Erdoðan'ýn Fatih Projesi konuþmasý

Baþbakan Erdoðan 'Dindar bir gençlik yetiþtireceðiz' sözleriyle ilgili açýklamalarda bulundu..

Baþbakan Erdoðan, ''Fatih Projesi''nin okullarda uygulamaya geçmesi dolayýsýyla Sabahattin Zaim Anadolu Lisesinde düzenlenen törene katýldý. Törende konuþan Erdoðan, geçtiðimiz günlerde il baþkanlarý toplantýsýndaki 'Dindar gençlik yetiþtireceðiz' sözlerine gelen tepkilere cevap verdi.
Erdoðan, '1 haftadýr köþelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliðin tinerci olmasýný mý istiyorsunuz? Siz bu gençliðin manevi deðerlerinden kopuk, hiçbir istikameti olmayan bir nesil mi olmasýný istiyorsunuz? Biz sizinle anlaþamayacaðýz. Hem çaðdaþ hem dindar olunamýyor mu? Önce baþýnýzý önünüze eðin ve hem dindar hem çaðdaþ bir nesil nasýl yetiþir bir düþünün. Dindar bir nesil farklý düþüncelere saygýlýdýr. O terbiyeyi alarak yetiþmiþ bir nesiliz.' diye konuþtu.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Ýþte Erdoðan'ýn açýklamalarýndan satýr baþlarý:

Evet bugün 17 ilimizde 52 okulumuzda FATÝH projesi start alýyor, inþallah bu yýlýn Eylül ayýna kadar 3 bin 57 kurumda yani liselerin yarýsýnda FATÝH projesinin kurulumu tamamlanmýþ olacak, 42 bin okulda 5 yüz 70 bin sýnýfta da önümüzde ki sene inþallah hayata geçmiþ olacak. 6 yüz 20 bin akýllý tahtayý da öðrencilerimize, sýnýflara kazandýrmýþ olacaðýz. Bu projeyle artýk okullara deðil, tek tek sýnýflara yüksek hýzlý internet baðlantýsýný da gerçekleþtiriyoruz. Hatýrlarsanýz seçim kampanyasýnda meydanlarda ben size tabletleri gösteriyordum ve artýk gün geldi çattý, bugün bu adýmý atýyoruz.
ÝLK 200 TABLET TESLÝM EDÝLDÝ

Her okula artýk çok fonksiyonlu birtane de döküman kamera kazandýrýyoruz ve her öðrenciye bir tablet bilgisayar daðýtma sözümüzü vermiþtik buradan ilk tablet bilgisayarlarýmýzý da daðýtmaya baþlýyoruz. Sabahattin Zayim Anadolu Lisesi'ne ilk olarak 2 yüz tablet bilgisayarýmýzý vereceðiz. 12 bin 800 adet olarak bugün diðer pilot okullarda da öðrencilerimize teslim ediyoruz, Allah'ýn izniyle bugün itibariyle kara tahta tabirini tarihin tozlu raflarýna kaldýrýyoruz.
Öðrenciyi internetle yani dünyayla biz buluþturduk. Ýnterneti artýk doðrudan sýnýfa ulaþtýrýr noktaya geldik. Bilgisayar ve internet bu ülkenin çocuklarýnýn hizmetine neden sunulmadý.
KÝMSE NÝYET OKUMACILIÐI YAPMASIN

Bu hükümet muhafazakar demokrat bir hükümettir. Dünyanýn hangi ülkesine bakarsanýz bakýn hükümetlerin hedefleri vardýr. Anayasamýzýn 24. maddesini bir okurlarsa devlete nasýl görev verdiðini görürsünüz. Bizim hedefimizin içinde yine söylüyorum; bir haftadýr yürütülen kampanya çarpýtma kampanyasýdýr. Öðrenci formatlamak bizim hedefimiz deðildir. Hiç kimse niyet okuyuculuðu yapmasýn. Nasýl bir Türkiye istediðimiz son 9 yýlda ortadadýr. Engellerin kaldýrýlmasýndan bahsediyoruz. 1 milyona yakýn bilgisayarý okullara kazandýran hükümeti böyle sözlerle eleþtirmek haksýzlýktýr.
DAYATMADAN DEÐÝL DEMOKRASÝDEN YANAYIZ

Bu konularla hükümeti karalamak vicdansýzlýktýr. Benim il baþkanlarý toplantýsýndaki sözlerim açýktýr nettir. Biz bir dayatma arzusunda deðil tam tersine demokrasilerden yanayýz. Bu ülke ne çektiyse öðrencileri formatlamak isteyen ikna odalarýnda zulmeden zihniyetlerden çekmiþtir. Bu ülkede bir dönem kitaplar yasaklandý.
Bu ülkeden insanlarýn manevi deðerlerini öðrenmesi engellendi. Milli deðerlerini öðretenler cinayet iþlemiþ gibi takip edilip mahkum edildi. Öðretim baþka bir þeydir ama eðitim baþka bir þeydir. Gencecik çocuklar sakallarýna býyýklarýna bakýlarak üniversite kapýlarýnda býrakýldý. Köy enstitülerinde eðitmen formatladýlar. Býrakýn bilgisayarý, ýþýðýnda ders çalýþacak gaz yoktu. Yaþlýlarýmýz bunu iyi bilir. Okula tezek taþýdý analarýmýz. Tezek dumanýnda ders dinledik. Biz bunlarý iliklerine kadar yaþamýþ bir nesiliz. Biz 75 kiþilik sýnýflarda okuduk. Ayný dönemde 125 kiþilik sýnýflarda okuyanlar da vardý. Mamak'taki iþçi Ahmet amcanýn oðlunun avukat, hakim olmasýndan rahatsýz oldular. Ayþe teyzemin çocuðu siyasala gidince rahatsýz oldular.
KUSURA BAKMAYIN BÝZ SÝZLERLE ANLAÞAMAYACAÐIZ

1 haftadýr köþelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliðin tinerci olmasýný mý istiyorsunuz? Siz bu gençliðin manevi deðerlerinden kopuk hiçbir istikameti olmayan bir nesil mi olmasýný istiyorsunuz? Biz sizinle anlaþamayacaðýz. Hem çaðdaþ hem dindar olunamýyor mu? Önce baþýnýzý önünüze eðin ve hem dindar hem çaðdaþ bir nesil nasýl yetiþir bir düþünün. Dindar bir nesil farklý düþüncelere saygýlýdýr. O terbiyeyi alarak yetiþmiþ bir nesiliz.
Ýkna odalarýnýn mucitleri kalkmýþ bizi eleþtiriyorlar. Ýkna odalarýna ses edemeyenler bugün bizi karalamaya çalýþýyorlar. Bu ülkenin tüm çocuklarý okuyacak. En iyi eðitimi alacaklar. Dünyanýn deðiþik yerlerine yavrularýmýzý gönderiyoruz.
Demokrasiden geriye gidiþi algýlayanlar hayal kýrýklýðý yaþayacaklar.
Bu akýllý tahtalar 75 milyonun sizlere emanetidir. 75 milyon aþýndan fedakarlýk ederek sizlere bu imkanlarý saðlýyor. Bütün bu emanetlere gözünüz gibi bakmanýzý rica ediyorum.
Bütün bu imkanlar annenizin ak sütü gibi helaldir. Adý güzel kendi güzel bir proje.. Fatih Projesi'nin tüm eðitim camiasýna hayýrlý olmasýný diliyorum.