"Ýþkence yaptýklarým hakkýný helal etsin"
12 Eylül darbesi ardýndan Mamak Cezaevi'nde askerliðini yapan Doðan Eþlik, kendisine zorla iþkence yaptýrdýklarýný iddia ettiði dönemin cezaevi sorumlularý ve darbeyi yapanlar hakkýnda suç duyurusunda bulundu. Eþlik, cezaevinde özel iþkence eðitim gördüklerini ve aralarýnda Oðuzhan Müftüoðlu, Yýlma Durak ve Bülent Forta gibi isimlerin de olduðu kiþilere iþkence yaptýklarýný anlattý
12 Eylül 1980 darbesinin ardýndan Mamak Cezaevi'nde askerliðini yapan Doðan Eþlik, kendisine zorla iþkence yaptýrdýklarý gerekçesi ile darbeyi yapanlar ve Mamak Cezaevi'ndeki görevliler hakkýnda Ankara Cumhuriyet Savcýlýðý'na suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde, evlenip yuva sahibi olamamasýna ve psikolojisinin bozulmasýna darbecilerin sebep olduðunu vurgulayan Eþlik, ismini tek tek saydýðý iþkence maðdurlarýndan helallik istedi. Eþlik, "Bizi insanlýktan çýkarmýþlardý, iþkence ettiklerim ne olur haklarýný helal etsin" diyor.
Mamak'ta yaptýðý askerliðin ardýndan Eþlik'in psikolojisi bozuldu, maddi durumu iyi olmadýðý için hastaneye gidemedi. "Ýþkence yaptýðým birisi ile karþýlaþýrým bana hayatý zindan eder. Tekrar darbe olur ayný þeyler bu defa benim baþýma gelir" düþüncesi ile hiç evlenmedi. Uzun yýllar birlikte yaþadýðý annesini de kaybedince, tek baþýna yaþamaya baþladý. Doðan Eþlik, þu anda psikolojik sorunlar ile karþý karþýya. Kendisine yardým eli uzatýlmasýný istiyor, zorla yaptýðý iþkencelerden dolayý piþman olduðunu belirtiyor.
þimdi moda oldu günah çýkarma zulmet sonrada itiraf et
poyraz .kabayel vsvs
erkek seniz ozamanlar ötecektiniz![]()

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri