beyaz tv ve bursa olay tv hiçbir şekilde sinyal alamıyorum diğer kanallarda hiçbir sorun yok sinyal 75..80 civarı kablo bağlantılarını yeniledim dayzeg yeni aldım sorun nerde olabilir :49:
beyaz tv ve bursa olay tv hiçbir şekilde sinyal alamıyorum diğer kanallarda hiçbir sorun yok sinyal 75..80 civarı kablo bağlantılarını yeniledim dayzeg yeni aldım sorun nerde olabilir :49:
Konu kirmastılı tarafından (25-03-2012 Saat 22:08 ) değiştirilmiştir.
Her şeyi yenilediysen,yapacak bir ayar daha var:LNB ince ayarını yapmak.Sinyal seviyeleri de çok yüksek değil.Neden % 100 değil?Dost bunları salt lâf olsun diye yazmadım.Gerçekten çıkmayan frekansları baz alarak LNB den ince ayar yapmalısın.Kolay gelsin.![]()
ilk önce kablo isnyal seviyesi ve kalitesini ölç 11804 v24444 de lnb ince ayar yap ince ayar yaparken kablon 2 metre olsun çanak anteni kur ve sinyal sevilerini not al sonra 2 metre lik kabloyu çıkart gerçek kablonu tak 2 kabloda farka bak evdeki kablon seviyerini 2 metrelik kablonun sinyalından çok düşükse kabloyu değiştir eger aynısa ince ayar yap kur çanağını. lnb ince ayarı lbn o merkezi kuzeybatıyı görecek biçimde ayarla ( lnb giriş tarafı güneydogu yönünde olcak ben öyle ayarlıyom
lnb nın alt ust bantlarından bırıde arızalı olabılır ınce ayar yaptıktan sonra yayın gelmesse lnb yı degıstır 3 db nex al kesın cozulur bende oyle cozdum kolay gelsın
arkadaşlar teşekkürler ince ayar sorunu çözdü
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri