TFF Baþkaný kararýný verdi

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu göreve devam kararý aldý.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), 26 Ocak'taki Genel Kurul'dan sonra yapmayý planladýðý ve bugün gerçekleþtirdiði "istifa" gündemli olaðanüstü toplantý sona erdi.
AYDINLAR'DAN DEVAM KARARI

Türkiye Futbol Federasyonu Baþkaný Mehmet Ali Aydýnlar ve yönetim kurulu üyeleri, saat 15.00'te baþlayýp 18.15'te sona eren toplantýda göreve devam etme yönünde karar aldý.
ÝÞTE TFF'NÝN AÇIKLAMASI:

"Futbol ailesinin üyelerinin katýlýmý ile 26 Ocak 2012'de Ankara'da yapýlan TFF Genel Kurulu'ndan sonraki 4 günlük süreçte, sayýsýz kulüp ve birçok Genel Kurul delegesi, baþta Baþkanýmýz Mehmet Ali Aydýnlar olmak üzere tüm TFF Yönetim Kurulu'na ulaþarak göreve devam etmeleri yolundaki ýsrarlarýný iletti.
Bilhassa Spor Toto Süper Lig kulüplerinin çok büyük bir çoðunluðu, mevcut TFF Yönetim Kurulu'nun görevini sürdürmesi gerektiðini gerek ziyaretlerle gerekse de telefonla bildirdi.
Bu talepleri ve ýsrarlý telkinleri deðerlendiren TFF Yönetim Kurulu, futbolumuzun içinde bulunduðu kaos ortamýnýn daha da derinleþmesini önlemek amacýyla görevine aynen devam etme kararý aldý.
Göreve geldiði 29 Haziran'dan sadece 3 gün sonra þike soruþturmasý ile karþý karþýya kalan TFF Yönetim Kurulu, bugüne kadarki 7 aylýk süreçte hemen hemen tüm mesaisini þike soruþturmasýnýn yarattýðý sportif ve hukuki travmalarý çözmek için harcadý.
89 yýllýk Türk futbolunun en ciddi krizini çözmek sorumluluðunu üzerine alan TFF Yönetim Kurulu, bugüne kadar olduðu gibi bundan sonra da hukukun gerekliliðinden ve adil yönetim anlayýþýndan asla vazgeçmeyecektir.
Söz konusu soruþturmada inisiyatifin artýk TFF yargý kurullarýnda olduðunu belirtmek isteriz. TFF Yönetim Kurulu, Etik Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun konuyla ilgili raporlarýna ve alacaðý kararlara saygý gösterecektir. Tüm kamuoyundan da çýkacak kararlara ayný saygýyý göstermesini bekliyoruz.
TFF Yönetimi'ni güven tazelemeye davet edenlerin, asýl güven tazelemesi gerekenler olduðuna inanýyoruz."