12 Mar 2012 01:19 Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Galatasaray eski baþkaný Adnan Polat, Kanaltürk ekranlarýnda yayýnlanan Telegol programýna önemli açýklamalarda bulundu.
![]()
Kendisi hakkýndaki iddialara cevap veren Polat, baþkanlýk sürecinde yaþadýklarýyla ilgili de önemli açýklamalarda bulundu.
Programa katýlma nedeni olarak son dönemde çok fazla üzerine gelinmesini gösteren Polat, "Sessiz kaldýkça suçlamalarý kabul ediyormuþ gibi bir ortam doðdu. 15 Ocak'tan bu yana benim baþýma gelen piþmiþ tavuðun baþýna gelmemiþtir. Stat açýlýþýndan beri saldýrý altýndayým, bunun sebebini bilmiyorum." þeklinde konuþtu.
"STATLAR KADAR ÝNSANLAR DA..."
Statlarýn yarý yarýya seyircili olduðu dönemi kendisinin bitirdiði iddialarýný da yanýtlayan Polat; "Evet ben o zaman ilk uygulayan isimdim. Sanýyorum bir Beþiktaþ derbisine denk gelmiþti. Statlara kalite gelmeliydi. Ancak statlar kadar insanlar da kaliteli olmalý. Geçen sezon Eskiþehir maçýnda Batuhan'ýn kafasýna þiþe gelmiþti. Biz o görüntüleri polise teslim ettik. Eskiþehir taraftarýnýn içinden biri atmýþtý þiþeyi fakat asla bulunamadý bu kiþi." dedi.
"TRÝBÜN GRUPLARI DAHA GÜÇLÜ"
Tribünler ile yönetim arasýndaki iliþkiye yönelik bir soru üzerine; "Ben tribünlerden gelen bir insaným. Ýlk maça gidiþim 10 yaþýndayken Ali Sami Yen'in açýlýþ maçýydý. Dolayýsýyla tribünlerde neler olduðunu iyi bilirim. Eskiden yöneticiler ile tribün gruplarý arasýnda iliþkiler daha fazlaydý. Þimdi gruplar ekonomik olarak güçlendi. Baðýmsýz olarak kendini döndürebiliyor." dedi.
Kaynak: Sat Cafe uydu cafesi Türkiye'nin En Güncel Uydu Forumu Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
"ÞÝKE VE TEÞVÝK ESKÝDEN VARDI"
8-0'lýk Ankaragücü maçýyla ilgili ortaya atýlan iddialara deðinen Adnan Polat, "Bu maçla ilgili ne etik dýþý, ne de ahlak dýþý hiç bir durumumuz olmamýþtýr. Ýnsanlar 8-0'a takýldý. Averajla þampiyonluk kaybetmek büyük bir hayal kýrýklýðýdýr bunu anlayabiliyorum." diyerek þike iddialarýnýn gerçeði yansýtmadýðýný söyledi.
"Futbolda þike ve teþvik primi 90'lý yýllarda vardý" diyen Polat, "Özellikle teþvik priminin alenen yapýldýðýný biliyorum. Ben 4 tane þampiyonluk yaþadým. Bir tanesi Beþiktaþ ile çekiþtik. Averajla þampiyon olduk. Bir tanesinde Fenerbahçe-Denizli maçý berabere bitti, olay oldu. Bir tanesinde de 6 hafta kala hoca býraktý gitti, biz hocasýz þampiyon olduk" diye konuþtu.
"AZÝZ YILDIRIM'IN STRATEJÝSÝ YANLIÞ"
Þike soruþturmasý kapsamýnda tutuklu olarak yargýlanan Aziz Yýldýrým'ýn doðru bir savunma stratejisý izlemediðini söyleyen eski baþkan, "Aziz Bey Galatasaray'a, Beþiktaþ'a ve Trabzonspor'a saldýrmaktan ziyade kendini savunmalý. Bu yanlýþ bir strateji, yanlýþ yönelendirilmiþ olduðunu düþünüyorum." dedi.
Soruþturma kapsamýnda ortaya çýkan tapelerdeki küfürlü konuþmalara da açýklýk getiren Adnan Polat, "Mahmut Özgener ile iliþkim iyiydi. Yüz yüze geldiðimizde iliþkimiz abi-kardeþ iliþkisi gibiydi. Tapelerdeki konuþmalarýný bana deðil ona sormanýz gerekiyor. Özgener federasyonunun Türk futbolunu nereye getirdiði ortada. Her organizasyonu evimizden izliyoruz" diyerek Özgener'i eleþtirdi.
"APPÝAH'IN POZÝSYONU GOL OLSA..."
2006 yýlýndaki þampiyonluðun nasýl geldiðini anlatan Galatasaray eski baþkaný, "Göreve geldikten sonraki gün Fenerbahçe maçýmýz vardý. 4-0 ya da 4-1 kaybettik o maçý. O gün orada hem taraftarýmýza hem de bize eziyet çektirildi. Ben de çýkýþta sinirlendim, "F.Bahçe bizi yendi ama biz 20.45'te biz þampiyonuz" dedim. 20.45'i hem taraftarý hem de futbolcuyu motive etmek için söyledim. Daha sonra 6 haftalýk bir süreç yaþadýk. Þampiyonluktan sonra eve gittim, yattým, uyudum. 10 günlük bir dinlenmeye çekilmiþtim. O maçta insiyatif Fenerbahçe'deydi. Appiah'ýn pozisyonu gol olsa bunlar konuþulmuyordu. Fenerbahçeli oyuncularýn ellerini ayaklarýný da mý biz baðladýk?" diyerek Denizlispor'a teþvik primi gönderildiði iddialarýný yanýtladý.
"AZÝZ YILDIRIM'IN YERÝNDE OLSAM, CAMÝA BENÝ GÖMMÜÞTÜ"
Baþkanlýðýnýn son döneminde mali yönden ibra edilmemesi hatýrlatýlan Adnan Polat, "Ben yolsuzluða bulaþan hiç kimseyi Galatasaray'ýn içinde tutmadým. 1 lira dahi olsa kimsenin gözünün yaþýna bakmadým. Yeni yönetime de o kimin neden iþten çýkarýldýðýna dair raporu sundum. Fakat þimdi duyuyorum ayný insanlar tekrar kulübe dönüyor. Þeffaflýk ve denetim benim birinci kuralýmdý. Ben kesinlikle kanun ve spor etiðinin dýþýna çýkmazdým. Aziz Yýldýrým'ýn yerinde ben olsaydým camia beni Metris'in tabanýna gömmüþtü. Camia dediðim az önce bahsettiðim liseciler. Benim dönemimi araþtýrýyorlar zaten 8 aydýr zaten. Ama Ultraslan ve Galatasaray taraftarý bana her zaman sahip çýkmýþtýr." diyerek kendisini savundu.
"MAKBUZ KAYBOLDU, YA DA BÝRÝLERÝ YOK ETTÝ"
Denizlispor'a teþvik primi gönderildiði ve bu teþvik primi ile ilgili Bülent Tulun'dan bir mektup aldýðý idialarýna da yanýt veren eski Galatasaray baþkaný, "Bülent Tulun'dan bana herhangi bir mektup gelmedi. Ben mektubu polisler benim evime gelince öðrendim. Böyle bir durumdan haberim yok. Zaten bana öyle bir mektup gelmiþ olsaydý ben açýklardým. Neden saklayayým? Bakýyorsunuz muhasebe kayýtlarýnda bu para gözüküyor. Fakat makbuzu yok. Onlarca denetimden geçtik o günden bu yana. Mali kongrede ibra edildik. Galatasaray kulübü o günden bu yana 3 kez taþýndý. Makbuz ya o sýrada kayboldu ya da birileri yoketti o makbuzu" diye konuþarak kendisinin bu konuda herhangi bir endiþe duymadýðýný dile getirdi.
"ASIL SIKINTI LÝSECÝLERÝN OLMASI"
Liseli olmadýðý için Galatasaray baþkanlýðý döneminde ekstra zorluklar yaþadýðý öne sürülen Polat, "Galatasaray'da bir liseli lisesiz ayrýmý var ama asýl sýkýntýlý olan durum lisecilerin olmasý. Bunlar Galatasraay'dan maddi manevi çýkarý olan 500 kiþi. Kongrede bana karþý baðýran çaðýran insanlar da bunlar. Sanýyorum onlarýn ayaðýna bastým. O yüzden bana karþý savaþ açtýlar. Yeni tüzük yapma dediler bana. Galatasaray'ýn tüzüðü 1930'lardan kalma. Ben yeni tüzüðe yüzde 3 dýþarýdan üye alma maddesi koyacaktým. Böylece Galatasaray SK, Galatasaray lisesi duvalarý dýþýna çýkacaktý. Bu da bazý kesimleri rahatsýz etti ve bana karþý bir haçlý seferi baþlatýldý" sözleriyle Sarý Kýrmýzýlý camiayý Galatasaray lises dýþýndakilere açmak istediði için saldýrýya uðradýðýný ifade etti.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri