Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: ABD Planý Týkýr Týkýr Ýþliyor......

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart ABD Planý Týkýr Týkýr Ýþliyor......

ABD Planý Týkýr Týkýr Ýþliyor......

Kamu Düzeni ve Güvenliði Müsteþarý Özçelik’in, MGK toplantýsýndan sonra apar topar Erbil’e uçmasý Ankara’yý hareketlendirdi.

Barzani, Türkiye’ye plebisit önerecek
    Mesut Barzani, Kuzey Irak’ýn Türkiye’ye baðlanmasý ve bunun için bir plebisit önerisi ile Ankara’ya gelmek istiyor. En büyük sýkýntýsý ise her zaman olduðu gibi Türk Silahlý Kuvvetleri. Barzani, “güvence”yi birinci þart olarak öne sürüyor.
    TSK, görüþmeyi kabul edecek mi?
    Genelkurmay Baþkaný Necdet Özel, kahve teklifini kabul ederse Barzani kendine güvence almýþ sa-yacak. Stratejistler, öneriyi “Kuzey Irak’ýn Türkiye’ye deðil, Güneydoðu’nun Barzani’ye baðlanmasý” olarak deðerlendiriyor.
    “Ekonomik bölge” sýnýrlarý deðiþtirir
    ABD Ankara eski Büyükelçisi Pearson’ýn, “Anadolu’nun güneyi, doðusu ve Kuzey Irak’ý alýrsanýz, tek bir ekonomik bölge olduðunu görürsünüz. Kuzey Irak, Türkiye ile ABD arasýnda fay hattý olmamalý” dediðini de hatýrlatalým.

Ahmet Takan
    Týkýr týkýr iþleyen ABD planý...

Genelkurmay Baþkaný Necdet Özel, Barzani’nin “bir fincan kahve içme” teklifini kabul edecek mi?
    Bu can alýcý soruyu Genelkurmay Baþkanlýðýnda yetkili ve ilgili birime ilettim, cevap bekliyorum.
    AKP iktidarýnýn Barzani’ye dayanan açýlýmý için Kamu Düzeni ve Güvenliði Müsteþarý Murat Özçelik, MGK toplantýsýndan sonra apar topar Erbil’e gitti. Özçelik, neredeyse Barzani’nin sülalesi ile görüþtü.
    Murat Özçelik Erbil’den nelerle dönecek?
    Genelkurmay Baþkanlýðýndan, sorumuza cevap belki de Özçelik’in dönüþü ile gelir.

KDGM Müsteþarý’nýn Erbil’den dönüþünü beklemeden biz kulaðýmýza gelen saðlam bilgileri aktaralým...

Baþkentin AKP kulislerinde konuþulanlara göre;
    Barzani, Kuzey Irak’ýn Türkiye’ye baðlanmasý ve bunun için bir plebisit önerisi ile Ankara’ya gelmek istiyor. Önermek istediklerinin arasýnda serbest ticaret bölgesi de var. Barzani’nin en büyük sýkýntýsý ise her zaman olduðu gibi Türk Silahlý Kuvvetleri. Barzani, “güvence” yi birinci þart olarak öne sürüyor. Necdet Özel, kahve teklifini kabul ederse Barzani kendini güvence altýna almýþ sayacak.

TSK’nýn bugüne kadarki Barzani’ye karþý katý ve tavizsiz tutumu deðiþir mi?
    Murat Özçelik belki baþka formüllerle de Erbil’den dönmüþ olabilir..
    Stratejistler, Barzani’nin plebisit önerisini “Kuzey Irak’ýn Türkiye’ye deðil de, Güneydoðu’nun Barzani’ye baðlanmasý” olarak deðerlendiriyorlar.
    Kafayý kurcalayan sorular o kadar çok ki..

Tezgahlarýn gerçek fotoðrafýný görmek için yine biz hafýzamýzý tazeleyelim ve 2003 yýlýna gidelim.
    1 Mart tezkeresinin harareti daha dinmemiþken o zaman Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sedat Ergin’in 20 Haziran 2003 tarihinde ABD Ankara Büyükelçisi Robert Pearson ile yapmýþ olduðu uzun söyleþiden aktaralým:
    “Türk-ABD iliþkilerindeki fay hattý Kuzey Irak mý?
    Olmamalý... Çünkü, Irak’ýn kuzeyi üzerinde berrak bir perspektif paylaþmamýz gerekir. Anadolu’nun güneyini, doðusunu ve Kuzey Irak’ý alýrsanýz, tek bir ekonomik bölge olduðunu görürsünüz. Bütün ulaþým yollarý, haberleþme hatlarý, petrolün sevki, hep bu yönde gidiyor. Salt navlun maliyeti açýsýndan baktýðýnýzda diðer yollara kýyasla bu güzergahýn daha cazip olduðunu görürsünüz.
    Gerçek þu ki, ortak bir yaklaþýma odaklanmamýz gerekiyor. Bu odaklanma içinde, Irak’ýn kuzeyinde Türk yatýrýmlarýný, petrol ticaretini artýrarak, yerel düzeyde ticareti teþvik ederek, sadece o bölgeye deðil, ayný zamanda Güneydoðu ve Doðu Anadolu’ya da refah getirebilirsiniz. Kuzeyi, Irak’ýn en istikrarlý bölgesidir. Sonuçta ayaðýnýzý saðlam bastýðýnýz bir yer edindiðinizde, ülkenin diðer bölümleri de istikrar kazandýkça, Türkiye de, Türk þirketleri de daha iyi bir konum elde edeceklerdir. Benim kaygým þu noktada: Eðer Türkiye ve ABD olarak Kuzey Irak’ýn güvenliði konusunda farklý görüþlere sahip olursak, bu durum iki ülke ve iki bölge arasýnda ortak ticaret ve yatýrým perspektifini de zedeler. Ama uzun döneme dönük paralel bir yaklaþým geliþtirirsek, ekonomik güvenlik herkes için daha saðlam bir güvenlik anlamýna gelir. Bu noktada biraz endiþe taþýyorum. Ama bence Kuzey Irak, Türkiye ile ABD arasýnda bir fay hattý olmamalý.”
    Gördünüz mü týkýr týkýr iþleyen ABD planýný!..

Hatay’daki esrarengiz kamplar
    James Bond filmlerine taþ çýkaran haberler okuyoruz Hatay’daki esrarengiz Suriyeli kamplarý ile ilgili.
    Öncelikle istihbarat ve güvenlik birimleri de Hatay’da Suriyelilerin barýndýrýldýðý 5-6 kamp olduðunu ve bunlardan Apaydýn ve Kuyubaþý’nýn askeri nitelikte olduðunu belirtiyorlar. Ajan kaçýrma filmlerini seyrederken TBMM Ýnsan Haklarý Komisyonu ve CHP Hatay Milletvekili Refik Eryýlmaz’ýn, yaptýðý incelemelerden sonra YENÝÇAÐ’la paylaþtýðý izlenimlerini aktarayým:
    “Benim orada tespit ettiðim birkaç ilginç þey þu; Burada yerel gazetelerde bu kamplar oluþturulurken buraya Ýngiliz ve Amerikan elçilik temsilcilerinin gelip keþif, inceleme yaptýðýný duyduk. Yayladað Kaymakamýna ’doðru mu’ dedim. Bunu teyit etti. ’Niye geldiler’ dedim. Dedi ki, ’Suriye’deki vatandaþlarýný nasýl tahliye edebiliriz diye geldiler’. ’Oraya gelmiþler. Madem ki bunun için gelmiþler. Yayladaðý’ndan hiç ABD’li veya Ýngiliz vatandaþý tahliye oldu mu’dedim, ’yok’ dediler. Zaten onlarýn hava ve deniz yoluyla Suriye’den tahliye olduðunu herkes biliyor. Yayladaðý’ndan bunlarýn gitmesi pek mantýklý deðil. Bütün AKP’li komisyon üyeleri oradaydý sorduðum zaman. Teyit eden Yayladað Kaymakamý. ’Evet’dedi. Buraya Ýngiliz ve Amerikan elçiliklerinden yetkililer geldi dedi.”
    Gördüðünüz gibi; rejisörler boþ durmuyor!...

Yeniçað..
    Konu Cevabverilecek tarafýndan (02-03-2012 Saat 19:54 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Malesef dünyanýn 100/ 90. hükmeden bir ülke tabiki plan týkýrýnda olacak, arkadaþlar ben ne amerikayý nede amerikan yanlýsýný asla sevmem sevmiyecemde, çok özürdilerim affýnýza sýðýnarak bir þey söylemek istiyorum, hani bilirsiniz bizde çok meþhur ve çok güzel atasözleri var.. E olana S vuran çok olur. derler ya buda böyle bir þey iþte,, amerika ne isterse yaptýrýr, buda yetmiyormuþ gibi þimdi hatay samandaðý ilçesin. hava üssü kuruyor, kim neden niye izin veriliyor bu gavvat amerikalýlara anlamýyorum, neymiþ savunma filosu kuruyormuþ, kimi kimden koruyacaksýn. benim baþ düþmaným sensin sana güvenirmiyim, amerikanýn çýkarý için yer tahsis edip hibe edecek eee neymi savunma filosuymuþ, hadi ordan, þahsi çýkarý ve orta doðu için yer tahsis edildi. amerikaya boyun eyenlere utansýn, kula kulluk yakýþmýyor dostum yakýþmýyor selametle.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu amerika daha çok karýþtýrýr ortalýðý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Sayýn Cevabverilecek dost,bu güzel paylaþým için teþekkürler!Emperyalist güçlerin planlarý hep uzun vadelidir.Önce karmaþa yaratýp sonra da orada hakem olmayý,diklenen ulusalcýlarý bertaraf etmeyi,ama E olmayý kabullenenlere de semer vurmayý pek severler.
    Bu ülkenin E olmayý kabullenenlerden kurtulmasý dileðimle.Atatürkle kurtulmuþtu.Bir kez daha niye olmasýn!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri