Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 18/26 İlkİlk ... 891011121314151617181920212223242526 SonSon
253 sonuçtan 171 ile 180 arası

Konu: güncel haberler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yozgat'ta kuş gribi tedirginliği

Yozgat'ın Yerköy İlçesi'nde ölmek üzere olan bir şahin bulundu. Şahin, kuş gribi ihtimaline karşılık incelenmesi için İzmir'e gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ndeki uçamayan ve ölmek üzere olan şahini bulan vatandaşlar, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma da şahini Yerköy İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim etti.

Tarım İlçe Müdürlüğü de ölmek üzere olan şahinin kuş gribi taşıyıp taşımadığını öğrenmek için İzmir Bornova Veterinerlik Araştırma Enstitüsü'ne gönderdi. Şahinin kuş gribi olup olmadığının bilinmediği, sonucun daha sonraki günlerde açıklanacağı bildirildi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İstanbul'u rahatlatan açıklama!

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü adına bir açıklama yapan Uzman Doktor Mehmet Bakır, "Şu ana kadar alınan örneklerin, arasında pozitif örnek yok" dedi.

Dr. Bakır, Cankurtaran'daki Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nde Kuş Gribi ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasının başında, İstanbul'da 7 tane eğitim ve araştırma hastanesinin bu hastalık şüphesi bulunanların gözlem ve tedavisi için görevlendirildiğini ve çalışmaların koordinasyonu için de bir komisyon oluşturulduğunu belirten Bakır, "Bu hastaneler; Haseki, Okmeydanı, Haydarpaşa Numune, Şişli Etfal, Göztepe, Doktor Lütfü Kırdar ve İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'dir. Bu hastanelerde uzman hekimler nöbet tutmaktadır. Hastane başhekimleri de görevleri başındadır. Bugün itibariyle Samatya, Okmeydanı, Göztepe, Haseki, Haydarpaşa Hastaneleri'ne toplam 54 olası şüpheli hasta başvurmuştur. Bu hastaların 26'sı ayakta tedavi görmüş, Yalova'dan gelen 7 kişi de pozitif sonuç çıkmadığı için taburcu edilmiş, 21 kişinin de şüpheleri devam ettiği için, yatırılması uygun görülmüştür. Bu kişilerden örnekler alınmış, tetkik için ilgili laboratuarlara gönderilmiştir. Yaklaşık 24 saat içinde alınacak sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

Şu ana kadar alınan örneklerin tetkikleri tamamlananlarında pozitif örnek çıkmadığını kaydeden Bakır, "Küçükçekmece'de bir aile, yan komşularının kümeslerinde bulunan tavuklar öldüğü için, kendi kümeslerindeki tavukları kesip yemiş. Tarım İl Müdürlüğü'nden ekipler o bölgedeki hayvanları itlaf etti. Bu 15 kişilik aile de Haseki Hastanesi'nde gözetim altına alındı. Kendilerine test yapılıyor. Bir hasta horoz dövüşü yaptıran bir kişiyle tokalaştığı için hastaneye geldi. Gribe tutulmuştu. Biz yine de gözlem altına aldık. Şu ana kadar Haseki Hastanesi'nde 17, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 şüpheli gözlem altında. Bunların tetkikleri devam ediyor" diye konuştu.

Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nin, personeli ile birlikte hazır vaziyette bekletilmekte olduğunun altını çizen Bakır, bu hastaneye, hastalıkları kesin teşhis edilmiş kişilerin yatırılacağını belirtti.

Bakır, personelin izninin kaldırılıp kaldırılmadığı şeklindeki soru üzerine de, "Gerekli nöbet listelerini hazırladık. İhtiyaç duyulmayan personel izinlerini kullanacak" dedi.
    Dr. Bakır, Tarım İl Müdürlüğü'nün, tarım havzaları ile ilgili kontrollere başladığını da sözlerine ekledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ankara'da 3, Van'da 2 kişi pozitif

Sağlık Bakanlığı'ndan son yapılan tahlillere göre 2'si Van'da, 3'ü de Ankara'da olmak üzere 5 kişinin, h5N1 virüsü PCR testi ile ''pozitif'' bulunduğunu bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, bugün saat 14.00 itibariyle Refik Saydam Hıfzıssıhha Viroloji Laboratuvarında 28 numunenin tetkikinin sonuçlandığını, bu tetkiklerden 2'si Van'da, 3'ü de Ankara'da olmak üzere 5 kişinin, h5N1 virüsü PCR testi ile ''pozitif'' bulunduğunu bildirdi.

Buzgan, Erzurum'dan Van'a giderken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mustafa Conkar'ın Ankara Numune Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nde, Muharrem ve İskender Çanal'ın ise Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri sürecek'' dedi.

Van'da yatan hastalardan 9 yaşındaki Ayşegül Özcan ile 3 yaşındaki Yusuf Özcan'ın pozitif bulunduğunu bildiren Buzgan, ''Bu iki vakada, daha önce Doğu Beyazıt'dan müracaat edip Yüzüncüyıl Hastanesi Çocuk Bölümü'nde yatan hastalardır. Bu iki hastanın da daha önceki numuneleri negatif çıktığı halde Ayşegül Özcan'ın iki numunesinde pozitiflik var, Yusuf Özcan'ın ise bir örneğinde pozitiflik var'' diye konuştu.

Ankara'da pozitif çıkan vakalarla ilgili de bilgi veren Turan Buzgan, Beypazarı'nda yaban ördekleriyle temas eden 5 yaşındaki Muharrem Çanal ile 2 yaşındaki İskender Çanal'ın pozitif bulunduğunu bildirdi.

Buzgan, 65 yaşındaki Mustafa Conkar'ın pozitif olduğunu kaydederek, ''Bu kişi Sincan'da yaşıyor ve tavuk temasıyla bu virüsü kapmış'' dedi.

Bu durumda toplam 9 vakanın bulunduğunu belirten Buzgan, bunlardan 5'inin Doğubeyazıt, birinin ise Van kökenli olduğunu kaydetti.

Pozitif çıkan vakaların birinin Sincan, diğer ikisinin de Beypazarı kökenli olduğunu kaydeden Buzgan, bunların hastanelerde müşahede altına alındığını söyledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kayıp hacılarımızdan 6'sı bulundu
    Mekke'de dün şeytan taşlama sırasında meydana gelen izdihamın ardından kayıp olduğu açıklanan 14 Türk hacıdan 6'sına sağ olarak ulaşıldı.
    13 Ocak 2006 10:45

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün meydana gelen izdihamın ardından 14 Türk hacının kayıp olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, ancak bugün itibariyle söz konusu hacılardan 6'sına sağ olarak ulaştıklarını bildirdi. Bu hacıların sağlık yönünden herhangi problemleri olmadığını ifade eden Karaman, şunları kaydetti: ''Şu anda hastane morgunda olayda ölen hacıların kimliklerinin tespit çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar olayda hayatını kaybedenler arasında 5 Türk hacının kimliği tespit edildi. Halen kendilerine ulaşılamayan 8 hacımıza da ulaşmak için çalışmalarımız devam ediyor. Umarım bu hacılarımıza da sağ salim ulaşırız'' Mina'da şeytan taşlama bölgesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen izdihamda şu ana kadar ölenlerin sayısının 369 olduğu ve bunların arasında 5 Türk hacının da bulunduğu açıklanmıştı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Mekke'de ölü sayısı 369, 5'i Türk
    Mekke'de şeytan taşlama sırasında meydana gelen izdihamın ardından ölen Türk hacı sayısının 5'e yükseldiği, toplam ölü sayısının ise 369'a çıktığı bildirildi.
    13 Ocak 2006 09:44

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün öğle saatlerinde Mina'da şeytan taşlama bölgesinde meydana izdihamda iki Türk hacının daha öldüğünün belirlendiğini söyledi.

Karaman, hayatını kaybeden Türk hacıların, İstanbul 15. kafileden Bahattin Kondolot (45) ile İsmail Çetin olduğunu bildirdi. Karaman, izdihamda yaralanan 27 Türk hacıdan 26'sının taburcu edildiğini, hafif yaralı Ümmühan Turan'ın tedavisinin ise hastane sürdürdüğünü kaydetti.

Türk hacılardan 15'nin hala kayıp olduğu bilgisini veren Karaman, ''Kayıp Türkler, Kabe'de yada başka yerde gecelemiş olabilir. Şu ana kadar kendilerine ulaşamadık ama çalışmalarımızı sürdürüyoruz, umutluyuz'' diye konuştu. Karaman, Suudi yetkililerin, ölenler arasında Umre için daha önce Mekke'ye gelen ve vizesi dolan 4 Türk'ün daha olduğunu bildirdiklerini söyledi.

Karaman, bu kişilerin isimlerinin belirlenmesi için resmi makamlarla görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti. İzdihamda, daha önce Aysun Şen, Gülendam Kurt ve Kadir Pınar adlı Türk hacılar yaşamını yitirmişti. İzdiham nedeniyle ölenlerin toplam sayısının da 369'a yükseldiği bildirildi. (

Kullanıcı Bilgi Menüsü

14 Türk hacısından kaber yok
    Mekke'de meydana gelen izdihamın ardından önce 2, sonra 3 Türk hacının öldüğü açıklandı ancak şu ana dek tam 14 Türk hacısından haber alınamadığı açıklandı.
    13 Ocak 2006 07:24

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, izdiham nedeniyle şu ana kadar 3 Türk hacının hayatını kaybettiğinin anlaşıldığını, 14 hacıdan ise hala haber alınamadığını belirtti.

Hastane morglarında kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Karaman, ''Kendilerine ulaşamadığımız 14 Türk hacının akıbeti konusunda henüz net bir bilgi sahibi değiliz'' dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Mina'da kayıp sayısı sürekli artıyor
    Mekke'de şeytan taşlama sırasında ölenlerin sayısı 367'ye, yaşamını yitiren Türk hacıların sayısı ise 3'e yükseldi. Hayatını kaybeden üçüncü Türk hacının da ismi açıklandı:
    13 Ocak 2006 00:02

Suudi yetkililerden edinilen bilgiye göre, izdihamda hayatını kaybeden 367 kişiden 167'sinin kimliği tespit edildi. İzdihamda, Aysun Şen ve Gülendam Kurt ile birlikte Konya 8. kafile 6. gruptan Kadir Pınar adlı Türk hacının da yaşamını yitirdiği açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesi'nde tedavisi süren yaralı Türk hacılardan Şaban Öztürk, olayla ilgili olarak AA muhabirine şunları söyledi: ''Ne olduğunu anlayamadık. Yukarıdan büyük bir grup üzerimize doğru geldi. Çoğunluğu zenci olan bu grup bizi ezdi geçti. Ben altta kaldım ezildim. Sonra bir arkadaşım beni kurtardı. Yaşadığıma şükrediyorum.''

Aynı hastanede tedavisi süren diğer Türk hacı Ümmühan Turan da ezilmekten kurtulamadığını belirterek, ayaklar altında 4 kişinin ölüsünü gördüğünü, bir süre nefes alamadığını, ancak daha sonra kurtulduğunu anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Gedik ise ''İzdihamdan sonra 32 Türk hacı hastanemize geldi. Büyük çoğunluğunu ayaktan tedavi edip gönderdik. Vücutlarında darbeye bağlı ezilmeler vardı. Şu anda iki hastamız dışında diğerlerini taburcu ettik'' dedi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

2 Türk hacının isimleri açıklandı
    Mekke'de Mina'da şeytan taşlama bölgesinde yaşanan izdihamda sonucunda ölen 345 kişinin arasında olan 2 Türk hacının kimlikleri açıklandı.
    12 Ocak 2006 18:49

AA muhabirinin Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Mina'da şeytan taşlama sırasında Cemerat Köprüsü'nde yaşanan izdihamda, İstanbul 15. kafileden Aysun Şen ile Gülendam Kurt yaşamını yitirdi. Olayda 3 Türk hacının da hafif şekilde yaralandığı kaydedildi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Koçyiğit yeni bir ev ve iş sahibi oldu
    Üç çocuğunu kuş gribi nedeniyle kaybeden baba Zeki Koçyiğit, Sağlık Bakanı Akdağ'ın telkin ve vaadleriyle acısını bağrına basıp, mahkemeye gitmekten vazgeçti.
    13 Ocak 2006 00:12

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde üç çocuğunu kuş gribi nedeniyle kaybeden baba Zeki Koçyiğit, mahkemeye vermeye hazırlandığı Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kendisini ziyarete gelmesi ve bazı vaadlerde bulunmasının ardından bu düşüncesinden vazgeçtiğini açıkladı.

Üç çocuğunu kuş gribi nedeniyle kaybeden bağrı yanık baba Zeki Koçyiğit, son olarak hayatını kaybeden küçük kızı Hülya'nın ölümüne kadar kapısını herhangi bir yetkilinin açmamasını, özellikle de hükümet yetkililerinden kimsenin kendisini arayıp sormamasına hayli içerlediğini anlattı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın zamanında kuş gribi bulunduğunu açıklamamasına da kızdığını kaydeden Zeki Koçyiğit, üç çocuğunun ölümüne neden olan bu hastalığı zamanında açıklamayan bakanlığı 'ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermek' suçundan mahkemeye vermeye hazırlandığını bildirdi. Ancak, Hülya'nın ölümünün ardından önce Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker'in ardından da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın evine kadar gelerek başsağlığı dileklerinde bulunması ve acısını az da olsa paylaşmalarının kendisini rahatlattığını ifade etti. Kendisine kadrolu iş, bir ev ve 9 gün verdiği yaşam mücadelesini kazanan oğlu Hasan Ali'nin okul masraflarını karşılama sözü veren Bakan Akdağ'ı mahkemeye vermekten son anda vazgeçtiğini anlatan baba Zeki Koçyiğit, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ gelmeseydi kesinlikle kendisini mahkemeye verecektim. Ama gelince bu fikrimden vazgeçtim. Geç geldi ama olsun sağolsun bizimle yakından ilgilendi, bana kadrolu bir iş, bir daire ve oğlum Hasan'ın da eğitimini karşılayacağının sözünü verdi. Eğer gelmeseydi kesinlikle kendisini mahkemeye verecektim." dedi.

"KESİLEN TAVUKTAN YEĞENLERİM DE YEDİ AMA BENİM ÇOCUKLARIM HASTALANDI"

Evinde besleği 8 tavuktan ikisinin 28 Aralık 2005 günü hastalandığını belirten baba Zeki Koçyiğit, bu tavukları kendisinin kesip yediklerini ve herhangi bir rahatsızlık olmadığını, ancak iki gün sonra rahatsızlanan diğer tavuğu oğlu Muhammet Ali ile kızı Fatma'nın birlikte kesip tüylerini yolduklarını, akşam da misafirliğe gelen kardeşleri ve yeğenleri ile birlikte yediklerini bildirdi. Ancak yenilen tavuktan sadece kendi çocuklarının rahatsızlandığını söyleyen baba Koçyiğit, "O gün evde toplam 12 kişi vardı. Kardeşimin çocukları da bizdeydi, onlar da bu tavuktan yedi. Ama kimse rahatsızlanmadı. Sadece benim çocuklarım hastalandı. Önce Muhammet Ali rahatsızlandı onu doktora götürdük geldik, bu kez de Fatma ve Hülya sırayla hastalandılar. Bir anda şok oldum bu başıma gelen nedir diye. Yediğimiz tavuk bize zehir olmuştu. Çocukları alıp tekrar hastaneye gittik oradan da Van'a gönderdiler. Ardından Hasan Ali'de hastalandı. Onu da hemen Van'a götürdük. Ama ne yazık ki canımdan çok sevdiğim çocukların Muhammet Ali, Fatma ve Hülya birer gün aralıklarla hayatlarını kaybetti. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Bir tavuk yedik ocağımız battı. Bu nasıl bir iştir anlamadım. Yediğimiz tavuk zehir oldu. Artık değil tavuk eti yemek el bile vuramam. Şuan tavuk görsem bile 7 metre öteye kaçıyorum. Bundan sonra tavuğa dokunmakta, yemekte bana haram olsun." şeklinde konuştu.

ALİ HASAN GÖZLERİNİ AÇAR AÇMAZ HASTANEDE YUMURTA YEDİ

Bu arada baba Zeki Koçyiğit'in 'Tavuk bana haram olsun' sözlerine karşılık 9 gün Van 100 Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde verdiği yaşam mücadelesini kazandıktan sonra sağlığına kavuşarak evine dönen minik yavru Ali Hasan ise, tavukları sevdiğini, en çok sevdiği yemeğin de yumurta olduğunu söyledi. Minik Hasan Ali'nin tedavi gördüğü hastanede gözlerini açtığında ilk istediği yemeğinde yumurta olduğu öğrenildi. Amca İbrahim Koçyiğit, "Hasan hastanede gözlerini açar açmaz acıktığını ve hemen yumurta istediğini söyledi. Doktorlarından izin aldıktan sonra Hasan hemen yumurta yedi." ifadelerini kullandı.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yunan Gemisi Boğaz'da karaya oturdu
    Yunanistan bandıralı ''Anangel Dynasty'' adlı yük gemisi, Çanakkale Boğazı Nara Burnu Feneri önlerinde karaya oturdu.
    13 Ocak 2006 10:30

AA muhabirinin edindiği bilgi göre, Brezilya'nın Tubarao Limanı'ndan Romanya'nın Constanza Limanı'na 164 bin 993 ton demir cevheri taşıyan, 288 metre uzunluğundaki yük gemisi, Çanakkale Boğazı'nın manevra yapılması en güç noktalarından biri olan Nara Feneri önlerinde karaya oturdu. Gemide bulunan kılavuz kaptanının durumu telsizle Gemi Trafik Hizmetleri'ne (VTS) bildirmesinin ardından, ''Söndüren-4'' ve ''Kurtarma- 4'' adlı römorkörler ile Kıyı Emniyeti ve Gemi İşletmeleri'ne ait bir bot olay yerine sevk edildi. Yetkililer, gemi kaptanının henüz yardım talebinde bulunmadığını, kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalıştığını belirterek, yapılan ilk incelemelere göre geminin gövdesinde herhangi bir yırtık bulunmadığını ve çevre kirliliği yaratmadığını kaydettiler

Sayfa 18/26 İlkİlk ... 891011121314151617181920212223242526 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri