. Kastettiðimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuþ olanlardan en büyük cahiller çýktýðý gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çýkabilir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatlarý seven, fikir terbiyesinde olduðu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmýþ ve yükselmiþ olan erdemli, kudretli bir nesil yetiþtirmek ana siyasetimizin açýk dileðidir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Yeni nesil, Cumhuriyetin fedakâr öðretmenleri ve eðiticileri, sizler yetiþtireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktýr. Eserin kýymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlýðýnýz derecesiyle mütenasip bulunacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Milleti kurtaranlar yalnýz ve ancak öðretmenlerdir. Öðretmenden, eðiticiden yoksun bir millet, henüz millet namýný almak istidadýný keþfetmemiþtir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. " Türkçü Baþbuð Atatürk
"Okul sayesinde, okulun vereceði ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatý, Türk iktisadiyatý, Türk þiir ve edebiyatý bütün güzellikleriyle geliþir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türkiye'nin asýl sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür. O halde, herkesten daha çok refah, saadet ve servete müstahak ve layýk olan köylüdür. Onun için, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iktisadi siyaseti bu aslî gayeye eriþmek maksadýný güder." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Ekonomik kalkýnma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlý Türkiye idealinin belkemiðidir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Ancak kendilerinden sonrakileri düþünebilenler milletlerini yaþamak ve ilerlemek imkanlarýna kavuþtururlar." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Milletin sevgisi kadar büyük mükafat yoktur." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bu ulusu ben deðil içimizdeki ruh, damarýmýzdaki kan kurtarmýþtýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Ey Türk gençliði ! Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet korumak ve müdafaa etmektir.Muhtaç olduðun kudret damarlarýndaki asil kanda mevcuttur" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Biz uygarlýktan,ilimden ve fenden kuvvet alýyor ve ona göre yürüyoruz." Türkçü Baþbuð Atatürk
" Dünyada her þey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürþit ilimdir , fendir. Ýlim ve fennin haricinde mürþit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Çocuk sevgisi insan için bir ihtiyaçtýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Dünyada ne görüyorsak KADIN'IN eseridir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuþ bir milletiz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Korku üzerine egemenlik kurulamaz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Her ilerlemenin ve kurtuluþun anasý özgürlüktür." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bu millet baðýmsýzlýktan yoksun yaþamamýþtýr, yaþayamaz ve yaþamayacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Tam baðýmsýzlýk, bizim bugün üzerimize aldýðýmýz vazifenin temelidir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Tam baðýmsýzlýk denildiði zaman, tabii, siyasi, mali, iktisadi, adli, askeri, vs. her hususta tam baðýmsýzlýk ve tam serbestlik kasdolunmaktadýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Özgürlük ve baðýmsýzlýk benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadýmýn en deðerli mirasý olan baðýmsýzlýk aþký ile dolu bir adamým." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karþýsýnda zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Tarihimiz en mutlu dönemi, hükümdarlarýmýzýn halife olmadýklarý zamandýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Milletin saltanat ve hakimiyet makamý yalnýz ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisidir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Hükümetlerin icraatý menfi olup da millet itiraz etmez ve iktidarý düþürmezse bütün kusur ve kabahatlere katýlmýþ demektir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Biz doðrudan doðruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanaðý Türk topluluðudur." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bilelim ki milli benliðini bilmeyen milletler baþka milletlere yem olurlar." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bütün zorba hükümdarlar hep dini alet edindiler; Hakiki ulema, dini bütün alimler hiçbir vakit bu zorba hükümdarlara boyun eðmediler. Fakat gerçekte alim olmamakla beraber, sýrf o kýlýkta bulunduklarý için alim sanýlan, çýkarýna düþkün haris ve imansýz bir takým hocalar da vardýr. Hükümdarlar iþte bunlarý ele aldýlar ve iþte bunlar dine uygundur diye fetva verdiler. Gerektikçe yanlýþ hadisler uydurmaktan çekinmediler. Gerçek ve imanlý ulema her vakit her devirde bunlarýn kinine hedef oldu." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Efendiler biz hayat ve istiklal isteyen bir milletiz. Ve yalnýz ve ancak bunun için hayatimizi yok etmeyi göze alýrýz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Sanatsýz kalan bir milletin hayat damarlarýndan biri kopmuþ demektir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Sayýn öðretmenler, hiç bir zaman düþüncelerinizden çýkmasýn ki cumhuriyet sizden "fikri hur, vicdani hür, irfaný hür" nesiller ister." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Öðretmenler, yeni kuþak sizin eseriniz olacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Milletin kaynaðý toplum hayatinin esasi olan kadýn ancak faziletli olursa görevini yerine getirebilir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Kadýnlarýmýz erkeklerden daha çok aydýn, daha çok verimli, daha çok bilgili olmak zorunluluðundadýr. Gerçekten ulusun anasý olmak istiyorlarsa böyle olmalýdýrlar." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Ben toprak büyütme meraklýsý deðilim. Barýþ bozma alýþkanlýðým yoktur. Ancak sözleþmeye dayanan hakkýmýzýn isteðicisiyim. Onu almazsam edemem. Büyük meclisin kürsüsünden milletime söz verdim. Hatay'ý alacaðým. Milletim benim dediðime inanýr. Sözümü yerine getirmezsem milletimin huzuruna çýkamam. Yerimde kalamam. Ben þimdiye kadar yenilmedim, Yenilmem. Yenilirsem bir dakika yaþayamam." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Hayatta tam mutluluk ve esenlik ancak gelecek kuþaklarýn þerefi, varlýðý, esenliði için çalýþmakta bulunabilir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Millete efendilik yoktur. Ona hizmet etmek vardýr. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Beni görmek demek ille yüzümü görmek deðildir. Benim düþüncelerimi, benim duygularýmý anlýyorsanýz bu yeter." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Benim naciz vücudum bir gün toprak olacaktýr. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyyen payidar kalacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Büyüklük odur ki kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksýn. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktýr, seni yoldan çevirmeye çalýþacaktýr. Ýþte sen burda direneceksin. Önünde sonsuz engeller yýðýlacaktýr. Kendini büyük deðil, küçük, araçsýz hiç telakki edecek, kimseden yardim gelmeyeceðine inanarak bu engelleri aþacak, ondan sonra sana büyüksün derlerse bunu diyenlere güleceksin." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Yeni Türk devletinin, genç Türk Cumhuriyetinin temeli burada atýldý. Bu meydanda akan Türk kanlarý, bu gökte dolaþan þehit ruhlarý, devlet ve cumhuriyetimizin sonsuz bekçileridir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Ey yükselen yeni kuþak, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaþatacak olan sizsiniz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk milletinin yürümekte olduðu terakki ve medeniyet yolunda elinde ve kafasýnda tuttuðu meþale, müsbet ilimdir. Bunun içindir ki milletimizin yüksek karakterini, yorulmaz çalýþkanlýðýný, doðuþtan zekasýný, bilime baðlýlýðýný, güzel sanatlara sevgisini, milli birlik duygusunu, her zaman ve her türlü vasýta ve tedbirlerle besliyerek geliþtirmek milli ülkümüzdür." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Asla þüphem yoktur ki, Türklüðün unutulmuþ büyük medeni özelliði ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki geliþmesi ile geleceðin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneþ gibi doðacaktýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Bir takým þeyhlerin, dedelerin, seyyitlerin, çelebilerin, babalarýn, emirlerin arkasýndan sürüklenen ve falcýlara, büyücülere, üfürükçülere, muskacýlara talih ve hayatlarýný emanet eden insanlardan mürekkep bir kütleye, medeni bir bir millet nazariyle bakýlabilir mi?" Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türkiye Cumhuriyeti þeyhler, derviþler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doðru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatýdýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Tekkeler de behemahal kapatýlmalýdýr. Türkiye Cumhuriyeti her þubede irsatlarda bulunacak kudreti haizdir. Hiçbirimiz tekkelerin irsadina muhtaç deðiliz. Biz medeniyet, ilim ve fenden kuvvet alýyoruz. Baþka bir þey tanýmýyoruz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Dünyanýn hiçbir yerinde, hiçbir milletinde Anadolu köylü kadýnýnýn üstünde kadýn çalýþmasýný zikretmeye imkan yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadýný "Ben Anadolu kadýnýnýn daha fazla çalýþtým, milletimi kurtuluþa ve zafere götürmekte Anadolu kadýný kadar himmet gösterdim" diyemez." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Kimse inkar edemez ki, bu harpte ve ondan evvelki harplerde milletin hayat kabiliyetini tutan hep kadýnlarýmýzdýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Onun için, hepimiz büyük ruhlu ve büyük duygulu kadýnlarýmýzý þükran ve minnetle ebediyen taziz ve takdis edelim." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Türk kadýný dünyanýn en aydýn ve faziletli ve en aðýr kadýný olmalýdýr." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Benim Türk Milletine, Türk Cumhuriyetine ve Türklüðün istikbaline ait görevlerim bitmemiþtir. Sizler, onlarý tamamlayacaksýnýz. Siz de sizden sonrakilere benim sözümü tekrar ediniz." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Her Türk ferdinin son nefesi, Türk Milletinin nefesinin sönmeyeceðini, onun ebedi olduðunu göstermelidir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Zafer "zafer benimdir" diyebilenin, muvaffakiyet, "muvaffak olacaðým" diye baþlayanýn ve "muvaffak oldum" diyebilenindir." Türkçü Baþbuð Atatürk
"Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatlarý! Yorulsanýz dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliði gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir." Türkçü Baþbuð Atatürk
Derleme: Türk Ýntikam Birliði Teþkilatý
KAYNAK ALINTI: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
++ALINTIDIR++

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri