REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Erdoğan: İngilizler 5 yıl gitmedi ne oldu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon2 Erdoğan: İngilizler 5 yıl gitmedi ne oldu

Şike davasından dolayı çıkmaza giren Türk futbolu için Erdoğan, "İngilizler 5 yıl gitmedi ne oldu?" dedi.

29.03.2012 - 02:45

Enis Berberoğlu'nun haberine göre: Başbakan Erdoğan şike konusunda Platini'ye Thatcher örneğini verdi. "Margaret Thatcher holiganlar yüzünden beş yıl süreyle Avrupa'ya gitmedi de ne oldu?" "İngilizler kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Döndükleri sene de şampiyon oldular."
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, futboldaki şike iddiaları ve sonrasında verilecek cezalar konusunda yine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta UEFA Kongresi'nde açıkladığı, ceza verirken fail ile tüzel kişiliklerin ayrılması gerektiği düşüncesini tekrarlayan Erdoğan, "8 takım birden ligden düşerse ne olur, futbol biter. Ceza davası ile Futbol Federasyonu'nun kararını birbirinden ayırmak lazım" dedi. Başbakan Erdoğan, Seul'den Tahran'a uçarken yakıt ikmali sırasında gazetecilerle sohbet etti. Konu yine şike iddialarına geldi. Başbakan, "Şike konusunda siz 'suçun şahsiliği' vurgusunda bulunmuştunuz?" sorusu üzerine şöyle konuştu:
    Şike sahaya yansımış mı bakılır

Doğru. Platini'ye söyledim. O da "Haklısınız ama uygulama böyle" dedi. Ben de "Düzeltelim o zaman" dedim. Şike sahaya yansımış mı bakılır ve karar ona göre verilir. Aksi halde kulübü cezalandırmak neden? Para cezası vermek neden? 8 takım birden ligden düşerse ne olur, futbol biter. Ceza davası ile Futbol Federasyonu'nun kararını birbirinden ayırmak lazım. Platini'ye de İngiltere örneğini verdim. Orada holiganlar yüzünden Thatcher (Margaret Thatcher, İngiliz Başbakanı, 1979-1990) İngiliz takımlarının Avrupa'ya çıkışını 5 yıl yasakladı. Ne oldu? Kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Döndükleri sene de şampiyon oldular.

Hürriyet İstanbul'daki UEFA Kongresi'nin son gününde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile UEFA Başkanı Michel Platini'nin karşılıklı açıklamalarını 23 Mart'ta okurlarına böyle duyurmuştu.
    F.Bahçe ve Trabzon Avrupa'ya gidemedi

TÜRK takımları arasında Avrupa Kupalarına katılma hakkı elde etmelerine rağmen gidemeyen iki takım F.Bahçe ve Trabzon oldu. Geçtiğimiz sezon şampiyon olan F.Bahçe, şike iddiaları nedeniyle Devler Ligi'ne gidemedi. Trabzon ise, 1977-78'de Kopenhag'la oynadığı Şampiyon Kulüpler Kupası maçında yaşananlar yüzünden ertesi sezon Kupa Galipleri Kupası'na katılamadı.
    Bizim hayvanlara ceza az demişti

UEFA Heysel Faciası için sadece Liverpool'a ceza verecekken, Başbakan Thatcher tüm İngiliz kulüplerinin 5 yıl Avrupa'ya gitmemesini sağlamıştı.
    HEYSEL Faciası'nın ardından, ülkesinin takımlarına hiç acımayan dönemin İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher kendi cezalarını kendisi verdi. UEFA'nın, Liverpool-Juventus maçından sonra sadece Liverpool'a ceza vermesi bekleniyordu. Bu cezanın da 3 yıl olacağı konuşuluyordu. Ancak Thatcher, "Bizim hayvanlara bu ceza az" dediği tarihi çıkışı ile sadece Liverpool'un değil, tüm İngiliz takımlarının cezalandırılmasını istedi. Thatcher, İngiltere Futbol Federasyonu'na da tüm kulüplerini Avrupa'dan çekmesi konusunda baskı yaptı.

1990'a kadar oynayamadılar

Bunun üzerine UEFA, İngiliz Federasyonu'nun kararının hemen ardından İngiliz takımlarının 5 yıl boyunca Avrupa Kupaları'na katılamayacağını açıkladı. Böylece 1985 ile 1990 yılları arasında hiçbir İngiliz takımı, Avrupa'da boy gösteremedi. Liverpool ise, 6 yıl uluslararası karşılaşmalardan men cezası aldı.
    Heysel'de 39 kişi öldü

29 Mayıs 1985 günü Brüksel'in Heysel Stadı'nda oynanan Juventus-Liverpool Şampiyon Kulüpler Kupası finali büyük bir trajediye sahne oldu. Maçtan önce tribünlerdeki Liverpoollu holiganlar, Juventus taraftarlarına saldırdı. Çıkan panik sonucu bir duvar çöktü, taraftarlar tel örgülere sıkıştı ve 38 İtalyan ile 1 Belçikalı hayatını kaybetti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sayın başbakan konu elma ile armutların karışması olur.
    1- o maç uluslararası bir maçtır
    2-o maçta şike yapılmamıştır
    3-o maçta 39 kişi hayatını kaybetmiştir
    sayın başbakanım fenerbahçeli olduğunu biliyoruz.fenerbahçe şike ile suçlanıyorsa suçlanmayanların günahı ne siz benim tuttuğum takım gidemiyorsa diğerleride gitmesin diyerek bu işte takım tutma gayreti içindemisiniz.?sayın başbakanım lütfen unutmayın siz fenerbahçelilerin değil tüm Türkiye vatandaşlarının başbakanısınız.bu işin sandığıda var bırakın sandığı bu işin öbür dünyasıda var.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hiç anlamam maç işlerinden...şike mike olayları bir kaç aydır ağızdan ağıza dolaşıyor...benim aklımda kalan aziz yıldırımın mahpusluğu...bendeniz çok sığ bir cimbomluyum (maç bile seyretmem) ancak koskoca alemde bir aziz yıldırımmı yapmış bu şi***i?
    maçlarla alakam yoktur fakat şike tek kişi ile yapılırmı? tek başına yapılırmı? hadi ben başkan olayımda tek başıma yapayım şi***i? olurmu böyle bişey? birileri ile anlaşmam lazım, tokalaşmam lazım, para, makam, bişeyler vermem lazım...nerde o birileri? baştan birsürü adam soktular içeri, sonra teker teker çıktılar.. içerde kalan kimse varmı aziz yıldırımdan başka? varsa tamam..onlarla anlaşmış olabilir.
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yasin yaninda kurununda yanacagi malum askerde biri suç isler digerleride ceza ceker gibi oluyor simdi bu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    hiç anlamam maç işlerinden...şike mike olayları bir kaç aydır ağızdan ağıza dolaşıyor...benim aklımda kalan aziz yıldırımın mahpusluğu...bendeniz çok sığ bir cimbomluyum (maç bile seyretmem) ancak koskoca alemde bir aziz yıldırımmı yapmış bu şi***i?
    maçlarla alakam yoktur fakat şike tek kişi ile yapılırmı? tek başına yapılırmı? hadi ben başkan olayımda tek başıma yapayım şi***i? olurmu böyle bişey? birileri ile anlaşmam lazım, tokalaşmam lazım, para, makam, bişeyler vermem lazım...nerde o birileri? baştan birsürü adam soktular içeri, sonra teker teker çıktılar.. içerde kalan kimse varmı aziz yıldırımdan başka? varsa tamam..onlarla anlaşmış olabilir.
    selametle...
    çok haklisiniz sike karsilikli olur ama hani nerede o karsi taraf hala onu anlamis degiliz birde ..şike futbolcular arasinda olur oada yok ortada isin içinde baska kokularda var diye zaten bazi dedi kodular dolasiyor ortada

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence şikecilerin yedikleri ve içtiklerinin faturası cimbom'a kalacak..!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    selametle...
    osmann kardeş Galatasaraylılar hep senin benim gibi sığ cimbomludur. fenerin satış mağazalarının cimbomun mağazalarını 3 katlamasının fenerin kombine satışının cimbomdan kat kat fazla oluşunun yayıncı kuruluşun dekoder satışının diğer takım taraftarının toplamından fazla fazla oluşunun başka izahı varmı.fener taraftarı sayın yıldırım salıverilmedi diye polise saldırdı polis ve polis otobüslerini taşladı sen ben taşlayabilirmiyiz hayır. cimbom taraftarı aynı ortamda ne yapar başkanın suçu varsa çeksin arkadaş ben şike yapsınlar şampiyon olalım diye takım tutmuyorum der sayın adnan polat'da dedi ben yıldırımın yerinde olsam taraftar beni asardı diye.
    fenerin konumunda cimbom olsaydı sayın başbakan bu sözleri sarfedebilirmiydi valla fener taraftarıyla yönetimiyle ayağa kalkardı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Karar sonrası taraftarlar çıldırdı

''Futbolda şike'' davasının duruşmasından tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tahliye olmayınca taraftarlar çıldırdı.
    31 Mart 2012
    'Futbolda şike'' davasının duruşmasından tutuklu yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer Fenerbahçeliler için tahliye kararı bekleyen Fenerbahçe taraftarlarının beklentileri gerçekleşmeyince Çağlayan'daki adliye önünde olaylar çıktı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen Fenerbahçeli taraftar topluluğunun sayısı özellikle akşam saatlerinden itibaren yoğunlaştı.

Tezahüratlar eşliğinde meşaleler yakarak alanda uzun bir süre bekleyen taraftarlar, tutuklu bulunan başkan Yıldırım'ın yanı sıra kulüp asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ve Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan için tahliye kararı beklediler.

Çevik kuvvet ekipleri, çıkabilecek olaylara karşı gün boyunca adliyenin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kararın açıklanmasının ardından Adliye önündeki alanda bekleyen taraftarlar dağılmaya başlarken, bazı taraftarlar çevik kuvvet ekiplerinin üzerlerine şişe, meşale, patlayıcı madde ve taş atmaya başladı. Çevik Kuvvet müdahale etti. Polis ile taraftarlar arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı.

Atılan taşlar ve yabancı maddeler nedeniyle aralarında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Avcı'nın da bulunduğu 8 polis yaralandı. Çeşitli yerlerinden yaralanan polislerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada 4 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu durumu bu hale getiren adli makamlar dır. Varsa ortada kesin bir kanıt veririsin cezasını. Aylardır sürüncemede bırakılmazki.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri