Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Kısmet Erkiner: TFF Kral'dan çok Kral'cı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Kısmet Erkiner: TFF Kral'dan çok Kral'cı

Kısmet Erkiner: TFF Kral'dan çok Kral'cı

Açıklamalarıyla Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasına yol açan CAS Hakemi Kısmet Erkiner, çok önemli açıklamalarda bulundu.

UEFA’nın CAS’a verdiği savunmaya dayararak sarfettiği, “UEFA, ‘Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden men etmekten ben sorumlu değilim, Türkiye Futbol Federasyonu. Eğer TFF, bize Fenerbahçe’yi ihraç edeceğini bildirmese, biz oynatırdık’ diyor. Fenerbahçe davayı kazanırsa, tazminatı TFF’ye ödetmek istiyorlar” açıklamasıyla, Mehmet Ali Aydınlar’ın istifasına yol açan CAS hakemi Kısmet Erkiner, açıklamalarına dün de devam etti.
    “8 YIL HİÇBİR TAKIMI MEN EDEMEZSİNİZ”

Bu gelişmeler ışığında tazminatı UEFA veya TFF’den biri veya ikisinin birden ödeyebileceğini dile getiren Erkiner, “TFF, sürekli olarak UEFA’nın Türkiye’ye 8 yıl ceza vereceğinden korktu. 8 yıl ceza verecek ne var ortada? 8 yıl meselesi, ürkütmek için söylenmiş, ortalığa atılmış bir söz. Zaten UEFA bunu yazılı bir belgeyle bildirmedi. Sadece söz dolaşıyor ortalıkta. TFF’nin tüm kaygısı, UEFA’ya şirin gözükmek. UEFA bile ifade ediyor TFF isteseydi, Fenerbahçe’nin katılmasında bir sakınca olmadığını. Kraldan fazla kralcı olmanın alemi yok. TFF’nin yaptığı tam da bu” dedi.
    “KÜME DÜŞÜREMEZSİNİZ”

Bu gelişmenin, Fenerbahçe’nin ne lehine, ne de aleyhine olduğunu dile getiren Kısmet Erkiner, şike kararını TFF Yönetimi değil, PFDK’nın vereceğine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Etik Kurulu mütalaa verecek. Yönetim de PFDK’ya sevkedecek. Ardından Tahkim Kurulu’na gidecek. Tahkim de savunmaları alacak, raporları inceleyecek. Eğer şikeden dolayı küme düşürülecekse, saha olayları mutlaka olmalı. Şike sahaya yansımamışsa, küme düşüremezsiniz. Tahkim Kurulu’nun daha önceki kararları bu yönde. İçtihatlar öyle kolay kolay değişmez

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Zaten Türk futbolunu kaosa sokan maa nın basiretsislikleri ve korkaklığıdır maden fenerbahçenin şuçu varsa şampiyonlar ligine göndermedi ligden düşüreydi eğer yoksa neden şampiyonlar ligine göndermedi iki koyunu güdemeyecek adama tffyi emanet edersek olacağı budur Turk futbolunu içinden çıkılmaz bir kaosa sürükler ve kaçar gider

Kullanıcı Bilgi Menüsü

3 Temmuz 2011’de başlayan şike soruşturmasında sarsılan Fenerbahçe, TFF’ye karşı başlattığı savaşı kazandı. 8 aya yaklaşan süreçte Fenerbahçe değil, TFF küme düştü! Önceki günkü toplantısında “Devam” kararı alan Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi 24 saat bile dayanamayıp istifa etti. TFF, 27 Şubat’ta seçimli genel kurula gidecek.

UEFA İSTEDİ DEMİŞLERDİ
    TFF, "UEFA istiyor" gerekçesiyle kura çekiminden bir gün önce 24 Ağustos'ta Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etti.

45 MİLYON EURO TAZMİNAT
    Fenerbahçe, bir hafta sonra 1 Eylül'de uluslarası futbol tahkim mahkemesi CAS'a başvurdu. Hem TFF hem de UEFA aleyhine 45 milyon euroluk tazminat davası açtı.

MEĞER UEFA İSTEMEMİŞ
    UEFA, 6 Eylül'de TFF'ye resmi bir yazı göndererek "İhraç kararının tüm sorumluluğu size ait. İsteseydiniz Fenerbahçe'yi devler liginde oynatırdık" dedi.

BELGEYİ SÜMENALTI ETTİLER
    UEFA aynı yazıyı 3 Kasım'da bir kez daha gönderdi ancak her iki belge Hukuk Kurulu'nda sümenaltı edildi, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'dan gizlendi.

AYDINLAR YENİ ÖĞRENDİ
    CAS'ınTürk hakimi Kısmet Erkiner önceki gece bir TV'de bu belgelerin varlığını ortaya koyunca, Mehmet Ali Aydınlar dün araştırma yaptırdı ve iki belgeyi buldu.

ÜÇÜ BİRDEN İSTİFA ETTİ
    Bu gelişme üzerine başkanvekilleri Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ'ı çağırdı. Üçlü göreve devam açıklmasından 24 saat sonra ortak istifa kararı aldı.

BELGELERİ GİZLEDİLER
    Aydınlar "Belgeler benden gizlendi" UEFA da bize başka CAS'a başka konuşuyor. Bu güvensiz ve samimiyetsiz ortama daha fazla tahammül edemem" dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu belgeleri gizleyenler kim.?? ne amaçla gizlemişler (gerçi biz biliyoruz Fenerbahceliler olarak ) bunları açıklasınlar...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

UEFA 03.11.2011 tarihli dilekçe

DİLEKÇENİN TÜRKÇE ÇEVİRİSİ:

6.3 Bu talep (bu talep UEFA’nın 24 Ağustos 2011 tarihli mektubunda yer alan TFF’nin harekete geçmesine dair talebidir) iddia edildiği gibi kulübün “ihraç edilmesi için zorlayıcı bir emir” içermemektedir ki bu her halükarda bir UEFA prosedürünü veya tedbirini yansıtan bir deyim (ifade) değildir. TFF’nin, önündeki (ve sadece kendi önündeki) deliller uyarınca Kulüp veya Yetkililerinin şike eylemlerine karıştığı hususunda dosyanın güçlü olduğu konusunda tatmin olmaması halinde, kulübü Şampiyonlar Ligi’nden ihraç etmenin erken olduğuna karar vermesi ve bunu yapmaması tamamen TFF’nin takdirindeydi. TFF bu kararında haklı idiyse veya en azından bu görüşte olması meşru görülebilir idiyse, UEFA tarafından haklarında bir disiplin soruşturması başlatılması yoluna gidilmesi halinde bu besbelli ki iyi bir savunma olurdu.

BELGEDE 'BİZ FENERBAHÇE'Yİ OYNATIRDIK' YAZILI

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. 'un edindiği bilgiye göre, Erkiner’in bahsettiği belgede, ‘TFF delillerden tatmin olmazsa, UEFA’ya kulübü Devler Ligi’nden çekmenin erken olduğunu söyleme yetkisindedir’ ifadesi var.

CAS avukatı Kısmet Erkiner elindeki belgede şunların yazdığını açıkladı: “TFF, F.Bahçe’nin men kararının UEFA’nın baskısıyla aldığını iddia ediyor. Elimde, F.Bahçe’nin açmış olduğu davada UEFA’nın CAS’a vermiş olduğu savunma var. Bu savunmanın 6.3 paragrafında UEFA‘Şayet TFF elinde bulunan delillerden tatmin olmaz ve kulüp yetkililerinin şike yaptığı konusunda bir karara varamazsa, UEFA’ya kulübü Şampiyonlar Ligi’nden çekmenin erken bir karar olduğunu söyleme yetkisindedir. TFF bu savunmayla bize F.Bahçe’yi ihraç edeceğini bildirmeseydi biz onu oynatırdık’ diyor.”

FENER'İN SÖYLEDİKLERİ DOĞRU ÇIKTI

"... Çok kısa bir şekilde iki üç nokta olmak üzere UEFA cevap dilekçesinden de birkaç bilgi aktarımında bulunmamız şart. UEFA da dava çerçevesinde cevap dilekçesinde şunları söylüyor: teknik bir takım değerlendirmeler sonucunda Cornu’nun ifadelerini aynen belirtiyor ve resmi görüşü olarak Mahkeme’ye sunuyor. Sadece bununla da kalmıyor, ayrıca aşağıda yer verdiğimiz başka hususlara da değiniyor. UEFA savunmasında gönderdiği mektubun Türkiye Futbol Federasyonu’nun Fenerbahçe’yi ihraç etmesini zorunlu kılmadığını, Türkiye Futbol Federasyonu’nun dileseydi bu talebe karşı direnebileceğini, olası bir UEFA disiplin soruşturmasında ise elinin güçlü olduğunu belirtiyor. (32:40) Bir başka deyişle, UEFA benim baskı yapmam senin buna itaat etmeni mecbur kılmaz. Sen bağımsız bir Federasyon olarak kararlarını almakta serbestsin demektedir. Ancak ne yazık ki gerek TFF savunmasında gerekse Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararında, burada bahsettiğimiz ilk ihraç kararını veren TFF kararını Türkiye’deki Türkiye Futbol Federasyonu Tahkimine götürdüğümüz andaki süreçten bahsediyorum. İşte Türkiye Futbol Federasyonu oradaki savunmasında ve Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu oradaki kararında UEFA’nın direktiflerine uymayı bir zaruret olarak dile getirmiş ve hatta Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararında UEFA’nın her türlü karar ve talimat ve bildirimlerine uymakla yükümlü olduğunu belirtmiştir. UEFA bile böyle bir hakkı kendinde görmezken, kararın bu gerekçeye dayandırılması düşündürücüdür. Ve yine dilekçede TFF’nin kararı tek başına üstlenmemek ve bu karar nedeniyle Türkiye’de gözden düşmemek için Türkiye Futbol Federasyonu Tahkiminde ve basın açıklamasında Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden ihraç etmek dışında başka herhangi bir seçeneğinin olmadığını, bunu Türk futbolunun geleceği için yaptığını beyan etmiştir. Oysa TFF’nin seçeneksiz olmadığı UEFA tarafından çok net ifade olunmaktadır..."

FENERBAHÇE DAVA AÇINCA BELGEYİ İKİ KEZ GÖNDERDİLER

UEFA, üzerinde ‘Şampiyonlar Ligi’ne F.Bahçe’yi siz yollamadınız. Sizin kararınızla biz F.Bahçe’yi Devler Ligi’nde oynatmadık’ yazan belgeyi 6 Eylül ve 3 Kasım’da 2 kez yollamış. Peki bu neden 2 kez yapıldı? Bunun cevabını da öğrendik. Çünkü UEFA, 6 Eylül’de bu belgeyi yolladığında Devler Ligi başlamış, henüz dava yoktu.

SONRA F.Bahçe CAS’a dava açtı ve UEFA kendilerine bir sıkıntı doğabileceğini düşünerek bu belgeyi 2 kez gönderdi.

SÜREÇTE NELER OLDU?

-UEFA, TFF, CAS ve F.Bahçe dörtgenindeki süreç şöyle işledi: UEFA ağustos başında TFF ile görüşerek “İddialar güçlü ise F.Bahçe’yi göndermeyin. Yoksa ülkenize yaptırım uygularız” uyarısını sözlü olarak yaptı. TFF de 24 Ağustos’ta F.Bahçe’yi men etti. F.Bahçe de 1 Eylül’de CAS’a, hem UEFA hem de TFF hakkında 45 milyon Euro’luk tazminat davası açtı.

FENERBAHÇE TFF'Yİ UYARMIŞTI

-UEFA 6 Eylül’de “TFF’nin F.Bahçe’yi ihraç etmesini zorunlu kılmadığını, TFF’nin dileseydi bu talebe karşı direnebileceğini ve ihracın erken olabileceğini” belirten bir resmi yazı gönderdi. Hukuk Kurulu’na gelen bu yazı Aydınlar’a ulaşmadı. F.Bahçe bu yazıya istinaden Aydınlar’a başvurdu ama “Böyle bir yazı yok” cevabı aldı. F.Bahçe avukatı ise “Sizden belge saklıyorlar” iddiasında bulundu.

Gelişmeleri yakından izleyen UEFA tazminat davasından kendini sıyırmak için aynı yazıyı 3 Kasım’da bir kez daha gönderdi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Helvacı: Hukuka ve ahlaka aykırı bir şey yapmadım

TFF Baş Hukuk Müşaviri İlhan Helvacı, hukuka ve ahlaka aykırı bir şey yaptığına inanmadığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baş Hukuk Müşaviri İlhan Helvacı, hukuka ve ahlaka aykırı bir şey yaptığına inanmadığını, tamamen objektif bir şekilde TFF'ye hukuk ve danışmanlık hizmeti verdiğini söyledi.
    Cüneyt Özdemir'in CnnTürk'teki 5N1K programına konuk olarak katılan İlhan Helvacı açıklamalarda bulundu. Helvacı sorulara verdiği cevaplar Özdemir'i şaşırttı.
    UEFA Başmüfettişi Pierre Cornu’nun TFF ile görüştüğü günü Helvacı şöyle anlattı; "Gece yarısı olmuş‚ yemekler yenmiş herkes artık rehavete kapılmış, masanın etrafında 5 kişi konuşmaya çalışıyor" diye anlattı.
    Cornu alkol aldı mı? sorusuna Helvacı'nın evet diye cevap vermesi üzerine Özdemir şaşkınlığını şu sözlerle diye getirdi; "Böyle önemli bir konuyu nasıl içki masasında konuştunuz" diye cevap verdi.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    İşte İlhan Helvacı'nın açıklamaları...
    6 Eylül ve 3 Kasım'daki iki belgeyi istifa eden eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'dan saklamadığını dile getirerek, ''Başkanımız ne yazık ki, bir yorgunluk, dalgınlık anında bu beyanlarda bulundu. 3 Kasım'daki belge UEFA'nın, Fenerbahçe'nin TFF ve UEFA aleyhine açtığı davada UEFA'nın cevap dilekçesi. Bize 14 Kasım'da geliyor. 75 sayfa İngilizce metin var. Cornu'nun beyanlarına ilişkin 8 sayfalık beyanları var. Biz bunu 14'ü öğleden sonra aldık, anlama, kavrama çalışması yapıyoruz. Biz başkanımıza bunu 18'inde ilettik. Niye vermeyelim, gizleyelim?'' diye konuştu.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Başkan Aydınlar'ın istifasını öğrenmeden 1-2 dakika önce kendisine e-mail attığını anlatan Helvacı, ''Hemen sonra telefonum çaldı. Başkanımızın aradığını sandım. Ama sonra bir gazeteci beni arayıp istifaları söyledi. Ben 'Şimdi duyuyorum' dedim. Sayın başkan, kendi holdinginde hukuk departmanında çalışan 1 kişi veya 5 kişi böyle bir hata yaptığında kendi istifa mı ederdi, yoksa hatayı yapanları deyim yerindeyse kılıçtan mı geçirirdi'' ifadesini kullandı.
    "BEN İŞİMİ DÜRÜSTÇE YAPIYORUM"

İstifa etmeyeceğini vurgulayan İlhan Helvacı, ''Ben işimi dürüstçe yapıyorum. Eğer bundan rahatsızlık varsa, bana çok rahatlıkla teşekkür ederler. Benim de TFF ilişkim sona erer, kendi mesleğine dönerim'' dedi.
    "İLHAN HELVACI GÜNAH KEÇESİ İLAN EDİLDİ"

Helvacı, ''Ben mesleğimi layıkıyla yapmak için büyük bir and içtim. Er ya da geç, bütün gerçekler ortaya çıkacak. Sonunda 'İlhan Helvacı günah keçisi ilan edilmiş' denilecek'' diye konuşu.
    İlhan Helvacı ayrıca, ''UEFA'nın dilekçesinde, Futbol Federasyonu (Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne) gönderseydi, biz oynatırdık, diye bir şey yok. Dilekçede, 'Gönderseydi biz disiplin soruşturması başlatırdık, o zaman federasyon çıkıp kendini savunabilirdi' deniliyor'' ifadelerini kullandı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri