İngiliz üssüne roket saldırısı


Irak'ın güneyindeki İngiliz üssüne roket saldırısı düzenlendi. Polis, Bağdat'ın güneydoğusunda bulunan Amara kasabasındaki üsse 3, üssün yakınındaki El Emaret El Kadmiya mahallesine de bir Katyuşa roketinin düştüğünü söyledi.
23 Ağustos 2006 12:20


Roket saldırısında ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.Polisin daha sonra üssün yakınındaki bölgede 4 boş, 1 dolu roketatar bulduğu belirtildi. Öte yandan Amara'da bugün bir subayın öldürüldüğü bildirildi.Subaya, evinin yanında durduğu sırada seyir halindeki araçtan ateş açıldığı belirtildi.

Amara'nın kuzeyindeki El Hey'de de bir polisin benzer bir saldırıda öldüğü kaydedildi.Bağdat'ın batısındaki Felluce'de ise yola yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu yoldan geçen 2 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Saldırının hedefinin Amerikan askeri konvoyu olduğu belirtildi.Bağdat'ın merkezindeki Sünni mahallesi Fazıl'a da havan topu saldırısı düzenlendiği, bir evin isabet aldığı saldırıda 4 kişinin yaralandığı kaydedildi.

AA