Fatih Akyel resmen Trabzonsporlu oldu
Milli oyuncu Fatih Akyel bugün saat 13.30’da Mehmet Ali Yýlmaz Tesisleri’nde düzenlenen imza töreni ile kendisini bir yýlý opsiyonlu olmak üzere 2,5 yýllýðýna Trabzonsporlu yapan sözleþmeye imza attý. Fatih, ayný zamanda takýmýmýzýn devre arasýnda gerçekleþtirdiði ilk transfer oldu.

‘En iyi futbolumu burada oynayacaðým’
Törende konuþan Fatih, “Büyük bir camiaya geldim. Türkiye’nin dört büyük takýmýndan biri olan Trabzonspor’da olmaktan çok mutluyum. Geçmiþ tecrübelerimden de yararlanarak en iyi futbolumu burada oynamaya çalýþacaðým ve Trabzonspor camiasýna kendimi oynadýðým futbolla sevdirmek istiyorum.” dedi.

‘Futbolu Trabzonspor’da býrakmak istiyorum’
Fatih, bundan sonra artýk hedefleri arasýnda Avrupa’ya transfer olmanýn yer almadýðýný vurgulayarak, “Milli takým formasýný yeniden sýrtýma geçirmek istiyorum ve futbolu Trabzonspor’da býrakmak istiyorum” açýklamasýný yaptý.

‘Sýkýntýlar geride kaldý’
Geçmiþte Trabzonspor taraftarlarýyla yaþadýðý probleme de deðinen Fatih, “Maçlarda beyin yorgunluðu ve stresten bu tür þeyler olabiliyor. Ben sarf ettiðim sözlerden sonra özür dilemiþtim. Bence o dönemlerde de bu sözler biraz abartýlmýþtý. Ancak þimdi bütün sýkýntýlarýn geride kaldýðýný düþünüyorum çünkü taraftarlar beni çiçeklerle karþýladýlar” diye konuþtu.

‘Hocamýz Fatih’te karar kýldý’
Baþkan Yardýmcýsý Ýbrahim Ethem Hacýosmanoðlu ise imza töreninde yaptýðý açýklamada, “Türk Milli Takýmý’na kadar yükselmiþ ve büyük baþarýlar elde etmiþ olan Fatih’i hocamýzýn raporu doðrultusunda transfer ettik. Fatih’in oynadýðý mevkide eksiðimiz olduðunu tespit eden hocamýz Fatih’te karar kýldý.” dedi.

Trabzon’da ikinci yükselme devri
Kendileriyle yaptýklarý görüþmede Fatih’in ikinci yükselme devrini Trabzonspor’da yaþamak ve milli takýma geri dönmek istediðini söylediðini belirten Hacýosmanoðlu, “Bu transferin önce Trabzonspor’a sonra da Türk futboluna hayýrlý olmasýný diliyorum” diye konuþtu.

UEFA Kupasý ve UEFA Süper Kupasý baþarýlarý
Futbola Galatasaray’ýn altyapýsýnda baþlayan Fatih Akyel, 1996’da profesyonel oldu. Bir sezon sonra takýmýn ilk onbirinde yer buldu. 5 sezon oynadýðý Galatasaray’da 100’ün üzerinde lig maçýna çýktý. 2000 senesinde UEFA Kupasý’ný ve UEFA Süper Kupasý’ný kazanan kadroda yer aldý.

4 sezonda 3 kulüp
2001/02 sezonu baþýnda Ýspanya’nýn Mallorca kulübüne transfer olan Fatih, ligde maç oynamadan Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fatih, Fenerbahçe’de forma giydiði dört sezonda 60 lig maçý oynadý ve 2004/05 sezonunun ikinci yarýsýnda takýmdan ayrýlarak Almanya’nýn Bochum takýmýna transfer oldu.

Kasým’da PAOK’dan ayrýlmýþtý
Fatih Bochum’da bir maçta forma giydi ve geçen yaz baþýnda Yunanistan’ýn PAOK Selanik takýmýyla üç yýllýk sözleþme imzaladý. Kasým ayýnýn sonlarýnda takýmdan ayrýlan Fatih, altý maçta görev aldý.

64 kez milli oldu
64 kez A Milli formayý giyen 28 yaþýndaki oyuncu, 2000’deki Avrupa Futbol Þampiyonasý’na ve 2002’deki Dünya Kupasý’na katýlan milli takýmýmýzýn kadrosunda da yer almýþtý.

Kariyeri

1996/97 (1) Galatasaray 0/0
1996/97 (2) Bakýrköyspor (Kiralýk)
1997/98 Galatasaray 31/5
1998/99 Galatasaray 30/3
1999/00 Galatasaray 17/0
2000/01 Galatasaray 27/0
2001/02 (1) Mallorca 0/0
2001/02 (2) Fenerbahçe 15/0
2002/03 Fenerbahçe 25/0
2003/04 Fenerbahçe 19/0
2004/05 (1) Fenerbahçe 1/0