Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Salatalığın sayısız faydaları

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Salatalığın sayısız faydaları

Karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktüren salatalığın idrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı attığı belirtildi. Tüketici Hakları Derneği Samsun Şubesi Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, salatalığın kanı temizlediğini, karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğünü ifade ederek, idrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı attığını söyledi.

İçeriğindeki bol kükürtle kanı temizleyen salatalığın ciltteki ter bezlerini de çalıştırdığını kaydeden Dr. Dinççağ, "Salatalık bol vitamin ve madeni madde verdiği için cildin taze ve pürüzsüz olmasını sağlıyor. Cildi bir tonik kadar temizliyor. Et yemeklerinin verdiği susuzluğu kesiyor. Sıcak bir havada, iç ısısı dış ısıdan 20 derece daha düşük olduğundan serinletici özelliğe sahip. Kabızlığı önlediği gibi, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta biriken suyun atılmasına yardımcı oluyor. Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı etkili olan salatalık, vücudun enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırarak kolesterolü düşürüyor" diye konuştu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

valla bende salatalık hastasıyım ben boşu boşuna yiyorum derdim ama faydalarını görünce şok oldum artık daha çok yiyecem

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri