arkadaşlar yukarıdaki yazıyı yazan haluk gtbk isimli şahsın yazılarını okurken dikkatli okuyunuz...kendisi sünneti değersiz kılmak için var gücü ile çalışmakta...peygamber efendimizi söylemekte ama sadece "peygamberimiz" demekte...onun yaptıklarından uyguladıklarından bahsetmemekte...
biliyorum kabak tadı verdi ama tutamıyorum onun bu tarz yazılarını görünce kendimi. bişeyler yazıp uyarmak istiyorum milleti.
öyle ezbere yazdığımda anlaşılmasın, her yazdığını okuyorum bu adamın sonra uyarıyorum...yukarıdaki yazının son paragrafında niyetini açıkça anlatmış... diyorki kısaca, sadece kurana bakın...başka bişeye bakmayın... eee tamam kurana bakalım.bakalımda hani sünnet? hani hadis? Peygamberimiz (sav) Efendimiz “Ashabım yıldızlar gibidir , hangisine uyarsanız hidayet bulursunuz” buyurmamışmıdır? kuranda bu yazmıyorsa peygamberin sözünü dikkate almayacakmıyız? dikkate almadığımız takdirde bunun ile ilgili ayet yokmudur kuranı kerimde?
amacın nedir bilader? şimdi seni düşünmeye davet ediyorum? peygamberin hadislerinden neden bahsetmiyorsun?
sahabi efendilerimiz hakkındaki hadislerinden?
veliler hakkındaki hadislerinden?
namazın 5 vakit olması hakkındaki hadislerinden...
mirac mucizesi hakkındaki hadislerinden.
niye bunlardan bahsetmiyorsun? bırak bahsetmeyi bazıları inkar bile ediyorsun...
hatırlıyorum mirac için masal demiştin... namaz için günde 3 vakit, 5 vakit değil demiştin...
sen milleti kendi fikirlerinle düşünmeye davet ederken bende milleti böyle söylediklerin hakkında düşünmeye davet ediyorum...
ayrıca özgürlük konusunda öğretmen-öğrenci-sınav hakkında bir benzetme yapmışsın...
senin gibi birinden böyle basit bir benzetme beklemezdim...şaşırttın beni.
öğrencilere öğretmen nasıl gerekli görüyorsan, velileri, sahabileri neden öğretmen olarak görmüyorsun? insanlar onlardan şefaat istemiyorki? onların yüzü suyu hürmetine allahtan istiyor...allah katında en sevgili kullar takvası, ahlakı yüksek olanlar değilmi? öyle insanların etrafında meclisinde bulunmak hayır değilmi? yararlı değilmi?
nasıl tinercinin yanında bulunursan bir gün tinere başlayabileceğin gibi, hayırlı insanların yanında bulunmak onların sohbetinden faydalanmak seni hayırlı yapmazmı?
mevlana celalettin rumi gibi bir şahsiyetin dergahında bulunmak adamı hayırlı yapmazmı? bunlar ve buna benzer dergahlardan çıkanlar anadoluda islamın yayılmasını sağlamamışlarmıdır? bunlar anadolunun manevi fatihleri değilmidir? bunların talebeleri kuranın zıttınamı hareket etmiştir. bu talebeler ve hocalar cehennemlikmidir?
saidi nursinin kitapları için bile kurana şirk demiştin? allah allah yahu...aklım almıyor yazdıklarını?
açıkça söylesene sen kendini? hangi mezheptensin? yada mezhepleri kabul etmiyormusun? nedir?
kendini anlatta bir anlayalım senin yahu...
anlayalımda yazımı turamı belli olsun...

Teşekkur:
Alıntı

Yer imleri