Merhaba arkadaşlar,
Dreambox 500s cihazım ile beraber verilen adaptörüm 2a çıkışlı bir adaptör ve ilk günden beri donmalar yaşıyordum cihaz eskidikçe donmalar çoğaldı.Denemeler sonunda sorunun adaptör kaynaklı olduğunu anladım.Ben burada adaptör olarak kullandığım pc power supply size de tavsiye ediyorum.eğer elinizde atıl durumda olan bir pc power supply varsa 21 pin kalın soketin yeşil renkli kablosunu siyah renkli kabloya bağlıyorsunuz böylece power supply'in açma anahtarı tetikleniyor.Sarı renkli kablo +12 volt siyah renkli olan ise - (gnd) bunları eski dreambox adaptörünüzün dreambox'a giren ucuna bağlamanız gerekiyor. Ben fan gürültüsünü engellemek için fan kablolarını kestim.Bu kutu en az 8 amper veya daha fazla güç üretiyor ve regüle 12volt çıkış veriyor.Alternatif olarak 5 veya 8 amper çıkışlı güvenlik kamera adaptörü de kullanabilirsiniz onlarda fan yok zaten.Tek dikkat etmeniz gereken husus + ve - kutupları doğru bağlamak.Tabi elinizde bunlar yoksa gidip 3a veya 5a çıkışlı bir dreambox adaptörü de alabilirsiniz ancak ben bu adaptörlerin çıkış güçleri konusunda şüpheliyim.