Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon
46 sonuçtan 31 ile 40 arası

Konu: Elektriğe büyük zam

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart haydi bi daha

deveye diken, insana .....:-) hadi bidaha bidaha!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı kerrar313 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    deveye diken, insana .....:-) hadi bidaha bidaha!
    Gelecek bir seçim dönemi daha böyle sonuçlanırsa," bi daha!" demeye gerek kalmadan hepimiz dayan ha dayan! diye feryada başlayacağız.Geç kaldığımızın farkına varsak bile,alta düştüğümüz gerçeğini görerek!..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

memlekette kürt sorunu var diyenler çok ama çok doğru söylüyorlar...bu sorun değilde nedir..bunlar zaten hep sorun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı MUTAF Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Devlet dediğin milletin iyiliğini düşünecek, destekçisi olacak, hakkını savunacak ve verecek..

Millet dediğin, devletin kalkınması için vergiden sudan elektrikten çalmıcak, vatandaşlık görevini yerine getirecek.

Ama türkiyede bu işler böyle değil. Devlet milletin sırtına yük olmuş, inmeye niyeti yok.
    Yanlış anlamayın, olayın siyasi tarafından baktığımızda bunun böyle olmasını ne yazıkki milletin çoğunluğu istedi. bizlerde katlanıyoruz. sandıkta takım tutar gibi parti tuttu herkes. kime oy verdiğini bilmeyen milyonlarca insan.
    Size demiyorumki gidin şu bu partiye oy verin, ama birazda at gözlüklerini çıkarmak gerekir o sandığa giderken...

Başka bir konudada yazmıştım buradada hatırlatayım.
    GENEL SAĞLIK SİGORTASI denen şey çok faydalı çok önemli bir uygulamadır, ama gelişmiş ülkelerde sadece. Türkiye GSS gibi bir uygulamaya giremez. sokakta işsiz adamdan her ay şu kadar para vereceksin diyemezsiniz. ama GSS kanununa göre o işsiz çalışmayan adamın evine ailesine, ailede çalışanların gelirlerine ve hatta giderlerine bakılıyor. sonrada sen işsizsin ama ailenin durumu böyle diyerek kitliyorlar gss primini. sonrasında ise her ay gss primi ödeyen kişi sadece sağlıktan faydalanıyor,oda hasta olursa. emeklilik pirimine etki etmiyor yatırılan prim..

bu millet sanırım artık uyanmayacak çünkü devlet baya sağlam hipnoz etmiş..

buyur usta birde burdan yak :::::

Temmuz’da 2. zam yolda
    Nisan ayı başında gelen zammın ardından piyasaları ‘elektrikte ikinci zam dalgası’ endişesi sardı
    Temmuz’da 2. zam yolda Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına Nisan ayı başından itibaren gelen zammın ardından piyasaları ‘elektrikte ikinci zam dalgası’ endişesi sardı. Doğalgaz fiyatlarına bu ayın başından geçerli olacak şekilde yapılan yüzde 18.72’lik zam Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş.’nin (TETAŞ) maliyetleri üzerinde baskı oluşturacağı için, EPDK’nın elektrik fiyatlarını yeniden gözden geçireceği Temmuz ayında elektrik fiyatlarında yeni bir zammı getirebilecek. Elektrik fiyatlarına son olarak 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere ortalama yüzde 8.1’lik zam yapıldı. Elektrik Üreticileri Derneği Başkanı Önder Karaduman, “Elektriğe yapılan bu zam oranı bence yeterli olmayacaktır. Normalde yapılması gereken zam oranı yüzde 14-15 civarındaydı. Ama bunun yüksek olacağını düşündüler. Fiyatları kışa doğru tekrar artırmak durumunda kalacaklar” dedi. Türkiye’de kurulu gücü 16.000 MW’ın üzerinde doğalgaz santrali bulunduğunu ifade eden Karaduman, “Üretilen elektriğin yüzde 51’i doğalgazdan üretiliyor. EPDK tarafından verilen 30.000 MW’lık doğalgaz santrali lisansı bulunuyor. Ayrıca İran ve Suriye’ye yaptırımlar nedeniyle de doğalgaz alımı konusunda sıkıntılar yaşayabiliriz. Öyle olursa LNG alımına yönelebiliriz ki LNG fiyatları daha yüksek” diye konuştu.

Yüzde 5 zam gelebilir

Elektriğe yapılan zam ile doğalgaza gelen zam arasında bir bağlantı bulunmadığını, daha önce kurdaki artışın etkisiyle elektrik fiyatlarının artırıldığını kaydeden bir yatırımcı, “Doğalgaza gelen son zammın elektrik fiyatlarına etkisini Temmuz’da göreceğiz. Bu da yüzde 5 civarında olabilir” dedi ve ekledi: “Doğalgaz santrallerinin çoğu ürettiği elektriği ikili anlaşmalarla satıyor.

Enerji Bakanı, “Eğer Sayın Kılıçdaroğlu bize ABD’den ucuz gaz getiriyorsa kendilerine o ucuz gazı alacağımızı ve bunu kullanacağımızı taahhüt edeceğimizi söylüyorum. Getiremezse kamuoyunu aldatmaktan dolayı da kalkıp açıklamalarını yapsın ve ‘Ben mahcup oldum’ demesini bekliyorum
    Konu zekı62 tarafından (05-04-2012 Saat 11:23 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı zekı62 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    buyur usta birde burdan yak :::::

Temmuz’da 2. zam yolda

Yüzde 5 zam gelebilir

Enerji Bakanı, “Eğer Sayın Kılıçdaroğlu bize ABD’den ucuz gaz getiriyorsa kendilerine o ucuz gazı alacağımızı ve bunu kullanacağımızı taahhüt edeceğimizi söylüyorum. Getiremezse kamuoyunu aldatmaktan dolayı da kalkıp açıklamalarını yapsın ve ‘Ben mahcup oldum’ demesini bekliyorum

olayın bittiği an budur
    ona buna laf yetiştirmek adet olmuş hukumettede muhalefettede..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sonumuz hiç iyiye gitmiyor fiyat çok yüksek herşey zamlı attığın adım aldığın nefesten vergi alıyorlar dürüst namuslu kazanmak bu zamanda bitti insanları dürüstlükten saptıracaklar sonunda olacağı belli

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kaosa sürüyorlar bu milleti.
    darbe olmasına gerek yok millet için. Bu zamlaryeter..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

vaktiyle rahmetli adnan menderes döneminde , nükleer ihalesi yapılmıştı darbeciler iptal ettiler. Süleyman demirel iktidarı ihale etti , 12 eylülcüler durdurdular... şu an ki iktidaR ihale etti ne zaman yapılır ALLAH bilir....

ama unutulmaması gereken doğalgazı petrole dışarıdan almaya mahkumuz , kendi topraklarımızda ya çıkmıyor ya da ÇIKARTILMIYOR. ( Şİİ İRAN , AÇ KÖPEK RUSYADAN , RUSYA KÖPEĞİ Şİİ AZARBAYCAN BAŞKANI ALİYEVDEN HAYIR BEKLEMEYİN ARKANIZDAN BÖYLE VURURLAR)....sözün özü açık varsa tabi ki vatandaş ödeyecek devlete zeval vgelmesin.... HATTA şu an yazarken bu satırları petrol boru hattı patlamış ard arda kesin pkk işidir. milletim anlıyor buraya neler yazılır ama o da yetmez....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Nükleer santral ne kadar geç yapılırsa o kadar iyi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hayaldi Gerçek Oldu

Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri