REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
11 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Balcılara Büyük Şok

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon2 Balcılara Büyük Şok

rtük, bazı bal markalarının görsel işitsel medya kuruluşlarındaki reklamlarını durdurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (rtük), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tespitleri üzerine bazı bal markalarının, görsel ve işitsel medya kuruluşlarındaki reklamlarını durdurdu.

rtük'ün yazılı açıklamasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce yürütülen denetim ve kontroller sonucunda medya organları vasıtasıyla satışı yapılan, "Balderesi, Bal Teknesi ve Osmanlı Bal Evi" markalı ürünlerin sağlık için tehlikeli madde riski barındırdığı konusunda önemli şüpheli durumlar ve deliller tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 21'inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan, 'Gıda, Bakanlıkça belirlenen şartlara uygun olsa bile, gıdanın güvenilir olmadığına dair yeterli şüphe veya sebebin oluşması durumunda, Bakanlık söz konusu gıdanın piyasaya arzını kısıtlayabilir veya piyasaya arz edilen gıdayı toplatabilir' hükmü gereği yukarıda ismi verilen markaların ürünlerinin şüpheyi oluşturan durumlar ortadan kalkana kadar piyasaya arzının durdurulmasına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca karar verilmiş olup, 'Balderesi, Bal Teknesi ve Osmanlı Bal Evi' markalı ürünlerin görsel ve işitsel medya ortamında tanıtım ve reklamlarının durdurulması için işlemlerin başlatılması talep edilmektedir.

Bu itibarla yukarıda ismi verilen markaların ürünlerinin tanıtım ve reklamlarının yapılması halinde ilgili medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar hakkında 6112 sayılı Kanun çerçevesinde işlem tesis edilecektir."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gına gelmişti uzun uzun reklamlarından da ben başka bişeye takıldım...
    "'Gıda, Bakanlıkça belirlenen şartlara uygun olsa bile, gıdanın güvenilir olmadığına dair yeterli şüphe veya sebebin oluşması durumunda" ne demek yahu?
    hem bakanlıkça belirlenen şartlara uygun oluyor hemde yeterli şüphe veya sebep olabiliyor? pes yahu...o halde bakanlıkça belirlenen şartlarda bir terslik var...
    yeterli şüphe ve sebep, bakanlıkça belirlenen şartların içinde nasıl olabilir? ülen nasıl kanunlarımız var anlamak mümkün değil...

kanunu hazırlarken şüpheleri bakanlıkça belirlenen şartların içine ekleme ürüne izin ver, sonrada ben senin ürününden şüphelendim de...ne güzel istanbul...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

balcıları sonunda foyası ortaya cıktı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

zaten 5 kg bal 100 tlye verilirmiydi hiç?)))

Kullanıcı Bilgi Menüsü

haklısınız arı bile 1kg balı yapmak için bir yaz uğraşıyor......

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yahu bizim ülkedede ne bal varmış sat sat bitmiyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hele şükür. sonu geldi gına gelmişti.çok mal haramsız.çok söz yalansız olmaz derler ve birkez daha doğrulandı tanıtım adına okadar çok laf salatası yapmaktayılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

1 kg. lık kavanozları 850 gr. çıkıyor...
    fiş fatura yok...
    bir de 2-3 gün sonra arayıp kitap satmak istiyorlar....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

tekirdağdayım
    burada bi amca süzme çiçek balı yapıyor. tamamen saf katkısız.
    kilosunu 15tl den aldım. hemen denedim baktım.
    üzerinde arının bacakları bile vardı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı MUTAF Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    tekirdağdayım
    burada bi amca süzme çiçek balı yapıyor. tamamen saf katkısız.
    kilosunu 15tl den aldım. hemen denedim baktım.
    üzerinde arının bacakları bile vardı
    arının bacaklarınıda yedinmi nede olsa kiloya oda dahil olmuştur

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri